CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4761|Reply: 20

Loan Rumah

[Copy link]
Post time 1-4-2010 01:14 PM | Show all posts |Read mode
Anyone yg keje bank or yg penah bt loan utk membeli sebuah rumah yg harga RM90k rekomenkan aku loan mna yg lebih afdal?Nk beli rmh atas tgn org.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2010 01:29 PM | Show all posts
mana2 bank pun boleh .... nak senang MBSB sebab dia bank membiayai pembelian bangunan ... HLB pun sama
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 01:38 PM | Show all posts
MBSB tuk kakitgn swasta leh ker?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 02:19 PM | Show all posts
swasta pun boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 02:56 PM | Show all posts
4# dreamy_forest
swasta yg ada ctos bleh ke?? tanye je jgn marah ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2010 03:01 PM | Show all posts
MBSB mostly utk mereka2 yg ada masaalah blacklist or NPL tp % tinggi la sket.Aku dh g tnya cuma kot2 ada yg ok lgi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 03:44 PM | Show all posts
mummy dh tanye kt marketing mbsb, dia kata black list x leh la...
kalu dh settle pn peluang tipis...
camno ni???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-4-2010 11:08 AM | Show all posts
mummy dh tanye kt marketing mbsb, dia kata black list x leh la...
kalu dh settle pn peluang tipis...
camno ni???
sweetmummy Post at 1-4-2010 15:44
Ya ker mummy!sbb my fren yg x bleh bt loan try apply lepas plak.
Dia ni blacklist ker tak aku tak tau tp nk apply credit card pon x bleh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2010 02:58 PM | Show all posts
Anyone yg keje bank or yg penah bt loan utk membeli sebuah rumah yg harga RM90k rekomenkan aku loan mna yg lebih afdal?Nk beli rmh atas tgn org.
jzzz Post at 1-4-2010 13:14


TT nk beli umah kt mane? stila pn tgh house hunting ni...tp susah jugak kan nk cr umah yg sesuai ngan bajet...kte nye bajet 140K...nk cr yg landhouse..susah jgak..area KL or sngor..ade idea x? sori off topic sket...skadar brtnye...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 05:23 PM | Show all posts
was told MBSB has the highest interest rate but easy to get approve.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 09:19 PM | Show all posts
call ajer bank tanya..
biasanye..offer antara bank x jauh beza..
check dulu kt website diaorg..
pastu.. pilih la yg terbaik..
then call diaorg...
kalo rs ok.. br antor application..
kalo x.. cr bank lain lg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 09:36 AM | Show all posts
9# Stila
area shah alam seksyen 30/31/21
rumah teres 1 tingkat harga dlm range yg u nak
kalo nak murah lagik puncak alam..tapi jauh laa
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 11:29 AM | Show all posts
mbsb senang approve but now they have new policy...lorry driver, van driver xboleh buat loan..x adil kn, xtau pe reasonnye...

skrg rate bank semua lbh kurang je...current BLR 5.80%..klu tanya bank tanya btl2 ok..certain bank ada offer baekkk punyer tp sila baca clause dlm letter offer...ada bank yg kenakn interest sounds better tp once default akn jd BLR+ dan bknnyer BLR-...

sesapa keje bank maybe blh bg penerangan jelas, merak bkn keje bank tp ni apa yg merak dpt dr perbincangan ngn some of bank officers and managers kt tpt merak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 03:57 PM | Show all posts
seryes jgn amik eon cwgn cheras indah.servis slow nak mampos,loan officer kerek lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 06:10 PM | Show all posts
nak tanya kalau dah amik loan rumah..boleh ke dapat loan nak beli rumah kedua...tolong...!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 08:15 PM | Show all posts
Reply 15# zul_khaleeda


    boleh,tapi kene maintainkan DSR bawah 50% ..supaya senang approve 2nd loan rumah tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2010 10:53 PM | Show all posts
Reply  zul_khaleeda


    boleh,tapi kene maintainkan DSR bawah 50% ..supaya senang approve 2nd  ...
yus262 Post at 7-5-2010 20:15


tq 4 d info
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2010 10:58 PM | Show all posts
saya ada amik MBSB loan..aritu ada gi bank negara print list loan yg kita amik..tapi MBSB tak termasuk dalam list bank negara...saya tengok hanya bank/cc  saja..ingatkan semua pinjaman ada masuk dalam list bank negara..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2010 09:35 AM | Show all posts
nak tnya sikit psl loan rmh ni...
aku ada beli rmh dr developer...
loan,lawyer sume dah settle...
rmh blum dpt kunci tp rasanya dlm sebln ni dpt kot...tp baru2 ni bank ada tepon suruh byr interest dlm 4++
bukan ke interest dah msk dlm monthly payment
aku x dpt apa2 surat ttg byran tu...
adakan perkara ni mmg kebiasaan dlm proses p'belian rmh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 03:09 AM | Show all posts
Reply 19# OrangKita
government loan ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:45 PM GMT+8 , Processed in 0.126605 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list