CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4591|Reply: 32

Butik Tudung unt di Ambik Alih

[Copy link]
Post time 7-4-2010 02:15 PM | Show all posts |Read mode
Salam Geng usahawan

Disini saya ingin meminta sedikit pandangan dan nasihat drp otai2 usahawan yg sudah dan sedang menuju kejayaan, saya ni baru bertatih dlm bidang ni..

Begini, 2 hari sudah saya di offer oleh seorang kenalan/kakak unt ambik alih butik dia di Semenyih Sentral..
ngikut citer kakak tu tak cukup masa nak manage, sbb dlm masa yg sama dia memang ada kilang jahit tudung..banyak terima tempahan unt jahit tudung berjenama terkenal di KL ni..

Revenue sebulan dpt dlm 5 figure gak..

Saya tengah menung panjang pikir tang ni, nak ambik atau tolak..sbb yg akan jaga kedai nanti cik abang..banyak dia kena belajar tang tudung/jubah/baju kurung ni..

Saya mohon nasihat drp otai2 disini..saya dahului dgn ucapan terima kasih.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2010 02:38 PM | Show all posts
Teh pernah pg ke Semenyih Sentral ker? tgk crowd kat situ.. kalo ok, boleh la take over.. best jugak dpt jaga butik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 02:41 PM | Show all posts
Teh pernah pg ke Semenyih Sentral ker? tgk crowd kat situ.. kalo ok, boleh la take over.. best jugak dpt jaga butik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 02:43 PM | Show all posts
Teh pernah pg ke Semenyih Sentral ker? tgk crowd kat situ.. kalo ok, boleh la take over.. best jugak dpt jaga butik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 02:44 PM | Show all posts
wah..rezeki ko tue..amik lh..peluang dh ader kan..tk yah nk setup2 lg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2010 02:54 PM | Show all posts
Teh pernah pg ke Semenyih Sentral ker? tgk crowd kat situ.. kalo ok, boleh la take over.. best jugak dpt jaga butik..
jaja25 Post at 7-4-2010 14:41


Ada 4-5 kali pergi, banyak kedai baru naik kat situ, restoren pun banyak, bank pun banyak, ada the store kat belakng skit
dan ada pasar semenyih..

Takut gak nak invest ni, sbb pernah rugi ratus ribu 5 thn lepas..ni baru nak stabil semula..

mlm ni akan bincang selanjutnya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 04:28 PM | Show all posts
teh, dia nak tolak berapa rm tu?sekali dengan brg2 ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2010 05:17 PM | Show all posts
teh, dia nak tolak berapa rm tu?sekali dengan brg2 ke?
ctredzuan Post at 7-4-2010 16:28


CT mlm ni nak bincang dgn kakak tu betul2...
barang skali atau kedai aje..

Psst : camne nak sewa iklan kat sini cam dik CT buat tu...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2010 06:46 PM | Show all posts
Begini, 2 hari sudah saya di offer oleh seorang kenalan/kakak unt ambik alih butik dia di Semenyih Sentral..
ngikut citer kakak tu tak cukup masa nak manage, sbb dlm masa yg samadia memang ada kilang jahit tudung..banyak terima tempahan unt jahittudung berjenama terkenal di KL ni..

Revenue sebulan dpt dlm 5 figure gak..
tehbunga Post at 7-4-2010 14:15


ada ker orang nak letgo butik kalau income dah 5 figure? Ini agak musykil ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 07:12 PM | Show all posts
satu lagi bukti bahawa bisnes retail tak berapa sedap....wholesale or manufacture lagi sedap tapi kos besar
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 08:55 PM | Show all posts
CT mlm ni nak bincang dgn kakak tu betul2...
barang skali atau kedai aje..

Psst : camne nak sewa iklan kat sini cam dik CT buat tu...
tehbunga Post at 7-4-2010 17:17

iklan banner cari ke? klik advertising ye, syarat2 ada di tulis kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 08:56 PM | Show all posts
ada ker orang nak letgo butik kalau income dah 5 figure? Ini agak musykil ni...
ronin Post at 7-4-2010 18:46

saya pun musykil juga..
sbb biasa kalau katakan dia mmg dpt 5 figure, kalau dia nak rehat biasanya butik tersebut akan di serahkan utk sanak saudara terdekat utk handle sementara, biasanya peniaga sekadar nk sedapkan kata saja cerita dpt 5 figure, wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 09:10 PM | Show all posts
mungkin lebih baik kalau Teh dpt tengok akaun company dia... or at least receipt jual beli. at least boleh dpt rought idea berapa sale kedai tu sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 10:40 PM | Show all posts
satu lagi bukti bahawa bisnes retail tak berapa sedap....wholesale or manufacture lagi sedap tapi kos besar
izzuddin Post at 7-4-2010 19:12


agreed...wholesale mmg sedap...yang x sedapnya main modal tgi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 12:10 AM | Show all posts
sebulan 5 figure...rm10,000 pun 5 figure..rm99000 pun 5 figure

turnover ke profit yg 5 figure tu??
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 08:47 AM | Show all posts
heheh gross profit RM10k.....kos RM9999.....nett profit RM1......boleh jadi jugak
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-4-2010 08:56 AM | Show all posts
kebiasaan org yg kata biznes dia maju tp tup2 bagi alasan bz or ape ke so nak jual adalah better cek secara 150% dulu ...
coz secara logik kalau owner bz...adik badek / sedara mara or anak sendiri ke or hire staf yg ada kemahiran & ilmu utk bantu...at least xbyk owner stil dpt profit...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 09:03 AM | Show all posts
kebiasaan org yg kata biznes dia maju tp tup2 bagi alasan bz or ape ke so nak jual adalah better cek secara 150% dulu ...
coz secara logik kalau owner bz...adik badek / sedara mara or anak sendiri ke or hire staf yg ada kemahiran & ilmu utk bantu...at least xbyk owner stil dpt profit...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 09:03 AM | Show all posts
kebiasaan org yg kata biznes dia maju tp tup2 bagi alasan bz or ape ke so nak jual adalah better cek secara 150% dulu ...
coz secara logik kalau owner bz...adik badek / sedara mara or anak sendiri ke or hire staf yg ada kemahiran & ilmu utk bantu...at least xbyk owner stil dpt profit...

tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 09:13 AM | Show all posts
kalau boleh, pi la tgk bisnes kedai tu.. tgk pagi, tghari, ptg, malam. rmai org dak.. kena cek betui2 la..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 04:19 PM GMT+8 , Processed in 0.089693 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list