CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6049|Reply: 33

Terima diri dia

[Copy link]
Post time 26-3-2010 01:56 AM | Show all posts |Read mode
salam semua,
sy tahu soalan mengarut and senang sahaja jawapannya cuma sy nak tahu
boleh ke menerima cinta seseorang itu secara paksa sebab tidak mahu mengecilkan hati dia
pernah ke korang alami semua ini dan boleh ke hadir perasaan cinta terhadap diri dia...?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-3-2010 02:03 AM | Show all posts
dah tau mengarut buat apa tanya nokss. kau pun mesti dah expect kan jawapan forummers
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 02:19 AM | Show all posts
boleh je.. terime la kalo ko nak.. tak sangkut ngan kitorang pun...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 02:26 AM | Show all posts
hahaha aku penah buat keje gila ni.
ade lelaki ni dia desak aku terima dia padahal aku baru je break up.baru sangat!!let's say malam tadi aku break up,pukul 8 pagi dia terus isi borang utk jadi bf aku dan seharian tu dia pujuk2 supaya aku terima dia.dengan berat hatinya aku terima gak.
guess what,it's been 3 years now we've been together and i'm happy with him.i hope our relationship will last till my last breath.sampai sekarang ni bila dia tanye aku sayang dia ke tak,kadang2 aku jawab terpaksa sayang sebab dulu dipaksa.kami sama2 gelak sebab teringat kisah dulu.
my point is you can give it a try if you want and leave him if you can't be with him OR you can just ignore him until he gets the message that you are not interested.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 03:36 AM | Show all posts
hahaha aku penah buat keje gila ni.
ade lelaki ni dia desak aku terima dia padahal aku baru je break up.baru sangat!!let's say malam tadi aku break up,pukul 8 pagi dia terus isi borang utk jadi bf ak ...
tabasco Post at 26-3-2010 02:26


menarik ni.kalu takut dilambung ombak.............

tp kebanyakan gurl yg boleh terima situasi camni..boy payah ckit
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 08:03 AM | Show all posts
tak prnh........................
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 08:04 AM | Show all posts
4# tabasco

nice story..cinta mmg xbleh dipaksa, tapi boleh dipupuk dan dibaja...

mesti mamat tu dah lama 'beratur' tunggu ko kan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 08:41 AM | Show all posts
Post Last Edit by qyaisara at 26-3-2010 08:43

1# shahhana

boleh je kalau nak..
tapi bagi diri eden.. memang tak boleh
nk wat pe takut kecikkan hati dia.. sedangkan hati kita sendiri sape nk jaga
kalau cinta ckp cinta.. kalau tak,cakap tak
lbh baik kecikkan hati dia sekarang.. dari di kata mempermainkan perasaan orang

ermm penah try.. sbb org tu suruh cuba
tapi juz ckp tidak menjanjikan apa2.. go with the flow
tapi tak boleh.. yg hadirnya perasaan kesian & simpati
at last ku terpaksa tinggalkan dia
akan jadi kawan kalau dia memahami.. kalau yg jenis x phm tu.. babai
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-3-2010 09:15 AM | Show all posts
4# tabasco

try n error......

gagal atau berjaya......

tahniah sbb berjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:16 AM | Show all posts
aku penah dulu zaman budak2 hingusan buat keje2 mcm nih.
abg angkat aku nak sgt, nah, ku terima gak dia.
last about 1 month sbb aku x sanggup nak dera diri sendiri. heheh  dia pun jiwang sgt.  
tapi ini cerita 10 tahun yg lalu...... kalo berlaku lagi zaman skrg, aku mungkin tak terima langsung kes2 cenggini. xnak mempermainkan perasaan org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:18 AM | Show all posts
4# tabasco

wah, ini kes satu dlm seribu neh..

all d best!    
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:11 AM | Show all posts
menarik ni.kalu takut dilambung ombak.............

