CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7524|Reply: 32

kampung parit nipah parit jawa

[Copy link]
Post time 30-3-2010 01:36 PM | Show all posts |Read mode
salam sejahtera orang johor.

nak tanya sikit la..
area parit nipah ni sebelah mane?
susah tak nak cari?
ade tak orang parit nipah kat sini?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-3-2010 01:48 PM | Show all posts
kalo tak salah atas sket dari pt jawa
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 01:52 PM | Show all posts
salam boshi...lama x jumpa ... ehehheh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 01:53 PM | Show all posts
Post Last Edit by selimutpurple at 30-3-2010 13:54

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 01:54 PM | Show all posts
lokasinya di Jalan Muar-Batu Pahat.  Dari town Muar dlm 10 km, kau akan jumpa Parit Jawa, small town la... ada balai polis, petrol station & shophouses.  Tak silap aku, satu kampung je slps Parit Jawa ni adalah parit Nipah. Nak identify between kampung kat situ senang je... kalau kau nampak jambatan & sungai (besar or kecil tak kira)  itu adalah pemisah between kampung.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2010 01:57 PM | Show all posts
kalo tak salah atas sket dari pt jawa
muor76 Post at 30-3-2010 13:48


atas sikit tu kalau dari mane eh?
brape jalan bole pg ke sane?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2010 01:58 PM | Show all posts
salam boshi...lama x jumpa ... ehehheh....
selimutpurple Post at 30-3-2010 13:52


wslm selimut..
yela lame tak jumpe....

p/s: kite penah jumpe ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2010 01:59 PM | Show all posts
Post Last Edit by selimutpurple at 30-3-2010 13:54


selimutpurple Post at 30-3-2010 13:53


em jauh tak nak masuk ke dalam ni?
kawasan sawit ke sini?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 30-3-2010 02:02 PM | Show all posts
lokasinya di Jalan Muar-Batu Pahat.  Dari town Muar dlm 10 km, kau akan jumpa Parit Jawa, small town la... ada balai polis, petrol station & shophouses.  Tak silap aku, satu kampung je slps Parit Jawa ...
oChentaku Post at 30-3-2010 13:54


ow tq cinta...
klau ade mase ingat nak pergi dalam minggu depan..
nak cari sedara sebelah ayah...

tak pernah kenal cume tau nama je & kampung nye..
tak tau kalau2 ade lagi kan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:06 PM | Show all posts
kalo tak silap.. parit nipah tu adelah parit pertama selepas parit jawa kalo dari bandor muor
ko nak gi parit nipah mane? darat ke laut?
kalo darat... dr bando muo ko belok kiri... kalo laut... belok kanan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:06 PM | Show all posts
wslm selimut..
yela lame tak jumpe....

p/s: kite penah jumpe ke?
boshi_yoda Post at 30-3-2010 13:58

penah... tapi u dah lupa i...x per la.. majuk nie
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:07 PM | Show all posts
em jauh tak nak masuk ke dalam ni?
kawasan sawit ke sini?
boshi_yoda Post at 30-3-2010 13:59
emmppp...x tau... nie cimut serch google map
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:07 PM | Show all posts
lokasinya di Jalan Muar-Batu Pahat.  Dari town Muar dlm 10 km, kau akan jumpa Parit Jawa, small town la... ada balai polis, petrol station & shophouses.  Tak silap aku, satu kampung je slps Parit Jawa ...
oChentaku Post at 30-3-2010 13:54

yaaaaaaaa... owang muar dah masuk... ehehh
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:08 PM | Show all posts
kalo tak silap.. parit nipah tu adelah parit pertama selepas parit jawa kalo dari bandor muor
ko nak gi parit nipah mane? darat ke laut?
kalo darat... dr bando muo ko belok kiri... kalo laut... belo ...
muor76 Post at 30-3-2010 14:06

cimut lupa lak otai muo nie.. ehhehe.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2010 02:10 PM | Show all posts
kalo tak silap.. parit nipah tu adelah parit pertama selepas parit jawa kalo dari bandor muor
ko nak gi parit nipah mane? darat ke laut?
kalo darat... dr bando muo ko belok kiri... kalo laut... belo ...
muor76 Post at 30-3-2010 14:06


em kiri & kanan tu masih 1 kampung ke?
x pasti la sama ada darat @ laut....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2010 02:12 PM | Show all posts
penah... tapi u dah lupa i...x per la.. majuk nie
selimutpurple Post at 30-3-2010 14:06


ala kuci kuci kuci..
majuk lak...

nak amik ni..
jangan merajuk lagi..

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-3-2010 02:14 PM | Show all posts
atas sikit tu kalau dari mane eh?
brape jalan bole pg ke sane?
boshi_yoda Post at 30-3-2010 13:57


ko kene paham istilah kampung yg pusatnyer adelah parit...
contoh cam nih...
kalo parit jawa ngan parit nipah jaraknye adelah 2km.. ni dikire atas jarak parit tu...
jadik 1km atas parit jawa (sebelum tibe parit nipah) adelah area parit jawa,,
dan 1km lepas tu.. (kire 1.1km kepas pt jawa... dan 1 km sebelum parit nipah) adelah kawasan parit nipah...
lepas parit jawa.. ko nampak jerk parit yg dah ade sign parit nipah... tu main point parit nipah...
pastu sepanajang-panjang parit tu adelah parit nipah.....
sameade darat atau pon laut...
ok.. kalo parit nipah darat... itu adelah satu kampung... dorang ade pakatan sendiri.. manekale.. pt nipah darat ade pakatan sendiri...

ko paham tak nih?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:14 PM | Show all posts
ala kuci kuci kuci..
majuk lak...

nak amik ni..
jangan merajuk lagi..


boshi_yoda Post at 30-3-2010 14:12

x mo... nak majuk gak[img]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/selimutpurple/lalat10.gifhttp://i893.photobucket.com/albu ... tpurple/lalat10.gif[/img]
( mukan kita jumpa kat ci bergaduh ngan dak sting about armarhum sultan johor ker????????[img]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/selimutpurple/lalat10.gifhttp://i893.photobucket.com/albu ... tpurple/lalat10.gif[/img]
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:17 PM | Show all posts
aku duduk parit nipah jugak..tapi parit nipah y dekat parit raja..
kalau xsilap..parit nipah, parit jawa ni betul2 kt sebelah sungai..
jangan konfius pulak nanti TT..sebab name parit tu same...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:17 PM | Show all posts
aku duduk parit nipah jugak..tapi parit nipah y dekat parit raja..
kalau xsilap..parit nipah, parit jawa ni betul2 kt sebelah sungai..
jangan konfius pulak nanti TT..sebab name parit tu same...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 12:45 PM GMT+8 , Processed in 0.102456 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list