CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 10686|Reply: 41

Aku tak tahu membaca ke sampai teruk sngt bahasa ni??

[Copy link]
Post time 17-1-2010 11:36 PM | Show all posts |Read mode
awatsemakin hari semakin aku tak pandai baca apa orang tulis kat tenetni..nak kata aku tak pandai baca kalau buka surat khabar ok ja...mautak nya..bahasa tenet makin teruk gila...kalau setakat gila tu tulisgiler tu ok la...ni tah apa2 tah..kalau tulis singkat2 tu xdak halla...ni sampai la "je" tu tulis "jew".depa ...ninak masuk yahudi kot..tu blum lain2 lagi...dia jadi dea,itu jadiiteuw..teruk gila...kalau setakat sihat tu sehat tu xpa la...aku tulisni psl aku baca blog seseorang..penat gila aku nak baca...
kalau hampa semua nak join penat meh la sama2 baca blog dia dan mari kita share ayat2 pelik dia....ni link dia...

http://feenalittlediary.blogspot.com/

antara ayat y aku dapat cari maknanya setelah penat membaca:
ayat pertama aku jumpa:"dea" makna sebenar "dia"
"xd" maksud "tadi"
my maksud mai..<---mati2 aku ingt dia tulis orang putih...cehhh
" asa na p peluk n mnx maaf la2 to " maksud sebenar... "rasa nak p peluk dan mintak maaf la2 tu..."
(aku xsangka sekali aku leh takfsir ayat ni...)

tu ja aku leh takfsir setelah penat gila membaca...
gedik gila ayat minah ni....

tapi apapun memang rosak bahasa budak ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2010 11:57 PM | Show all posts
bagi aku, bahasa macam tu untuk satu kumpulan yang dah biasa dengan korang boleh la guna. tapi kalau bukan please la guna dictionary melayu tulen
kalau tak payah nak faham message.

p/s: lagi2 kat bod komputer. jangan guna bahasa singkat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 12:16 AM | Show all posts
bhs singkat kkdg best gak..ley buat kan otak aq nie bergerak skit gan mneka mksd2 yg nak d sampai kan tu...wat mase nie xsakit pale agi la...ehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 12:29 AM | Show all posts
Hepy yang mude belia ni pning sampai mabok bace tlisan die
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 12:38 AM | Show all posts
perkataan tu tak sepatutnye wujud apabila menggunakan pc... perkataan tu patut hanya wajud pada penggunaan henset,.. sebab key henset tak banyak huruf yang boleh buat kite taip cepat.. kalau yang henset skang ni pun kalau ade full keybod tu, ia masih lagi kecik dan masih tak selesa untuk taip panjang..

kalau macam penggunaan pc, perkataan tu tak patut wujud la.. bukannye gune keypad... bukannye huruf 'm' ngan huruf 'n' pada 1 key saje.. budak budak skang ni memang menyakitkan ati.. tapi aku dulu camtu gak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 12:40 AM | Show all posts
sumpah aku tak paham blog budak tu... banyak giler lari.. aku langsung tak paham... ilmu firasat aku pun tak leh tafsir... aku dah kumpul jin wat meeting ramai ramai buat tafsir tapi mereka semua pun surender...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-1-2010 12:46 AM | Show all posts
aku rasa mcm bodoh plak duk baca block gampang mcm tu..merosakan bahasa..budak2  baru habis SPM kot..? ye la, sekolah pun tak tinggi lagi kan...otak pun still 0.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 12:50 AM | Show all posts
argghhhhh! apa dia tulis ni?!!

menangis semua cikgu BM dia yang ngajor dari darjah 1 tengok..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2010 01:04 AM | Show all posts
Mrujuk kat profile, die berumur 23 thun
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 01:10 AM | Show all posts
pening kepala ak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 01:46 AM | Show all posts
haku pon dah try bace blog tuh...
memang susah... sebab tuan blog tu tulih dalam loghat kedah yang telah disingkatkan plak
adus....
dah le loghat kedah.. disingkatkan plak tuh...
makin susah nak bace woo
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 08:37 AM | Show all posts
nasib aku pnah duk kdah
kalau nak buat diari, alang2 baik encrypt je terus. hanya orang tertenttu je leh baca



paling kurang ROT13 ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2010 09:44 AM | Show all posts
sumpah aku tak paham blog budak tu... banyak giler lari.. aku langsung tak paham... ilmu firasat aku pun tak leh tafsir... aku dah kumpul jin wat meeting ramai ramai buat tafsir tapi mereka semua pu ...
pawangBuaya Post at 18-1-2010 00:40



hahaha,geng2 aku maki aku psl bagi semua yang baca rasa penatt...hahahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2010 09:47 AM | Show all posts
sai aku xpggei dea my knuwy = pasai aku tak panggei dia mai 'kenduri' = wahahaha.. aku penat gak nak takfsir ayat ni...hahahha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 10:47 AM | Show all posts
dan macam kitab bahasa sanskit dah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 04:09 PM | Show all posts
BM aku hampeh pun aku lagi xpaham bahasa budak ni. umur 23...hmm...tapi dah bertunang..

tension lak aku..rasa tua giler  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-1-2010 04:42 PM | Show all posts
cuba baca topik ada dia kutuk sorang minah tu....dia ayat pening aku baca2 gak ada gak terselit kt situ yang dia ni pandai berfesyon sampai kata kt minah tu tiru cara dia..whahaha...tergelak gila aku baca dia dok perasan ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2010 04:43 PM | Show all posts
BM aku hampeh pun aku lagi xpaham bahasa budak ni. umur 23...hmm...tapi dah bertunang..

tension lak aku..rasa tua giler  
redsinner Post at 18-1-2010 16:09



ni tension bukan bab tak paham bahasa ni...ni bab lain dah ni...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 12:57 PM | Show all posts
aloh.. bace blog ni punye pasal abis jin aku pengsan...

baru aku tau ade ejaan dan huruf baru dalam bm..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2010 05:57 PM | Show all posts
aloh.. bace blog ni punye pasal abis jin aku pengsan...

baru aku tau ade ejaan dan huruf baru dalam bm..
pawangBuaya Post at 20-1-2010 12:57


coba simpan jin tu dan panggil boya plak.hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21672 Replies : 64
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 5694 Replies : 75
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205096 Replies : 4906
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4338 Replies : 8
Cinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup putuskan hubungan dengan ibu bapa demi berkahwin lelaki 80 tahun
YgBenarCinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup pu
Views : 3593 Replies : 23
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12349 Replies : 9
upsr bocor versi murid, cikgu, bapak
jonedoeupsr bocor versi murid, cikgu, bapak
Views : 5692 Replies : 24
Oh ni lah dia sebabnya....
RalineOh ni lah dia sebabnya....
Views : 3679 Replies : 28
Transfer aset trading?
KogoromouriTransfer aset trading?
Views : 5829 Replies : 11
Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma
khairulikhwanCara-cara nak tonton siaran TV dan Astro
Views : 30438 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 04:09 PM GMT+8 , Processed in 0.085824 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list