CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 58513|Reply: 109

5th & 6th Generation Fighter Project

[Copy link]
Post time 9-5-2010 08:45 PM | Show all posts |Read mode
BAe FOAS Manned Aircraft (Future Offensive Air System)



The Future Offensive Air System was a study which sought to replace the Royal Air Force's strike capability currently provided by the Tornado GR4. Initial operation capability was expected around 2017. The FOAS was cancelled in June 2005.

In March 2005 the UK joined the United States Joint-Unmanned Combat Air System programme.In December 2005 the UK government published its Defense Industrial Strategy, a part of which was the announcement of increased funding for UCAV technology de-risking and development and the funding for a UCAV Technology Demonstrator Program.The 2006 US Quadrennial Defense Review stated that the J-UCAS program would be terminated












BAe Replica







Last edited by HangPC2 on 3-2-2014 07:26 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2010 08:47 PM | Show all posts
Edited by HangPC2 at 6-10-2018 03:20 PM

BAe FOAS Manned Aircraft (Future Offensive Air System) Concept



















Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 10:06 AM | Show all posts
macam jet batman dah aku tgk....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2010 10:22 AM | Show all posts
aku berminat dengan design BAe FOAS Manned Aircraft  harap Syarikat Malaysia boleh beli Teknologi dari BAe nih....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 10:32 AM | Show all posts
aku berminat dengan design BAe FOAS Manned Aircraft  harap Syarikat Malaysia boleh beli Teknologi da ...
HangPC2 Post at 10-5-2010 10:22



    mcm F-35 JSF.....ok gak design tu...bila nak wat RnD hangpc???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2010 11:20 AM | Show all posts
Sebab dah kena Cancel.... boleh lah dijual kat Malaysia.....  tengah tunggu kalau Syarikat Malaysia nak beli....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 01:07 PM | Show all posts
Skg ialah masa utk invest dalam UCAV. Ini ialah masa hadapan peperangan udara
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2010 05:15 PM | Show all posts
Edited by HangPC2 at 27-10-2018 01:57 PM

EADS Mako/HEAT



The EADS  Mako/High Energy Advanced Trainer (Mako/HEAT) is a high-performance jet training aircraft, intended for service with several European air forces. EADS are proposing Mako for the Eurotrainer program. The program is the final result of the AT-2000 project.

Subcontractors will include Diehl Aerospace, Finmeccanica-Aermacchi, Saab, EAB and Dassault Aviation. Customers will likely include Germany, France, Spain, Italy, Finland, Greece, Sweden, and the United Arab Emirates.

The engine will be the General Electric F414M, which is a slightly derated version (at 75 kN) of the standard F414. The engine may have final assembly conducted by Volvo, as that company already assembles a version of the related GE F404/RM12 for Saab's Gripen  fighter aircraft. EADS originally intended to use the Eurojet EJ200, but chose not to do so.

The Mako/HEAT will be deployed at three shared bases around the continent of Europe, for use by all partner nations. There are nine candidate bases, in seven countries, but there has been no final selection yet.

The Aermacchi M-346 trainer, also being proposed for Eurotrainer, made its maiden flight on July 15, 2004, and has performed a series of test flights since then. As of 2005, EADS has yet to announce a date for the maiden flight.






Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2010 11:03 PM | Show all posts
malaysia x ada hasrat nak bangunkan program jet tempur sendri ker???? negara jiran kita
indonesia dah mengorak langkah untuk buat 5th gen. sendiri dengan kerjasama korea, xtau lah jadi atau tak.. kalau jadi, malaysia bila lagi??
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 07:44 PM | Show all posts
Reply 9# uboat


