CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 52011|Reply: 182

Datuk Dr Rozmey - tauke jus mate 5

[Copy link]
Post time 9-2-2010 11:53 PM | Show all posts |Read mode
Rabu Februari 10, 2010

Doktor Jenis Orang Yang 'Cash'! - Dr Rozmey

Oleh WAHIDUZZAMAN









TIDAK sampai seminggu pun cerita 'panas' mengenai isu 'ketegangan' antara Hairie Othman, filem 2 Alam dan produsernya, Datuk Dr. Rozmey menghiasi dunia hiburan tempatan. Kini, timbul pula dakwaan yang mengatakan produser dan usahawan glamor itu gagal melunaskan bayaran Hairie dan krew filem terbabit.

mStar Online lantas menghubungi usahawan produk Jus Mate 5 ini bagi mendapatkan komen dan pandanganya berhubung dakwaan terbaru itu.

Menurut Dr Rozmey, dakwaan mengenai dia tidak membuat bayaran kepada aktor yang juga pengarah filem itu tidak timbul dan hanyalah satu isu kecil.

"Isu ini adalah isu kecil dan tidak patut timbul. Biasalah, dalam hidup ini kalau kita buat baik pun tetap ada pihak yang ingin memburuk-burukkan kita.

"Apa yang pasti dakwaan itu tidak betul kerana semua krew termasuk Hairie dapat bayaran atas kerja mereka. Malah semua orang gembira dan berpuas hati dengan hasil filem ini," katanya memulakan bicara.

Tambah Dr Rozmey, sebagai produser dia sudah tentu berkemampuan untuk menjelaskan segala bayaran kepada semua krew terlibat sebaik sahaja kerja-kerja penggambaran tamat.

Jika tidak masakan dia berhajat untuk menerbitkan filem yang menelan belanja jutaan ringgit itu.
"Doktor orang yang 'cash'. Doktor mampu bayar secara tunai bayaran semua pihak yang terlibat, baik kepada Hairie mahupun semua pelakon dan krew.

"Doktor ini orang yang jujur. Bukannya orang yang menipu. Lagipun, buat apalah Doktor hendak menipu.

"Doktor sendiri yang pastikan semua pelakon dan krew dapat bayaran masing-masing. Boleh tanya pada Hairie sendiri sama ada Doktor sudah bayar atau tidak bayarannya," jelas Dr Rozmey yang begitu gemar menggunakan gantinama 'Doktor'.

Ketika diminta untuk mengulas mengenai hubungannya dengan Hairie Othman, Dr Rozmey berkata, dia dan Hairie tidak mempunyai sebarang masalah seperti yang digembar-gemburkan.

Malah, Hairie juga amat berpuas hati dengan layanan dan bayaran yang diberikan untuk tugas mengarah filem 2 Alam itu.
"Doktor dan Hairie tiada sebarang masalah. Malah, dia sangat berpuas hati dengan bayaran penuh dan layanan atas kerja yang dilaksanakannya.

"Mengapa perlu saya dan Hairie bercakaran? Perkara itu tidak timbul langsung. Filem ini pun sudah siap dan segalanya sudah selesai dengan baik.

"Bagi Doktor, tidak perlu timbulkan perkara berbangkit jika ia tidak berasas. Apa yang penting sekarang adalah bergerak ke arah matlamat untuk mencapai sasaran RM12 juta itu," katanya dengan nada sedikit kecewa ekoran segala spekulasi yang timbul.

Sebelum mengakhiri perbualan, Dr Rozmey sempat ditanya tidakkah isu yang timbul itu secara tidak langsung mencalar reputasinya sebagai figura korporat, namun Dr Rozmey begitu optimis dan enggan menuding jari pada mana-mana pihak.

"Doktor tidak mahu tuduh sesiapa pun dalam hal ini. Isu ini tidak penting dan bukannya perkara yang serius pun.
"Ia sengaja dipermain-mainkan untuk mengeruhkan keadaan dan nama baik Doktor.

"Apa yang penting adalah untuk melaksanakan strategi mencapai kutipan pecah panggung yang Doktor sasarkan pada filem 2 Alam.
"Jadi tak perlulah hendak digembar-gemburkan lagi isu ini," katanya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2010 12:16 AM | Show all posts
doktor,... doktor

hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 12:21 AM | Show all posts
dia ni tak dak perunding imej ke utk rambut dia..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 12:39 AM | Show all posts
rambut tu cuba la stylo sket doktorrrrr..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 12:49 AM | Show all posts
yer lah tuh doc..rambut nyer style bila nk tukar?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 12:57 AM | Show all posts
jelas Dr Rozmey yang begitu gemar menggunakan gantinama 'Doktor'.


wartawan ni mcm perli je.

gila glemer DDR ni. kat board BFT nama dia ade. Board usahawan ade. Board gossip pon ada. latest kat sini plak.

DCT pon kalah.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-2-2010 03:19 AM | Show all posts
Kelakar juga tgk dia ni pakai gantinama doktor bila berbual. Sultan-sultan pun pakai 'saya' bila berbual biasa
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 07:51 AM | Show all posts
sapa bagi dia Datukship? x pernah baca dalam paper pon, kalo owang cam dia ni dapat Datukship for sure abis ruang sokhabar dia beli nak publish Datukship dia kan? x terbaca lak selama ni ke atau wa terlepas pandang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2010 08:55 AM | Show all posts
datukship beli kott....cash lagik
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 08:58 AM | Show all posts
dengan rambut dia ni la dia di kenali ramai...kuang3...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:23 AM | Show all posts
bila ye dia dapat Datuk?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:38 AM | Show all posts
Dato' kot....silap bukan Datuk...latest chef wan yang dapat Datuk dari agung
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:35 AM | Show all posts
aaacccckkkkk!!!!!!!!!!! cabuuuuuuuuttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:43 AM | Show all posts
aku pun heran gak. alih2 aritu dlm paper ada nama Dato' kat dpn nama dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 02:43 PM | Show all posts
rmbt lg hazab dr abu bakar ellah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 04:39 PM | Show all posts
weird la bahasakan diri Doctor
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2010 05:35 PM | Show all posts
Ada kat bod usahawan ada forummer tepek news dari HPM konon bulan Dec tahun lepas, dia dapat Datukship dari Sultan Pahang... forummer tu cakap lagi, sultan pahang dah buat dah bulan 10 tahun lepas.. takkan bulan 12 ada lagi satu majlis??

Then ada sorang pulak pegi tanya wife dia kat FB -> bila nak tayang gambar ambik anugerah Datin.. camtu la kot.. wife tu jawab, gambar ada masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:12 PM | Show all posts
dah datuk doktor ni ye....bilanyer dia dpt title arrr...
confused aku..bahasakan diri dia doktor hehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:51 PM | Show all posts
rambut abu bakar elah ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 11:04 PM | Show all posts
naik boring tgk muka dia tiap2 hari...
rasanya masa iklan dia dkt nk raya jer nmpk ok skit sbb dia pakai songkok..jadi
x nmpk lar rambut dia yg x der rupa mcm doktor tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14772 Replies : 12
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85190 Replies : 198
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36098 Replies : 43

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 10:38 PM GMT+8 , Processed in 0.440252 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list