CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mehan

Sembarangan je main tanggal pakaian depan org?

[Copy link]
Post time 8-2-2010 04:03 PM | Show all posts
kalu da name se'roommate..kalu bleh bawak berbincang ape la salah nyer...ni sampai makan ati...bukannyer x kenal langsung...nasihat menasihati kan amalan yg mulia...xpkse die berubah...atleast tanggungjawab kite terlepas...pas ckp baik2...die xnk dgr gak...its ok...pegi for the next step...carik bilik lain ker or whatever...tukar ngan budak kaki tidur pakai spender gak ker duk sebilik ngan die...baru x wujud konflik...sbb mmpunyai minat yg same...xplu nk pakse2 diri terima keadaan die cmtu...sbb kite di beri hak...lain ar kalo kite menumpang rumah die or bilik die...so,kite ni tetamu terpakse redha jer la sbb die tuan rumah...sekadar pandangan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 04:19 PM | Show all posts
ade macam2 lagi konflik yg ade ble duk serumah/sebilik ngan yg xde pertalian darah ni...
i)pakai bilik air berjam2...sampai mmber nk g kuliah pun lambat...
ii)kaki pau makanan yg ade dlm rumah/bilik...
iii)kaki rembat brg2....
dan macam lagi...

kalu skali skala xpe...ni yg probnyer mmg peel die cmtu....ari2/berkali2...persoalannyer...klu da tau nk mnd lame...bgn ler awal2...pastu agak2 ar kt mmber2 yg nk gi kuliah skali tue...pastu bil air tu phm2 ar...
yg kakipau mkanan ker...skali sekala beli la pulak blnje kawan2...ni xpnah...klu beli pun kdekut plak...adoiai...tue le yg uat jd x phm...bkn nyer xnk terime peel tue seadanyer dan kito pun bukan ler nk amik ati ker ape...tp,kdg2 rase mcm melampau ler plak...dan pentingkan diri sendri...kt situ yg x nmpak ade nye keadilan..padahal kite ade hak...bukannye org gaji/hambe...mknenyer konsep prihatin kt org sekeliling tue patut plu wujud dan menebal pd dr setiap manusia...baru kite bleh letak sesuatu perkare pd landasan yg betul...just pandangan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 09:44 AM | Show all posts
Erm... apa kata ko letak cctv kat bilik ko tue... cuba tengok apa yang dia buat masa ko tak dok dalam bilik... or, masa ko tengah tidok, ada tak dia kaco ko... huhuhuh

Cadangan jer ler... kalo dah pasang cctv tue, utk tatapan ko jer... jgn lak ko dajalkan dia ngan tayangkan video tu kat mana2...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 10:49 AM | Show all posts
Apa yg nak di kecohkan.Lantak dialah.Yg penting dia tak kacau dan menyusahkan kita sudah.Mungkin dia pikir sesama lelaki duk satu bilik.Cam aku dulu bila dok kat Kem pun cam tu jugak.Kebanyakkan diorang bebas berbogel dan pakai spender kat dlm Kem.Bukan apa semua lelaki.Apa yg nak dimalukan.sama-sama ade
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 10:33 PM | Show all posts
geli la tgok...kalo boxer xpe kn,sbb jnis aku pkai boxer,kwn2 aku pon sume rilex je dgn boxer,tp kalo spender ni mmg rare la
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 01:16 PM | Show all posts
Gay ke? Alamak risau la plak, kena bejaga-jaga ni.

Tak silap aku mamat ni mcm kaki mengayat pompu ...
mehan Post at 25-1-2010 15:52



   dulu housemet aku ada sorg camni..org kelate...main bola..bdn fit la..siap bwk awek lagi..asyik jek pakai spender
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2011 01:46 PM | Show all posts
time dia tido ko jentik ajer telo dia kalau dia bogel..
stingbeh Post at 25-1-2010 17:07


Jangan. Kalau dia suka nanti? Tak ke haru..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2011 02:14 PM | Show all posts
Baru khatam baca.

Pandangan Durjana macam ni la... Kalau dia tu Islam, kita yang rakan seIslam ni kena lah tegur. Kena maklumkan pada dia tentang aurat lelaki sesama lelaki. Kalau dia berseorangan kat bilik tu, tak kisah lah dia nak bogel ke apa ke. Tapi, bila dah ada roommate, ada visitors, dia tak boleh la cuma pakai spender je.

Perbuatan dia tu mungkin lah tak mengganggu secara fizikal. Tetapi, ia boleh mengganggu secara mental. Kiranya, ganggu jugak lah tu.

Durjana rasa, nak open-minded pun, berpada2 la. Open-minded kalau tak bercanggah dengan agama. Kalau dah la sesama Islam, pehtu terang2 melanggar hukum dan tata susila yang dah digariskan dalam Islam, memang tak sepatutnya guna alasan 'open-minded' ni. Takut silap2 hb, jatuh hukum berdosa lak kt kita sbb meng-open-minded kan benda2 yang dah sah2 haram atau celaru atau tak boleh dalam Islam.

