CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4473|Reply: 27

Tolong beri idea

[Copy link]
Post time 27-12-2009 03:01 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua,
bukan tujuan nak mengadu domba tapi perlukan pendapat nak tanya macam mana nak handle
kawan tempat study yang cemburukan kita apa yang dicemburukan pon tak tahu
bila apa assigment yg kita buat nampak hasil cantik dikatakan yang orang buatkan assigment kita
then cara lecturer tuduh secara sinis mengatakan jangan nanti kita jugak buat lecturer 2 org tu berhenti
and apa yang kita post kat fb / blog dipersoalkan dan dipertikaikan sampai kita rasa yang kita nie tak
ada hak untuk kata apa....hanya memendam perasaan....student dgn lecturer kita tu melayu ...
then best friend satu kelas pon tak da nak pertahankan kita sedangkan dia nampak apa yang lecturer kita buat kat kita
seolah-olah kita nie tak layak campur student graphic lain and muka lecturer tu akan masam jek....
selama nie lecturer kita nie ok tapi nape sejak pertengahan sem dia mula semacam mula pertikaikan semua assigment kita
ada tak cara bagaimana untuk mengatasi masalah ini...?
bila semuka lecturer tu tetap salahkan kita cakap kita macam-macam suruh berubah...
sampai satu tahap terasa macam dah malas nak masuk kelas tu apatah lagi buat assigment lecturer tu...
kawan yang ada cuma waktu senang jek bersama and amek kesempatan tapi bila susah semua buat tak kenal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-12-2009 08:44 AM | Show all posts
ermm tak bape clear lah..

masalahnya hasad dengki ke?



Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 09:49 AM | Show all posts
bersimpul urat serebrum nk memahamkan ayat TT neh...
hehe... sorry, TT... kasi clear sket, bley?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 09:59 AM | Show all posts
hmm..maybe awk boleh bersemuka dengan lecturer tu, tapi kena pandai la..bawak la soalan2 tutorial ke assignmment ke yg awk x sure macam mana nak buat..then bila da discuss pasal tutorial/assignment tu..kalau masih jugak lecturer tu sinis ngan awk, baru tanya dia kalau ada yg dia apa yg perlu awk perbaiki untuk improve result & diri sendiri as a student...tak perlu sangat nak tanya direct kalau dia ada x puas hati ke apa..sebab kadang2 tu sangkaan kita je..padahal lecturer tu x da pun fikir camtu...diorang selalunya professional kan..lagipun lecturer ni pun kerja macam org biasa jgak...xda nya dorang nak fikir sangat hal2 student yg tak melibatkan subjek diorang...

pasal kawan-kawan yang dengki tu biarkan lah...ni kat mana2 pun ada...saya pun ada jugak kawan mcm ni masa student dulu..siap semua result subjek2 saya ada dia tulis dalam buku dia..(ni saya terjumpa secara x sengaja)...tapi bolayan..kalau sama2 student, wat pa nak susah2 fikir..bukan dia boleh affect CGPA awk pun...kalau lecturer tu lain lah..

dari sekarang, cuba berbaik2 dengan lecturer tu..biar dia nampak awak yg sebenarnya..GOOD LUCK DEAR..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 02:21 PM | Show all posts
mainan prasaan TT je kot ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 02:37 PM | Show all posts
macam mana nak handle
kawan tempat study yang cemburukan kita


ni prob utama tuan tanah,bagi sape2 yg tak faham
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 02:41 PM | Show all posts
ni prob utama tuan tanah,bagi sape2 yg tak faham
auntie_girl Post at 27-12-2009 14:37


tambah lagik....disebabkan petnah, lecturer tuan tanah ni yg mula2 dulu OK je dgn beliau,sekarang makin tak OK...

kerja2 tuan tanah dipertikaikan since ada org cakap yg tuan tanah punya assignment org lain buat....

kalo tak salah pemahaman, yang dituduh diupah itu adalah seorang lecturer...ala2 student upah lecturer lain buat a'ment

sebab tu lecturer yg termakan umpan petnah tu cakap, jangan sampai lecturer lagik sorang tu dibuang....

