CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5266|Reply: 35

Gagal kursus kedoktoran

[Copy link]
Post time 15-3-2010 10:12 PM | Show all posts |Read mode
Saya ade kawan yg fail blaja medicine semase third year.Uni dah tak kasi masuk balik.Skang nie die owe MARA rm700k. Ade sape sape yg pnh ade kawan or diri sendiri yg melalui yg masalah yg same?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2010 10:22 PM | Show all posts
fail di universiti oversea ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 10:24 PM | Show all posts
gile bab lah. Dah hampir sejuta dah kena pulang kan balik...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 10:32 PM | Show all posts
my fren ada fail mcm nie..tpi dia buat rayuan..n now dpt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2010 10:35 PM | Show all posts
-haah uni kat ozland..die dah buat rayuan..tapi x dpt jugak..siap dpt surat doktor lagi mengatakan emosi tak stabil ape sume...
rasenye die tak bole cope sbb ayah die saket kanser dat time.now ayah die baru meninggal..sian aaa die...kwn kwn sume tanye...bile nak jadi doktor??
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 10:45 PM | Show all posts
-haah uni kat ozland..die dah buat rayuan..tapi x dpt jugak..siap dpt surat doktor lagi mengatakan emosi tak stabil ape sume...
rasenye die tak bole cope sbb ayah die saket kanser dat time.now ayah d ...
stania83 Post at 15-3-2010 22:35
tyme tu kwn saya pun cm tu..ayah dia meninggal n jiwa dia tertekan..so xley nk stdy..tp buat rayuan nasib baik dpt jugak that time
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 10:56 PM | Show all posts
kesian...hope everythings gonna be ok...harap dia tabah dan cuba buat rayuan seperti dicadangkan oleh forumers..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 11:05 PM | Show all posts
kakak aku belajar medicine kat oz gak dulu, dah abih specialist dah sekarang, dulu pon ade gak dia sangkut paper, but ulang exam.. ramai kawan dia tak lepas, ada sorang tu anak doktor lagi.. tahun 3 tak tahan n balik tukar course ambek pharmacy kat usm (diaorg dihantar lepas matriks usm).. ok jer.. tak pulak owe ape rasenyer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2010 11:09 PM | Show all posts
medic ni mmg nampak mcm best glemer
tp lps masuk if xminat msakkkkkkkkkk
depa smua ingt jd doc bole kaya
belakang keje teruk


regards
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 11:25 PM | Show all posts
kalau depressed kenapa tak pergi jumpa pakar psikiatry mintak sokongan surat doktor?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 11:30 PM | Show all posts
tak leh mintak tukar course ke?? rasenyer buleh, tapi serve government lama sikit la.. pharmacy is the nearest la rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 12:23 AM | Show all posts
mak aihhhh...rm700k...?????
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 05:33 AM | Show all posts
tukar course....buat yg senang je cth. biotek, bio-base course....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:43 AM | Show all posts
kalau fail tak payah bayar kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:49 AM | Show all posts
cuba tukar course, amik yg lg lite..mcm pharmacy, bio-med ke, allied ke dentist ke... leh wat surat rayuan kat mara... balik msia then apply kat local uni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 09:58 AM | Show all posts
fail masa dah 3rd year. pedihh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2010 10:23 AM | Show all posts
tukar course je laa
apa nak buat lagi?? yg reject, universiti tu.. tp scholarship kita tetap terikat..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 10:36 AM | Show all posts
MARA quite lenient..
ade few kwn aku yg tak fail course n kene anta balik
but mara relocated them to local university (tp dorg kene uruskan sendiri)
n kwn2 aku tu wat rayuan kurangkan bayaran (kalo ikut agreement, kene bayar full)
ade yg dpt kurang cume bayar 10% je
kalo x dpt bwk medic, try course lain yg seangkatan dgnnya
pharmacy, vet, dentistry..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 01:24 PM | Show all posts
Adik kawan aku ada sorang macam ni, ambik medic kat oversea tajaan MARA.  Tahun lepas dia fail exam, MARA soh dia balik sini.  Dah siap packing semua sebab semua rayuan tak diterima.  Akhirnya, mak bapa dia kat sini p merayu sendiri kat menteri, Noh Mohamad tu.  Dengan kuasa Noh tu, akhirnya adik kawan aku tu terus stay kat sana, cuma tukar course je. Pegawai Mara je yang lebih-lebih....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 03:51 PM | Show all posts
Adik kawan aku ada sorang macam ni, ambik medic kat oversea tajaan MARA.  Tahun lepas dia fail exam, MARA soh dia balik sini.  Dah siap packing semua sebab semua rayuan tak diterima.  Akhirnya, mak ba ...
edina Post at 16-3-2010 01:24 PM



ala kalau da bodoh tuu belajar
guna kabel sana sini
nk lpskan diri
tu la pelajar melayu


suruh study mereka beromen
main sms or melamcung
lps grad xnak keje jd doc gomen

hareammmmmmmmmmmmmmmm jadah mereka smu


regards
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 12:55 AM GMT+8 , Processed in 0.090169 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list