CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: stania83

Masalah Kulit Jeragat(ade gambar)

[Copy link]
Post time 15-3-2013 03:01 PM | Show all posts
kumang posted on 15-3-2013 01:00 PM
ermm tompang tanya...pmc yg korang dok sebut2 tu rupa dia camne

PMC = pure marine collagen....nama laind ia seaweed or rumpai laut dari sabah tu sis.....ada kaler kuning & purple..leh tgk kat thread dia kat sini:-

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=691364&extra=page%3D1

rupa dia cmni:-

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc7/c0.0.403.403/p403x403/380978_345136342271184_689076487_n.png
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2013 05:37 PM | Show all posts
220796 posted on 15-3-2013 03:01 PM
PMC = pure marine collagen....nama laind ia seaweed or rumpai laut dari sabah tu sis.....ada kaler ...

owhh yg tu ekk...thanks ya sis...kumang x pnh ambik pmc ni...memang berkesan ke utk hlgkn jeragat ni sbb kumang pun ada mslh jeragat yg kronik
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2013 05:43 PM | Show all posts
kumang posted on 15-3-2013 05:37 PM
owhh yg tu ekk...thanks ya sis...kumang x pnh ambik pmc ni...memang berkesan ke utk hlgkn jeragat  ...

u kene try sndiri le sis....my mum mmg kurg pigmentation dia & kulit kurang kedut.....umo dia dh 58taun this year.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2013 04:42 PM | Show all posts
midori888 posted on 6-2-2013 08:54 AM
selepas sebulan lebih guna shiseido white lucent range, parut jerawat baru hampir hilang....tapi jer ...

mahal tak? i kulit combination..jeragat baru nk tumbuh. teringin gak nk try shiseido. so far jeragat u mcm mn?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 10:03 PM | Show all posts
Marizza posted on 15-3-2013 01:22 PM
nak beli kat ner? brapa RM?

SHINETEE ada jual secara on9...tp ikhlas laa ckp,,,memang amat2 berkesan utk jeragat,,guna cream jeragat saja pun dh memadai,,tk semesti nya guna 1 set.. whtsap 0199486739
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 07:50 AM | Show all posts
sanidazz posted on 17-3-2013 10:03 PM
SHINETEE ada jual secara on9...tp ikhlas laa ckp,,,memang amat2 berkesan utk jeragat,,guna cream j ...

sis PM saya details pasal SHINETEE..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 09:58 AM | Show all posts
sanidazz posted on 17-3-2013 10:03 PM
SHINETEE ada jual secara on9...tp ikhlas laa ckp,,,memang amat2 berkesan utk jeragat,,guna cream j ...

darling .. share la kat sini sikit2 pasal info product. Aku percaya..ramai yang nak tau pasal benda ni..sbb boleh katakan masalah jeragat ni mmg antara masalah utama la bagi iklim mcm kita ni....lagi2 untuk yg berkulit cerah....

kawan aku yg ambik pil perancang keluarga pun naik jeragat jugek...


Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 10:18 AM | Show all posts
Marizza posted on 18-3-2013 09:58 AM
darling .. share la kat sini sikit2 pasal info product. Aku percaya..ramai yang nak tau pasal bend ...

