CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nurmarsya

[Aduan] Simpan RM500, tinggal RM2 - BANK LEPAS TANGAN

  [Copy link]
Post time 15-3-2010 08:59 AM | Show all posts
so far aku gune je ok je
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 06:46 PM | Show all posts
aku risaula
ayah aku aritu dia ilang dompet
so dia kene buat kad bank CIMB baru
then budak tu suruh dia wat cimb clicks
ayah aku men ternet pun tak geti
ayah aku ckp
"pak cik tak geti"

then k ...
Duta lover Post at 14-3-2010 02:17 AM


so apa kisahnya lepas tu...takdeer wat follow up kat staff tu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 09:42 PM | Show all posts
ahaha.....ada sorang kawan aku...die cite time blajo dulu die nak masukkan duit kat akaun die...gi kat kaunter BSN...tup2 lama gile staf2 bank tu pegang buku bank die..bebrapa staff sibuk belek2 buku  ...
aku_blur Post at 12-3-2010 14:47


common mistake la tu....kenkadang teller laju sangat tangan x sedar terlebih digit ditekannya
aku pon dulu banyak kali
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 09:48 PM | Show all posts
yyg kwn aku hr tu... dpt tau... si pencuri masukkan duit ke dalamaccount inactive somebody.. dpt track transaction tu sbb guna org dalamgak.. tp x tau org dlm maner punyer keje curik duit nih... transactionmkn ms beberapa minit jerk... dlm tempoh 8 minit duit itu dikeluarkansemula dr account sombody tuh... yg aku heran mcm maner accountinactive blh transfer duit melalui MB2U dan di keluarkan melaluiatm..setahu aku account inactive ni klu nk activekan balik kena waturusan kt kaunter..aku pernah wat dl... kena masukkan duit melaluikaunter dan keluar melalui kaunter br account akan active semula...(guna buku)


bank mana ni ?.....takkan la x dapat....teller code yg buat transaction tu mesti le ada.....nak sorok camne pon senang jek nak carik...stakat nak remove tag 'inactive/dormant a/c' tu teller nye level pon bole buat
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 06:14 PM | Show all posts
rosse lak tak tau saper makhluk tuhan yg udah tersalah byr bill cukai pintu rosse, maybe guna online kot. tau2 jer bill cukai pintu udah settle semuanyer siap terlebih byr lagik .. rozi ader call mbpj ... dowang kata udah byr semuanyer ... rosse pun diamkan jerlah .... 500 lebih tu ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 06:51 PM | Show all posts
apa kata,,with immediate effect...nak elak drpd kes2 camni terjadik...dan kalau korang nak berurusan dgn jumlah wang yg banyak kat ATM mesin ..korang buat video guna HP korang....dr mula sampai abih..at least ada live witness,,,,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2010 11:20 AM | Show all posts
44# an2toncit

maybank shah alam..masalahnyer..org2 bank tu x nak bg kerjasama... alasan kena tunggu polis nyer tindakan..n untill now... senyap jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 07:03 PM | Show all posts
aku ada due kes hilang duit dr maybank tapi melibatkan kawan aku la.

1. sorg hilang rm12k. pagi jumaat dalam jam 11 dia kua kan duit dlm amoun yg sikit je n tgk baki ada lam rm12++ lagi. then dlm jam 12pm terima kal abg die nak pinjam duit. so after solat jumaat p atm yang sama p nak cucuk duit n balance tgl rm6.24. hurm..agaknya apa perasaan die kan. afte cek ngn maybank, maybank kate duit die da dikeluarkan di Indonesia. padahal indon pun die tak penah jejak.kesudahan bank tak eh buat apa n no money back guarantee.

2. member adik aku cek baki lam bank die hilang rm6k. terduduk die.nyesal tak suda.cara hilang  tak dpt dipastikan. mcm bese bank tak tanggungjawab
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 07:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by oni313 at 23-9-2010 19:22
aku suke ayat 'yilek purenggek' ko tu...dah lame xdengar
saga2717 Post at 12-3-2010 10:52


yilek, purchee....
btw,
aku blum pnah kena lg kes ilang duit through my account,
tp terlebih trima duit adala,
tetiba je ada rm 600 dlam akaun,dan bank yg dmaksudkan adalah maybank....
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 11:43 PM | Show all posts
hihi, nak citer pasal budak kelas aku, ni akibat terlalu percayakan orang...

before ni, dia pernah outing dengan si pencuri, pergi keluarkan duit, agaknya, si pencuri ni nampak no.pin dia....then, si pencurik ni curik kad bank dia....pendekkan citer, masa tu br dapat loan, tgh happy2 nak shopping, dah tempah cermin mata ape semua, tau2... duit hilang rm1000.00, masa tu, baki dalam bank ade rm1200, menangis la sungguh2 budak kelas aku ni.....