tp kebanyakan gurl yg boleh terima situasi camni..boy payah ckit
NEM0 Post at 26-3-2010 03:36 AM


btol2 gurl slalunye leh pupuk rse cinta tu..yg pntg yakin dn ikhlas..
wlaupon tpakse, tp ikhlas kn ati.. insyaallah blh trime..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:48 AM | Show all posts
bolehje klu tt nk terima

lau reen idaklah..rasa mcm permainkan perasaan orglak
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 12:04 PM | Show all posts
aku penah gak wat kira2 11thn dulu kot... tk sampai ati nak tipu diri sendiri dan tipu mamat tu... mula2 aku ingt nak kawan jer.. tp dia dh fikir len.. oleh kerana masa tu aku pun tgh single so aku fikir ok lah juz kawan2 n kenall hati budi..

tp masa dia xcident tu mak dia bgtau kat mak aku "tk lama lg kita berbesan la" terus aku terkedu... berhari2 aku berdebar2... yerlah tk ada perasaan sayang ngan cinta.. lepas dia dah sembuh sepenuhnya baru aku ckp elok2.. bkn aku nk pentingkan diri.. bkn dia tk baik.. cuma aku dh anggap dia sbg kawan baik.. tk pernah aku janjikan aper2 dari dia... last aku dgr crita pasal dia putus tunang n tk taula... terus lost contact... hrp2 dia ok...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 03:27 PM | Show all posts
jawapannya TAK PAYAH kalau rasa terpaksa..
biarlah perasaan itu hadir dgn sendiri..
esok2 rasa terbeban.. aku penah rasa terpaksa 5 thn kott
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 03:42 PM | Show all posts
menarik ni.kalu takut dilambung ombak.............

tp kebanyakan gurl yg boleh terima situasi camni..boy payah ckit
NEM0 Post at 26-3-2010 03:36


sangat menarik

4# tabasco  

nice story..cinta mmg xbleh dipaksa, tapi boleh dipupuk dan dibaja...

mesti mamat tu dah lama 'beratur' tunggu ko kan...
ruffleen Post at 26-3-2010 08:04



lama gak la tunggu tu,dalam setengah tahun.


4# tabasco  

try n error......

gagal atau berjaya......

tahniah sbb berjaya....
itik_magic Post at 26-3-2010 09:15


terima kasih

4# tabasco

wah, ini kes satu dlm seribu neh..

all d best!    
redsinner Post at 26-3-2010 10:18


thanks!aku pun tak sangka hubungan kami boleh bertahan sampai 3 tahun.gaduh tu perkara biasa lah kan tapi kebanyakannya kami enjoy ngan setiap detik sampaikan aku tak pernah rasa terpaksa untuk terima dia.aku ikhlas menyayangi dia.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-3-2010 01:46 PM | Show all posts
try dulu..mne tau ade perasaan cinta...sama ade lmbt @ cpt je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 06:33 PM | Show all posts
kalau dalam hati ko xde sapa2 blh je terima..nnt lama2 akn ada gak perasaan cinta berputik sekiranya layanan yg dia bg tu serasi ngan ko...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 06:53 PM | Show all posts
y not kalo mamat tu syg gila kt kita...n dlm masa yg sama poket msti tebal
lbih baik kita trima org2 yg syg gila kat kita drp kita jek yg syg sparuh mati kt dia...coz kita tau,wlupon kita xsyg lbih kt dia,kita xkn curang or cari org lain lg da...
n poket msti tebal...lg sng prasaan cinta dtg....kalo mamat tu habuk pon tarak,,ssh la cket nk jth cinta...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2010 11:22 AM | Show all posts
aah tp kan lelaki ni, masa dia nak dia beriya2...
masa tu kalo mintak apa2 pun, akan dia usahakan..

tp nnti bila dia tau kita dah sepenuh ati suka kat dia..
mula aaa kluo perangai pelik2...
masa tu baru aaaa terkedek2 nak pikir "sampai ati ko mempermainkan ati aku~~~"
huhu..

apa2 pun, love works in many way..
pandai2 la yer..
kalo nak menerima, make sure u are a good player to play the game..
kalo rasa2 x yakin, x payah la...
jgn meng-accidentkan perasaan org!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 09:28 AM GMT+8 , Processed in 0.206191 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list