sorry la kalo salah penaakulanku
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 04:42 PM | Show all posts
bukan tujuan nak mengadu domba tapi perlukan pendapat nak tanya macam mana nak handle
kawan tempat study yang cemburukan kita apa yang dicemburukan pon tak tahu
bila apa assigment yg kita buat nampak hasil cantik dikatakan yang orang buatkan assigment kita
then cara lecturer tuduh secara sinis mengatakan jangan nanti kita jugak buat lecturer 2 org tu berhenti
and apa yang kita post kat fb / blog dipersoalkan dan dipertikaikan sampai kita rasa yang kita nie tak
shahhana Post at 27-12-2009 03:01


nak fb,plis
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-12-2009 05:29 PM | Show all posts
tak paham la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 09:37 PM | Show all posts
ahkak pong x paham mende ko nk sbenanye...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 12:26 AM | Show all posts
padan lar aku tak paham... tade noktah rupanya... adui lar hai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 01:51 AM | Show all posts
lama lagi ke nk abih....buat tatau ajelah dgn dorang tu..
yg penting pelajaran adik mesti diteruskan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 02:24 PM | Show all posts
xpahamlaaa...adoiyaii...cube straight to the point jek kan senang....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-12-2009 01:01 AM | Show all posts
gini bila assigment kita ok sempurna lecturer dgn student lain kritik kata tu keje bukan kita buat....
then bila kita buat simple2 kritik menjatuhkan kita....
skrg nie pasal harga printing barang assigment
member satu group tak nak bayar dan dia cakap apa ntah dengan lecturer pon
kita tak pasti sampai lecturer marah-marah kita...
then kita ada hak untuk tuntut hak dan maruah kita so kita pertahankan
then lecturer maki kita cakap kita bodoh dan bangang....
salah ker untuk kita tuntut keadilan...?
kita tak tahu apa masalah dorang tak kan sebab kita print tempat lain
budak yg ada compony printing tak puas hati nak kritik kaw2 assigment kita
sorry kelirukan semua tapi kita tak taw macam mana nak huraikan...
dulu lecturer kita kata nak jernihkan keadaan seperti nak berbincang tapi
bukannya jernihkan tapi makin keruh...
now semalam berlaku lagi masa presantation kalau nak selesaikan perlu ke
kesemua budak kelas ada bersama...??
sepatutnya antara rakan kita....
kawan kita tu tak kata pon nak buat assigment lain maksudnya berpecah dari group
patut ler bila call tak jawab bila suruh buat kerja tak nak dgn alasan tak reti
lecturer kita backing kaw2 kawan kita tu tapi dia makin menjatuhkan kita...
adil ker wahai para forumer semua...???
bila saya nak extand kata yang kita nie salah sama jugak bila nak drop
tapi bila makin menyakitkan hati perlu ke kita bertahan sedangkan dorang
makin suka hendak menjatuhkan kita......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-12-2009 01:02 AM | Show all posts
lama lagi ke nk abih....buat tatau ajelah dgn dorang tu..
yg penting pelajaran adik mesti diteruskan..
sfhzuraz Post at 28-12-2009 01:51


2 tahun lagi....
kalau dulu kita ley buat tak taw tapi dorang dah makin melampau jatuhkan kita ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-12-2009 01:03 AM | Show all posts
7# auntie_girl


btol wahai auntie_girl .....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 29-12-2009 01:04 AM | Show all posts
4# sweet_coffee


lecturer kita banyak dengar kata student lain dan mempercayainya....
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 02:05 AM | Show all posts
1# shahhana

kiter ala2 pening bace crita awak neh...

then cara lecturer tuduh secara sinis mengatakan jangan nanti kita jugak buat lecturer 2 org tu berhenti

tak paham ayat neh..
lecturer ngko pon terpengaruh ngan kengkawan ngko ker atau die mgm ngan sedri nyer tgh swing mood???
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 02:22 PM | Show all posts
ahkak pong x paham mende ko nk sbenanye...
philipinoe2 Post at 27-12-2009 21:37


err.....samer lah kita...susah tol nak paham.
aduss...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 02:59 PM | Show all posts
mane punye tempat la ko blajo neh.. lecturer pun mcm bebudak..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 11:21 AM GMT+8 , Processed in 0.101423 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list