so, dia call bank, tanye, tp CIMB suruh buat report polis dulu, siap report semua, dia call balik CIMB, nasib baik la CIMB beritahu, dia keluarkan duit lagi seribu dekat BSN, tarikh dan masa yang sama.....pergi pulak BSN, kene buat report lagi kat balai polis dekat2 BSN tu....

tp pihak BSN cakap kene tunggu kalau nak tengok CCTV, aku pon pelik r, kenapa mesti kene tunggu, padahal duit dikesan hilang baru je 2 hari lepas je, then member aku tunggu la,,,,

tunggu punya tunggu, bawak ke 2 minggu, last2, aku cakap, call je, bising2 sikit tak apa, kita student, rm1000.00 tu, mcm2 benda boleh dapat, tp BSN bagi alasan macam2, sampai 1 masa, member aku ni pergi je tebal muka, tunggu depan BSN.....

at the end, sebab budak tu dah tunggu macam ape, BSN pon bukak r CCTV tu, tunjuk...

so, moralnya...

kalau nak keluarkan duit, pastikan orang sekelilng tak nampak pon no.pin yang ditekan tue.....bahaya, bab2 duit ni, kawan baik pon boleh jadi musuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 12:00 AM | Show all posts
kalu kena cam kes2 ni satu sen pon xkan halal kat pencuri2 tu... x kirala bangsa apa..... mmg jahat sgt org yg aniaya org lain camni..... kalu dlm bank pon x selamat mana lg nak selamat?? dahla bank hampeh xnak tanggungjawab.... masa nk pomot soh jd ahli bagussss je sume....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 12:01 AM | Show all posts
kalu kena cam kes2 ni satu sen pon xkan halal kat pencuri2 tu... x kirala bangsa apa..... mmg jahat sgt org yg aniaya org lain camni..... kalu dlm bank pon x selamat mana lg nak selamat?? dahla bank hampeh xnak tanggungjawab.... masa nk pomot soh jd ahli bagussss je sume....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 12:02 AM | Show all posts
kalu kena cam kes2 ni satu sen pon xkan halal kat pencuri2 tu... x kirala bangsa apa..... mmg jahat sgt org yg aniaya org lain camni..... kalu dlm bank pon x selamat mana lg nak selamat?? dahla bank hampeh xnak tanggungjawab.... masa nk pomot soh jd ahli bagussss je sume....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 10:54 AM | Show all posts
Post Last Edit by ruffleen at 24-9-2010 10:58
so hari gaji jer, aku akan kluarkan semua...then letak dlm maybank n cimb....
azradiza Post at 12-3-2010 12:04

semua bank ada kes duit ilang ni...baik ko simpan dlm ASB je. susah sikit nak keluar, so, xdelah cepat abis jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 03:42 PM | Show all posts
my abah baru2 ni kene camni masa pi amik dia punya pencen. septotnya ade lagi rm500 dlm akaun tp cek semula tinggal rm19 je...terkujat dia

bile pegi bank, pegawai tu ckp jadik camtu sbb dah lama pakcik tak update buku. tak phm aku..mmg mcm tu ke??

nasib baik my abah takde sakit lemah jantung
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 04:09 PM | Show all posts
kawan opis adik saya pun kena...baru dapat gaji nak keluarkan sekali kosong...sen2 pun hilang...check dgn maybank...maybank kata pengeluaran di buat kat indon pukul 6am...
terpaksa satu opis derma duit kat mamat ni...
Kadang2 terpikir gak ada kah kerana maybank, cimb sudah bersatu di indon menyebabkan org sana buat keja curi mencuri ni...kadang takut gak sebab gaji masuk melalui maybank kalau ler terkena macam ni tak tau ler nak kata apa...nangis berlagu2 ler...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 01:19 PM | Show all posts
apsal banyak kes duit tu withdraw kat indon??
cuak nih..aku ade akaun maybank..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 01:20 PM | Show all posts
semua bank ada kes duit ilang ni...baik ko simpan dlm ASB je. susah sikit nak keluar, so, xdelah c ...
ruffleen Post at 24-9-2010 10:54



    great idea...akaun gini patut tinggal 20hengget aje kot..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 01:40 PM | Show all posts
ni semua keje org dalam...ni la puncanya org simpan duit lam bantal. simpan bank pun kena rompak dgn org dalam...same je dgn simpan kat umah. risiko xde beza...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2010 02:21 PM | Show all posts
Reply 59# kaki_ayam
alaa..kalo pi repot pun tak guna
kena balas balik ckp aku ni pelupa walhal segala statement withdraw aku simpan
last2..tiap kali gaji aku kluarkan semua duit
dan simpan duit kat asb
selebihnya utk harian aku sorok bawah carpet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.079214 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list