CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: irkhairuddin

Clubbing...

[Copy link]
Post time 7-12-2011 03:52 PM | Show all posts
Aku penah gi clubbing time blaja dulu. Best thing ko dpt kuruskan badan sbb menari (happens to me - frm 55kg to 48kg huhuhu...) tp of cos lg byk bad thing happen la. Nasib aku baik sbb aku mmg set dlm diri xkan sentuh benda2 haram tu. Mmg aku niat gi sana nk menari keluarkan peluh n at the same time nk merasa cemane la masuk kelab malam tu. Dan dari pengamatan aku, if ko dah start masuk club, sama ada ko ketagih nk gi lg atau ko mmg xkan jejak kaki lg dlm tu.

Tp once dah start keje, mmg dah xpenah la jejak kaki lg dlm tu. Bosan + bertaubat. Huhuhu.... Ada byk lg cara lain bole kuruskan bdn. Hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2012 05:50 AM | Show all posts
penah dulu pegi. sekadar nak tau je. pernah sekali tu mintak sky juice. sekali bila sampai aku pelik sebab sky juice yang dia bagi tu sedikit keruh. mentang2 dalam gelap. dia ingat boleh bodohkan aku. last2 aku belah je. memang tobat tak nak masuk tempat camtu lagi. panas ngn dosa je. baik lepak mapler sampai pagi lagi bagus dari pegi clubbing.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2012 10:31 PM | Show all posts
kiter taknah pegi. tapi masa belajar duu ramai kawan2 pegi. ada students study jadi berantakan just bcoz of clubbing nih.sia2 jer mak apak hantar gi uni. huhuhu. ader classmate, die younger than me, pernah mintak pinjam duit semata2 nak gi situh...
saya bukan orang bai atau warak, tapi bukankah tempat yang banyak maksiat tuh banyaknlah konco2 iblis kan.. kalau ada kata ikut pandangan masing2 la nak pegi asal pandai jaga diri, saya rasa itu salah... maafkan saya kerana terkasar bahasa. Ya Allah tak terniat nak rasa baik, tapi sudah jelas tempat itu haram kan. kalau ada kata kenapa ramai pandang serong kat orang yang pegi tempat tuh, bukankah sudah jelas tempat seperti kelab2 malam itu membawa kejalan serong, so takkan lah orang nak pandang lurus kan.
PIKIR-PIKIR KANLAH KAWAN_KAWAN...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 05:37 PM | Show all posts
aku ada rmai mbr2 pmpn yg bdk2 clubbing sume aku tgk dorg sume sbb terpengaruh ngn org lain..aku xminat music2 club so aku mmg xkan join dorg sbb dah tentu2 aku xleh nk layan..aku dlu lyn gig..tp sbb aku nk tgk band2 underground kt m'sia ni perform live..sllu dgr dorg kt demo je thats y aku g gig nk tgk dorg maen live..mmg btul ade yg minum la  ape sume tu tp aku x aruk pn smpai cmtu aku g sne mmg sb nk tgk dorg maen live je..alah nk ckp maksiat ke ape,mane2 tempat pn infact klw korg penah dgr,pasar mlm pn tempat yg xelok untuk kte kunjungi..

tp ape2 pn skg aku dah lame xg kalau g pn aku g ngan husband aku..tp mmg dah jarang gile...tempat2 cm ni mmg xde faedah sbnarnye..lagi2 yg muslim,music ni melalaikan...(admit jgak) tp aku cume manusia biase yg xterlepas dr bwt slh...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 11:32 PM | Show all posts
pernah pegi ngan member....nasihat aku x perlu gi clubbing ni...baik pergi masjid lagi baik....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2012 09:58 AM | Show all posts
bawak2 lar bertaubat......cube bayangkan kalau pengakhiran idup...mksod aku mati kat tmpt macam tu....sape tahu kan...ajal maut...alangkah malu nyew....mati jadi buah mulot org...law masjid sedap dengor bunyi nyew.....
ramai kate muda lagi...ajal tu x kenal usia...bile dh sampai waktu nyew...x lambat x cepat walau seminit pown....malu dengan Allah atas rahmat yg diberikan....syukur selalu....jangan salah gunakan nikmat yg di anugerahkan....
renung2kan bersama.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2012 08:57 PM | Show all posts
Pada aku tanya pd hati...
nk kata best biase jek
nk kata biase , bet plak sbb leh kuar peluh dan jamu mata..hehheh
yg penting pandai jg diri
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 08:08 PM | Show all posts
naik balik bod clubbing yea>?

Aku pegi je clubbing... Itupun ikut boz aku.. Chinese bos..
Memlua ke karaoke.. n then after that night club..
nak entertain client...

Karaoke aku tahan lagi.. Tapi kat night club, bising + bau arak + rokok..
cuci mata? mmg mashyuk! kalau tak kuat iman, mmg ada yg TER-celup dan dicelup..