nk share cmner ek,,,...cuma ikhlas laa sy kata kan,,,sy dulu punyai masalah jeragat yg amat2 degil ,,,n mcm2 produk guna,,tp hasil nya,,tk memadai..jeragat tetp jgk bertepek kat pipi,,kulit sy cerah so makin laa nmpk ketara,,tp bila pas guna shinetee,,,al hamdulilah jeragat smakin pudar sgt,,,dlm masa sminggu sahaja,,bila pakai bedak,,,jeragat tk nmpk langsung,,,sekarang dh masuk btl ke 2(krim jeragat) sy guna,,,alhamdulilah,,,jeragat hilang 99%.,,kini sy hnya maintain saja,,3mlm sekali sy pakai...sy hnya guna krim jeragat saja(night cream)tp lau guna 1 set maybe hasil nya lagi ok kot...tp terpulang lah pada individu,,,kerana kuasa membeli d tangan anda,,,utk yg punyai jerawt batu pun ok,,just tepek kat jerawt tu,,,terus kecut jerawt ituw..shinetee punyai 4 item,,daycream+nightcream+mosturizer+pencuci..utk tanyaa lanjut sila whtsap coz sy jarng2 masuk forum 0199486739,,,n produk killer nya adalah night cream(krim jeragat)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2013 10:22 AM | Show all posts
just share pngalamn sy saje,,mungkin org lain punyai produk killer yg tersendiri,,,,sama2 lah kita perangi jeragat cz kerana jeragat dulu lah sy selalu cari alasan utk tk gi mana2 majlis yg besar,,coz rasa rendah diri,,tepek bedak sekilo pun tk hilng jgk...so sad   tp kini tk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 10:24 AM | Show all posts
sanidazz posted on 18-3-2013 10:18 AM
nk share cmner ek,,,...cuma ikhlas laa sy kata kan,,,sy dulu punyai masalah jeragat yg amat2 deg ...

kalau mcm tu ... sila pm akak yer sayam....

dah brapa lama u pakai yek...



Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 10:50 AM | Show all posts
nariz posted on 16-3-2013 04:42 PM
mahal tak? i kulit combination..jeragat baru nk tumbuh. teringin gak nk try shiseido. so far jerag ...


i beli yg set punya....tak hingat harga dia...rasanyer around 300++ kot

i pakai mon to fri morning....so far tak ilang pun, cuma pudar jer....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 12:40 PM | Show all posts
Marizza posted on 18-3-2013 10:24 AM
kalau mcm tu ... sila pm akak yer sayam....

dah brapa lama u pakai yek...

dh pm sayng...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 12:48 PM | Show all posts
sanidazz posted on 17-3-2013 10:03 PM
SHINETEE ada jual secara on9...tp ikhlas laa ckp,,,memang amat2 berkesan utk jeragat,,guna cream j ...

produk ni dari mana? bila search mcm tulisan siam jerr....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:20 PM | Show all posts
sanidazz posted on 1-3-2013 07:53 PM

tk kuaaaarrr laaa plakkk,,,japp yer
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 02:23 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2013 02:16 AM | Show all posts
Ada tak homemade remedies yang boleh hilangkan jeragat ni ?
Sebab dekat pipi ni since last year ada satu dot hitam muncul. Tak tau nak klasifikasikan benda tu tahi lalat baru ke jeragat. puas dok tenyeh dengan scrub bagai tak hilang pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-3-2013 11:49 PM | Show all posts
Nadhirao posted on 29-3-2013 02:16 AM
Ada tak homemade remedies yang boleh hilangkan jeragat ni ?
Sebab dekat pipi ni since last year ad ...

miss..cubala a white..sbb jeragat ni dr dalam..kita x nmpk..kalo skincare or tradisional da x bkesan..kena minum or mkn supplement...cust sy hmpir smua ckp Aura White bg kesan yg sgt memuaskan...bminat bole pm or sms sy ein 0122420343
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 03:36 PM | Show all posts
boleh cuba product shaklee iaiatu vivix dan collagen powder. cara pantas hilangkan jeragat. kalau nak tahu details, saya boleh bantu
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 03:37 PM | Show all posts
isra replied at 6-4-2010 12:40 PM
supplement apa yg ok bab sy pon byk gak jeragat ni

vivix dan collagen pwoder dari shaklee superb untuk jeragat. nak tahu detail boleh contact saya
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 03:41 PM | Show all posts
carly_lah replied at 8-4-2010 08:55 PM
saya pun ada gak, kalu kuar umah mg pakai sunblock, tp ttp ada gak. skg tgh mkn epo, agak2nya bleh i ...

saya ada cara yang sangat berkesan untuk hilangkan jeragat. kalau nak tahu boleh send we a wassap 0129576172
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 01:00 PM GMT+8 , Processed in 0.084964 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list