CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: stania83

Caldina eksiden

[Copy link]
Post time 18-3-2010 02:51 PM | Show all posts
claim total lost je le...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2010 05:33 PM | Show all posts
ha betul claim total lost ...tak yah pening pale
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 07:41 PM | Show all posts
klau nak buat balik tu, klau dah siap perfect camne pun takkan sesedap keadaan asal masa ko beli dolu,, percaya la...ada je yg tak kena.. nak kata perfect pun 95% la.. yg lebih tu mesti ada something...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 08:36 AM | Show all posts
ini dah kira total lost dah bro...kalu repair pun dah tak guna even dpt approval JPJ sekalipun...profile dah berubah, chassis strength pun dah compromised...elok beli kereta baru aje for the sake of safety...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 06:09 PM | Show all posts
ya amponnn.....

teruk nya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2010 06:10 PM | Show all posts
latest update kos repair ialah rm60 000..sekian trimas
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 07:47 PM | Show all posts
buang je...ganti lain..kalo repair nti dah siap mesti ko jugak rasa tak  best bwk..insurance ade..lanyak..dah byrkn..tp tu la..klu dorg tanak gak declare total lost pe leh buat..ko goda dia tau..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2010 10:11 PM | Show all posts
klu dorg tanak gak declare total lost pe leh buat..ko goda dia tau..
t0m Post at 4-4-2010 19:47

kalau aku julia ziegler..boleh la kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2010 09:19 AM | Show all posts
Camana nak claim total lost kalau PENILAI daripada sykt. insurans cakap boleh baiki lagi? Ke kena kawtim dengan dia? Atau kereta tu ketuk/taruk/bubuh/silambam dgn kayu besbol secukup rasa?

Yang ni aku tak berapa pasti lah...

Tapi kereta tu pada mata aku mmg teruk dah... crumple zone once dah compromise macam tu, baiki macamana pun takkan sama dah kebolehan dia nak serap kuasa hentaman macam yang kuar daripada kilang...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 04:17 PM | Show all posts
Teruk gak condition dia huhu..
tapi tayar depan masih maintain cun hehe..
jangan marah ye TT
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 08:59 PM | Show all posts
kalau polis dah ambik gambar susah sikit nak kautime total lost ...nanti ada percanggahan laporan .
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 03:35 PM | Show all posts
Baik ko kautin kau2 dgn penilai(syarikat Insuran)
tukar status jdkan total lose,senang cerita,tp ko kena lah
bg upah sikit pada dia(penilai) tue,baru senang buat kerja.

jk ko repair pun memang x sesedap dulu,mungkin sehari dua or
sebulan dua x ader aper2 kesan yang kurang menyenangkan,
takut masalah lebih teruk berlaku n melibatkan nyawa pemandu
penumpang kereta lain plak kan,
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 12:44 PM | Show all posts
caldina..? ada kaitan ngan Hai-O dakk..??
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 08:16 AM | Show all posts
humak aihhhhhhh...
terok gilos eksiden ... caldina plak tuh ... isk isk isk
langgar ngan aper yer ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2010 12:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by bettyboops at 8-4-2010 12:33

tak payah repair la bang.. claim total lost je terus..

repair pun tak berapa nak berguna jugak sebab lepas tu drive pun dah tak sedap, segala bunyi keluar.. lagi sakit jiwa..

trust me..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 09:01 PM | Show all posts
TT.. Claim total lost.. ini nasihat dr orner yg guna caldina jgk.. 60k claim utk repair.. perghhh.. klau workshop tu buat lebih kurang je hbis la..

akhir kata.. keta power tp drive dah x best.. baik claim total lost saja..

tq..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2010 12:44 PM | Show all posts
better total lost ajer.hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 03:44 PM | Show all posts
Better claim total lost jer..than rebuild..nanti takut cop  bersyarat atas geran..susah moo jual...loo..nnti susah diri sendiri..boleh kautim lagi tuh..dengan  pihak insuran..selalunya..dia cakap kalau lu sukaa..gua tak kisah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 04:59 PM | Show all posts
aku yang eksiden sikit pun dah ralat bawak keter lepas repair..inikan pulak dah hampir nak total lost ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 10:46 PM | Show all posts
kat us...tanggal bumper pun claim total lost

unless dia jenis pemikiran satria 1.3 boleh sumbat enjin evo3 300hp takperlaa..tak payah pk chassis strength...pk berapa HP kereta aku leh masuk

once dah crumples, chassis strength akan lari, pasnie cornering sure dah tak sedap....sebabnya internal strength chassis sudah takder.

aku lagi rela drive alfa romeo 75 dari bawak wira sumbat vr4...drive shaft selalu putus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 06:50 PM GMT+8 , Processed in 0.075038 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list