CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: nurmarsya

[Aduan] Simpan RM500, tinggal RM2 - BANK LEPAS TANGAN

  [Copy link]
Post time 26-9-2010 05:24 PM | Show all posts
Reply  kaki_ayam
alaa..kalo pi repot pun tak guna
kena balas balik ckp aku ni pelupa walhal segala statement withdraw aku simpan
last2..tiap kali gaji aku kluarkan semua duit
dan simpan duit kat asb
selebihnya utk harian aku sorok bawah carpet
hirai_saza Post at 26/9/2010 02:21 PM



repot ape ni kak? akak ni mcm salah reply kat org lain je....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 12:33 AM | Show all posts
huhuhu bahayanye simpan duit kt maybank ni....simpan kt bsn selamat la kot?  percaya tak aku ade akaun bsn tanpa kad, zaman aku kecik2 lagi? bg aku cara mcm ni lebih selamat.  

apepun, aku mmg tak puas hati ngan maybank, ttg wat 4 kali pengeluaran kene tolak 50sen.  katalah dalam akaun aku ada rm1k bleh bawak kuar rm900, tapi dah tolak 50sen tinggal rm890 jelahkan bleh bawak kuar? tak patut betul la...ape motif 50sen tu pun aku tak tau...hhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 04:59 PM | Show all posts
Reply 17# melatibiru

penah tengok jadi depan gua, kt maybank d curve gak la..terkulat-kulat mamat indon tu, sian gak..gua just dapat tolong ngn suh die call maybank center je n bg tau prob die.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 12:35 PM | Show all posts
kes mcm ni pernah jadik ke dorm mate aku..

mase zaman2 student dulu..
biase la bebudak ostel.. suke soh kawan2 wthdraw kan duit..
kesahnya.. ade la sowang budak ni.. sbb die bley dikatekan hari2 kuar deting..
maka ade la 2, 3 org yg rajin soh die kuarkan duit diorg..

satu hari kantoi..
sowang budak ni (mase ni bapak die br meninggal) pi bank nk kuarkan duit..
tgk2 belen duit tak sama mcm last transaction die buat..
seb bek ade classmate jugak yg mak die keje bank (maybank rasenye)
so, gi la mntk tlg mak budak tu.. gi tgk CCTV..
ghupenye minah ni kuarkan duit amount yg budak ni pesan..
then die kuarkan lagik skali.. pastu siap bank in kan balik kt acc die..
meraung budak ni tgk.. tak sangke la minah tu buat mcm tu..
malam tu jugak depa bungkus kain baju budak tu.. campak luar ostel..

org maybank tu ckp soh wat report polis..
kiteorg soh die report kt mgmt U.
tp die taknak.. kesian katenye nnti kene buang U..

tp minah tu mmg buat muke tak bersalah..
siap takmo mengaku amek duit tu..
padahal terang2 muke die kt CCTV bank tu... n transaksi pun betul..
tak lama lepas tu minah tu berenti..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 01:40 PM | Show all posts
kawan aku pun baru kene...tapi kes die cimb...

dari rm330 tinggal rm180 jek. die pun heran sbb kad die pegang, report kt bank bank ckp pd tarikh sekian sekian ade transaction..  

yg selamat simpan duit pakai buku jek. pasni pun aku ingat nk aktifkan balik bsn aku. yg aku special skit, ade buku akaun je, kad takde...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 01:51 PM | Show all posts
adekahh beng rimo??

kalo benar.. itu perkara bese saja...silerr simpan di bankbiniputra ataupung bankbawah katil
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:00 AM GMT+8 , Processed in 0.072345 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list