  tinggi belanja nak develop 5th-6th gen feter nih...indonesia sanggup ker keluarkan modal yg besar? kalau mesia bekerjasama ngan indonesia dengan membuat separuh dari parts2 feter nih, rasanya tiada masalah kerna kita pon dah biasa dengan pengeluaran parts kapaiterobang.  kita juga boleh memiliki assembly line kita sendiri di sini utk bubuh apa2 barang extra yg kita mau.... sistem persenjataan juga boleh diusahakan secara bersama. mana2 negara asean yg berminat juga boleh join sekali, boleh la feter tu menjadi saingan eurofeter n 5th gen feter yg lain di pasaran...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 12:24 PM | Show all posts
Reply 10# windof
masalahnya nak ke negara asean lain involve untuk bangunkan feter ni. kalau kerjasama dengan singapore,macam2 isu pulak yang timbul, negara kecik tu nak hancurkan malaysia lagi adalah. kalau dengan indonesia boleh diterima lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 01:13 PM | Show all posts
Kau rasa kau boleh percaya puak indon ni lebih dari puak s'pore? jgn lupa dgn sejarah lampau  indon pernah ganyang m'sia dan selalunya kalau ikut rekod sejarah mmg boleh berulang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 01:22 PM | Show all posts
Post Last Edit by jf_pratama at 12-6-2010 12:54

malaysia x ada hasrat nak bangunkan program jet tempur sendri ker???? negara jiran kita
indonesia dah mengorak langkah untuk buat 5th gen. sendiri dengan kerjasama korea, xtau lah jadi atau tak.. kalau jadi, malaysia bila lagi??


Buat apa kerja sama dengan Indonesia atau negara lain ..... bukankah saat ini anda sedang mengembangkan jet pejuang Taming Sari ...

Saya yakin Indonesia, Korea Selatan, Turki dan negara lainnya  akan tertarik jika anda menawarkan partisipasi mereka di proyek jet pejuang 6th generation tersebut ... (konon sudah uji terbang di pangkalan rahasia terpencil di semenanjung) ..

Ini laporan intelijennya -  "its has been tested few weeks ago from a secret place in malay peninsula to mallaca straits and south china sea without being detected at all"
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 01:33 PM | Show all posts
Buat apa kerja sama dengan Indonesia atau negara lain ..... bukankah saat ini anda sedang mengem ...
jf_pratama Post at 12-6-2010 13:22



terserlah 'kepandaian' puak2 indon ni..huhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 05:39 PM | Show all posts
Reply 13# jf_pratama

salah laporan intelijennya pak, kurang intelijen gitu.... "jet pejuang" tamingsari dinyatakan tak dapat dideteksi kerana ianya mmg tak dapat dilihat langsung oleh sesiapa pon, kerna ianya tidak ada, tidak wujud sama sekali... test flight yg dinyatakan sebenarnya hanyalah mimpi intelijen2 yg tidak begitu intelijen sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 06:23 PM | Show all posts
Reply 12# Canaletto
memanglah indonesia pernah berkonfrontasi dengan malaysia, cuba tengok singapore plak, tak perang dengan kita pun dah berapa banyak kita rugi pada singapore, dengan isu air,ruang udara, pulau batu puteh. sebab tulah saya gitau sebelum ni dari pilih singapore lah baik indonesia lagi. kalau tak pilih kedua-dua lagi bagus. nilah maksud sebenar saya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 06:26 PM | Show all posts
Reply 15# windof

Wooow ... Hebatnya .... Tidak wujud, tidak terlihat, tidak bersuara, tidak berawak ......,  tapi sangat mematikan ....Tahniah untuk Mesia ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 06:28 PM | Show all posts
Reply 13# jf_pratama
maklumat tu dari sumber mana? meh sini biar warga cari forumer sahkan.he..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2010 06:29 PM | Show all posts
Reply 17# jf_pratama
terima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 10:31 AM | Show all posts
Reply 17# jf_pratama


   apa yg ko merepek nih john parata? tak dak modal dah ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 59779 Replies : 1957
Safe OLM to PST Exporter for Mac
saino7Safe OLM to PST Exporter for Mac
Views : 43 Replies : 1
Microsoft OST to PST Converter
saino7Microsoft OST to PST Converter
Views : 46 Replies : 1
Bank Sotong alami masalah teknikal.duit pelanggan tiba tiba berganda dan dibekukan.Netizen berang
YgBenarBank Sotong alami masalah teknikal.duit
Views : 2509 Replies : 50
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52662 Replies : 368
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50182 Replies : 1159
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 2032 Replies : 49
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5417 Replies : 87
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 2677 Replies : 92



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 01:19 PM GMT+8 , Processed in 0.407383 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list