Dalam buku "Agenda Yahudi Menakluk Dunia" karangan Sabaruddin Hussein, ada diperjelaskan bahawa konsep Freedom of Speech, Open Mindedness, (dan beberapa konsep lagi) adalah ciptaan Kaum Yahudi yang berniat buruk terhadap Islam dan kaum2 yang lain. Untuk huraian, sila lah cari dan baca buku tu ye sbb panjang sangat nak explain.

Apa2pun, Durjana bersetuju la dengan beberapa forumers di sini yang beranggapan bahawa benda2 mcm ni tak boleh utk kita buat tak tau, atau buat ok, sbb isu ni melibatkan rakan seagama.

Bagus la TT dah tegur roommate TT. Tarbiah kan sikit. Kalau dia degil jugak, nak buat mcm manakan? Kena lah TT bersabar (kalau berterusan kekal di bilik tu dan jaga mata) atau TT kena la berpindah ke bilik lain.

Apa2pun, Durjana doakan TT dapat solve masalah ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 04:31 AM | Show all posts
hadi1978 replied at 29-1-2010 04:26 PM
Memang ada setengah lelaki macam tu, dia bukan gay, kalau dia gay, dia mesti malu bila kawan ko data ...

Setuju dgn ko bro. Kadang kita nk org lain hormat cara kita tapi kita tak hormat cara org lain. Kalau roomate dia jenis macam tu apa salahnya relaks arr..sama2 lelaki, barang sama beza kecik besar je. Aku rasa roomate dia normal je, yang mamat yg kecoh tu lah something aku rasa..baru tgk roomate bersepender dah nk tegoda ke apa, sampai kecoh2. Kalau tak selesa pindah je lah bilik lain..bilik kan bnyk. Aduhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 04:40 AM | Show all posts
hadi1978 replied at 30-1-2010 11:43 PM
68# kazaraf

Kalau dah namanya anak aku, mestilah aku akan ajar dia supaya jaga aurat dia. Aku s ...

Sabar je bro, ramai tak faham. Ada pula ckp pasal aurat.bab aurat mmg aku setuju sesama islam ada batas auratnya. Tapi Yang duk main sukan tu tak de pula ingat pasal aurat. Cuba gi tgk abg2 sado main gym pakai apa..yg join  program tegaptv pakai apa..selagi dia tak ganggu org lain ada masalah ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 11:12 PM | Show all posts
rumet u nk show off je tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 11:45 PM | Show all posts
Iqbal26 replied at 19-7-2016 04:40 AM
Sabar je bro, ramai tak faham. Ada pula ckp pasal aurat.bab aurat mmg aku setuju sesama islam ada  ...

well said...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2017 09:35 AM | Show all posts
die nak goda kau la tu bro.. haishhh baik ko jaga2.. takut tetiba tido malam rase panas je bawah.. tgk2 muka die.. haishhhh hati2 ya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:26 AM | Show all posts
hadi1978 replied at 29-1-2010 04:26 PM
Memang ada setengah lelaki macam tu, dia bukan gay, kalau dia gay, dia mesti malu bila kawan ko data ...

setuju bro
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:34 AM | Show all posts
Haireno replied at 5-8-2011 10:49 AM
Apa yg nak di kecohkan.Lantak dialah.Yg penting dia tak kacau dan menyusahkan kita sudah.Mungkin dia ...

setuju bro
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:35 AM | Show all posts
Iqbal26 replied at 19-7-2016 04:31 AM
Setuju dgn ko bro. Kadang kita nk org lain hormat cara kita tapi kita tak hormat cara org lain. Ka ...

setuju bro
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Confidentnya pakai spender je biar org tengok. Klu sorg2 dlm bilik tu lain lah. Someone yg rapat ngan aku pun species mcm ni. Dia ckp klu kt umah pakai spender je sbb panas. Mungkin sbb badan muscular kot. Hot selalu. Haha  Tapi dia dok dgn ayah n abg2 dia.. xde ppuan.  Xkisah kot sbb family or perhaps semua jenis pakai spender 24 jam. Dia ckp biasa je terdedah@ternampak sana sini.  Pakai baju klu nk keluar rumah je. Xdpt mak nk imagine sbb family nmpk baik2 n sopan (met his brother)

Tapi klu dok serumah dgn org luar.. better la jaga. Pada aku.. stakat xberbaju masih ok lagi. Tang pinggang ke bawah...elok la pakai seluar yg panjang lutut.. kain pelikat ke..  
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:17 PM | Show all posts
pendapat kau biarlah dia asalkan dia happy. TT pun jgn la nak berprasangka buruk dkt roommate tu. dia tak kacau orang, cuma lifestyle dia mcm tu.

A
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 12:16 PM | Show all posts
how about another roomate? dia x cakap apa apa?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pun ada je jumpa org mcm ni...senang je ,masa dia tengah tido tu,ko ambil getah yang buat ikat sayur tu pastu ko lestik ke arah bebird dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 10:20 AM GMT+8 , Processed in 0.189202 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list