CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 11499|Reply: 28

aPakah kesan dan aplikasi sekiranya duit colar dimansuhkan

[Copy link]
Post time 21-1-2010 10:28 AM | Show all posts |Read mode
cadangan yer...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 11:30 AM | Show all posts
x blh la kakitangan gomen nk gi shopping
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 11:41 AM | Show all posts
2# leziahus

betol2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 04:23 PM | Show all posts
cadangan yer...
asnomie Post at 21-1-2010 10:28


kesannya ialah keadaan kewangan sememangnya akan menghadapi masalah kerana kita sememangnya telah mempunyai liabliti (cth kereta, rumah, anak, kad kredir etc)...selama ada duit kolar, kita rolling duit tu utk bayar segalka liabiliti2 ini, tapi bila kolar ni da xde, mmg akan problem...aku tertanya2, yg psl duit kolar ni, rumuor \s ke mmg betul akan dimansuhkan...pelik aku ngn keadaan kewangan malaysia skrg ni...aku rs, kat tak dpt bonus tu leh terima la...tp nk mansuh duit kolar ni, 1 pkara yg sgt membebankan la...

apa kata yg lain?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 04:48 PM | Show all posts
x setuju langsung!!!!! atas alasan apa nak dimansuhkan...gaji staff g bukannya byk mana...dgn cola tu ler yg buat rasa up sikit....
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 08:32 PM | Show all posts
bagi golongan atasan tak la terasa sangat..tapi bagi kakitangan sokongan tu amat la terasa peritnya...ingatkan nak dinaikkan lagi gaji ka elaun ka rupa2nye nak potong lagi..hmmm.tu la yang depa buat iklan dah potong ka blom..huhuhuhu....
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 11:53 PM | Show all posts
cuba laa..dorang buat benda lain yg bepaedah..wat pe..nak kacau periuk nasi org...hisss..hiss....hiss...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 11:52 AM | Show all posts
potong dulu elaun JUSA segala tu
ngan elaun pak2 menteri
nyibuk nk susahkan pegawai bawahan + sokongan pehallll?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 03:58 PM | Show all posts
ape je yg tinggal kalu nk potong cola..harga barang sme naik..gaji x naik2 gak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 08:04 PM | Show all posts
kalau nak buat loan kete atau personal loan, bank akan mintak gaji asas..tak termasuk elaun..bank pun pandai..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 03:48 PM | Show all posts
kesan sampinagn pd pilihanraya akan datang..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 07:51 PM | Show all posts
kalau nak buat loan kete atau personal loan, bank akan mintak gaji asas..tak termasuk elaun..bank pun pandai..
venom1 Post at 6-2-2010 20:04

Setahu saya bank akan kira kelayakan pinjaman berdasarkan gaji pokok bersama-sama dengan elaun tetap dan cola walaupun cola bukan elaun tetap. Kalau Cola kena potong, memang sakit la peminjam nk bayar balik pinjaman. Silap haribulan slip gaji negatif.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 07:48 PM | Show all posts
potong......jgn x potong
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2010 11:20 PM | Show all posts
Setuju dimansuhkan COLA tapi gaji kena naik sebanyak COLA yg dimansuhkan...{:1_137:}
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 02:51 PM | Show all posts
mkn pasir la aku... :@
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 03:42 PM | Show all posts
potong cola utk naikkan gaji tue...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 11:33 AM | Show all posts
potong dulu elaun JUSA segala tu
ngan elaun pak2 menteri
nyibuk nk susahkan pegawai bawahan + soko ...
fariepari Post at 22-1-2010 11:52


Yea betulllll
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 10:44 AM | Show all posts
potong gaji jusa
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2010 06:08 PM | Show all posts
comfirm lepas PRU-13 negara bebas dari jajahan pemimpin penyeleweng. bila kerajaan baru nanti bg option sama ada nak teruskan memilih cola atau anjakan gaji, comfirm semua dah terlupa "apa itu cola"
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2010 11:41 AM | Show all posts
cola gnti jd anjakan gaji ler...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.091737 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list