CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: shahhana

Diekori @ sengaja buat pasal

[Copy link]
Post time 11-7-2010 12:01 AM | Show all posts
aku nk g dok UK lah gtu.. hak3..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2010 12:40 AM | Show all posts
err.. tak bley ker amik no.plate pastu g email kat bukit aman.. aduan pemanduan melulu n bley sebabkan kematian. nahh.. ini no. platenya.. tolong wat siasatan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 11:36 AM | Show all posts
takut gak kes camtu jadi kat kaum wanita yg kita sayangi................
Tu yg nk tinted cermin keta, tp kang gelap sgt kena tahan jpj pulok... wadoh wadoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 11:21 PM | Show all posts
biar bayaq saman dr kena samun,rogol bunuh....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2010 11:46 PM | Show all posts
tu yg mcm fobia bila kuar malam .... takut benda yg sama berlaku lagi lar kalau sowang2
apa yg nak buat...masa tu memang sy panik sgt.....

haha lepas nie drive kete kebal aje lar maybe selamat......
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 04:51 PM | Show all posts
ala senang je.. kasi trun gear 1 then trus rembat kete tu.. make sure diaorg xdpt keja..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 10:04 AM | Show all posts
kalau dia saja baring atas jalan raya. ko langgar je dia. abis cerita.


teringat aku dengan satu cerita besfren aku dalam tahun 90an dulu dijalan temerloh triang.

ada satu seksyen dijalan tu, memang angker abis lah. org takut nak lalu situ malam2. banyak cerita polong dan puaka yg didengari disitu. tempat tu org panggil  korner jelam.

nak dijadikan cerita , malam tu member aku balik dari bentong seorang diri memandu civic ef vtec kecil kaler puteh yg cempiang di jalan tu dalam kul 1 pagi.

cermin pandang belakang dia kepak ke atas supaya tak nampak apa2 kat belakang.mana lah tau kut2 nampak pontiyana sedang terbang kat belakang keta. radio, pasang keset mengaji. dia ni memang penakut sikit.

sampai kat korner jelam tu, dia drop gear 3 dan vtec open terus terusan. ekjos apexi dunk  dia meletop letop back fire ... kerana flywheel keta tu telah skim maksimum, pikap ef dia memang dasyat, skit-skit slide... udersteer, oversteer.... fuh!!!!

FYi, korner jelam tu merupakan siries of tight  corners and 3 hairpins....

kerana jalan ni memang sunyi, dia memang taruk high beam lah....

sambil hati2 berdebar debar disebabkan adrenalin masa kontrol mesin vtec dia, dia juga berdebar debar kerana takut hantu yg selalu mengacau bas2 kilang yg balik malam buta.

tiba2, member aku ni nampak sesuatu dihujung kornar sana satu lembaga yg sedang melambai2 ke arah dia , lembaga itu berpakaian putih dan penuh darah.

apa lagi, tersentap lah kawan aku ni yg terkenal dengan penakutnya. sampai tak sedar mesin vtec cempiang di daerah bera dia sudah turun ke bahu jalan. tapi dek kerana dia berkawan dengan aku, dia menggunakan hikmat counter super steer utk membuat koreksi ke atas mesin vtec nya supaya tidak menyagat railing besi di tepi jalan. dia juga apply teknik LFB (left foot braking) dan double clutching yg pernah aku ajar dia menggunakan datsun 120y ketika dia mula2 dapat lesen dulu.

masa double ctuching tu, dia drop pada gear 2. maka rpm berada dekat dengan redline dan flywheel berdesing tanda protes, mengikut cerita, terlihat pada ketika itu fireball2 keluar dari apexi dunk dia.... yg tu aku tak berapa setuju sangat. sebab keta dia bukan retard pun pada timing dia.

makin dekat dengan lembaga tu yg mana muka hantu tu penuh berlumuran dengan darah dan melambai lambai dengan penuh mengerikan.

member aku tu, paddle to the metal sampai cut off pada 9000 rpm sambil tangan lurus di stering dan memejam mata kerana dia bertekad utk langgar je jelmaan hantu tersebut.

gedegum... kelentang!!!!! crackkkk ... dusyummmm.... gedish gedish gedish...

mesin vtec lagenda binaan DJ worksyop tersadai di tepi gaung....  keluar asap putih dari bonet depan menandakan radiator pecah... rim buddy 15 inci bengkok , cermin pecah... crankcase pun pecah dengan termengalirnya minyak itam fully sintetik jenama Mobil1,
tapi ajaibnya member aku tu sihat walafiat kerana 4 point harness jenama takata kaler hijau berjaya memegang kemas badan dia di atas bucket mati sabelt clone made in taiwan...

dia pun keluar dari kereta dan lari dengan laju takut hantu tu kejar dia kerumah yg paling dekat dengan entry korner jelam tu, iaitu rumah si payjul c60....


pendek cerita,
yg dia langgar tu bukan hantu,
tapi HA sepital mentakab yg baru balik kerja dan jatuh di dalam kornar tu....
mamat tu mati serta merta kat situ juga sebab member aku langgar pada rpm 9000. infact , telinga HA tu ada melekat kat wiper keta member aku.
HA tu berdiri tengah jalan sebab nak tahan keta member aku.

member aku tu penakut, sebab tu dia langgar je....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 10:04 AM | Show all posts
Post Last Edit by geng_tx at 15-7-2010 10:05

dabel clutching post pulak........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2010 11:28 AM | Show all posts
Reply 27# geng_tx


fuhhh penuh misteri....dan penuh sadis
sapa sangka....time2 mcm tuh....


so kalo nak tahan keter tuh pastikan dikawasan yg betoi...tp tulah kalo tempat gelap...bahaya..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 01:19 PM GMT+8 , Processed in 0.069436 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list