Tapi, disebabkan aku tak suka konsert, bunyi bising, maka boss aku bagi duit kat aku utk aku merayau.. So aku spend night time main game kat CC..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2012 12:20 PM | Show all posts
aku penah g club..kene raid..aku lari..sbb aku masuk bln pose..ahahaha...
rupenye die check laki aje..buat penat je aku lari...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 01:47 PM | Show all posts
Jgn sesekali terjebak ke arah itu...satu masalah timbul berderet masalah datang n berkait nanti..xpasal keluarge dpt malu...keturunan malu n etc... Baikla balik kg tolong ayah bekebun ke...ape ke..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2012 04:40 PM | Show all posts
clubbing untuk najis2..

kalau ko islam x payah la..

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 12:45 PM | Show all posts
Lyzz posted on 27-12-2009 07:49 PM
Post Last Edit by Lyzz at 27-12-2009 19:51

Hairan mengapa orang selalu memandang serong pada oran ...

sebab clubbing tu port gangster,penyangak, pelacur, mat pit, mat dadah,pusher dan berbagai manusia lain kalau ko pg masjid walaupun ko kaki pecah rumah? org akan doakan baik2 kt ko. moga berubah polis tak de nak rush punya line clear je tuk imam siap offer jd menantu kalau ko kt disco bapak ayam offer ayam kut senang cerita cmnilah. selangkah ko masuk masjid ko dh berada dalam taman syurga. selangkah ko ke clubbing ko dh berada di lubang neraka. ni bukan aq ckp. ustaz2 ckp.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 12:49 PM | Show all posts
perang_sivil posted on 15-9-2010 11:50 PM
Reply 58# rosemary70

kalau maksiat kenapa tak tutup kelab malam?

kalau tutup club malam cmne ds rosmah nak shopping kt luar negara?? fikirlah sikit negara tak de hasil cukai. kalau tak de pusat judi dan arak cmne nak ada hasil negara ?? ni jawapan menteri kabinet kasut kat parlimen. org islam yg jawab ni. wanauzubillah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 12:56 PM | Show all posts
alasan yg suka music dan joget tu mai pg rumah aq. ada home theatre, member aq ada jaming studio. mai lah joget sampai ketar2 kepala lutut. blh edit music lg. nak tak? aq offer ni sebab nk galakkan kawan wat aktiviti berfaeda dari clubbing kalau tak de girl? cepat2 nikah. pasang lagu kt rumah joget dgn bini sendiri lg bagus org tak de tamadun jek pg disko. dh tau lubang neraka lg mahu masuk. aq dulu pernah nak masuk juga. nasib baik wallet aq tercicir atas jalan dan jumpa semula. rasa cm xsedap hati aq xpergilah. lepak kt mamak lepas tu main snooker dgn kawan2 lg best hidup hanya sekali beb. mesti mau enjoy. bukan enjoy lubang neraka. enjoy dgn pekara yg baik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 12:37 PM | Show all posts
Clubbing utk org2 yg perasan dunia ini ana yg punya...........
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 12:37 PM | Show all posts
xyh la.. lebih banyak keburukan dari kebaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 10:56 AM | Show all posts
pergilah clubbing kalau memang nak cari benda benda dunia - senang citer - katalah camne pun - saya datang nak dengar musik nak lepak nak release tension - ayat cover je semua tu - i start clubbing seawal 17 tahun - cakap je kat ne kat bangsar lepas tu tak up - g pulak bukit bintang - tak up lagi pegi plak jalan p ramlee - masuk sunway - masuk heritage - pegi plak changkat - memang saya pegi nak cari hiburan dengan kawan2 - bonus la taim menari dapat pegang sana sini - senggol senggolan kata orang. jadi kepada TT kalau kamu mencari ini. pegilah.

tapi kalau mencari akhirat - better duk rumah tolong mak kemas rumah - g sejid - bayangkanlah kalau mati kat kelab malam? pehh - i ve seen budak2 OD (overdose) kat party + club : Ya Allah cukup hina dan malu sungguh. memang kalau dah termasuk dan terenjoy dalam tu.kita akan cari alasan nak pegi. betapa susah pun tetap usaha nak pegi. pastu kita tipu diri sendiri "aku just nak release tension je - or dengar music"

satu je nasihat saya - kalau teringin sangat nak feeling2 clubbing g tgk live perfomance - or at least yg decent sikit ke clabbing'an nya - say g lepak bar kat holiday villa subang - ada feeling clubbing + great music :: pilihan di tangan sendiri. JAGA2 banyak mata yg meratiiiii~
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2012 05:20 PM | Show all posts
encikWawad posted on 30-11-2012 10:56 AM
pergilah clubbing kalau memang nak cari benda benda dunia - senang citer - katalah camne pun - saya  ...

I mmg setuju, clubbing is ok tapi jangan ambik drugs.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2013 10:17 AM | Show all posts
celaka la p tempat maksiat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.083623 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list