CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: irkhairuddin

Clubbing...

[Copy link]
Post time 15-9-2010 11:50 PM | Show all posts
Reply 58# rosemary70

kalau maksiat kenapa tak tutup kelab malam?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2010 11:51 PM | Show all posts
Reply 56# sok_suci


    Minum coke dan dengar lagu mcm mana? berdosa ke? tutup mata tgk pompuan seksi... jgn tinggal solat
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2010 02:23 AM | Show all posts
Reply 61# perang_sivil


    tu masalah negara utk menguatkuasakan undang2.....yg penting kite jaga amal ibadat kite masing2 pun dh cukup baik dh utk mengelakkan dr melakukan perkara yg mungkar....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2010 10:58 PM | Show all posts
xyah pegi
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2010 06:34 PM | Show all posts
x best pun..............
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2010 01:32 AM | Show all posts
klu ko gi clubbing minum coke pun leh pening pala .. music dia mak aih... bising.. aku pun x tau aper best nyer.. coke pun standard rm12++ ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:53 PM | Show all posts
simpan lam asb g bgus..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2011 12:18 PM | Show all posts
clubbing takde positifnya pun!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 08:03 PM | Show all posts
pengalaman aku untuk clubbing...
first sekali masuk clubbing tahun 2008....memang kampung betul time tu bila masuk modestos kat kl tu...time tulah kenal arak...music jgn cakaplh..
tiap2 minggu duit abis kat club je..kalau tiap2 malam mingguje rate mahal sebabtu kene masul awal ckit sebelum kol 12..klau lewat cekik leher lah jawapnye...memang rasa membazir duit time tu..asyik nak ingat enjoy je...serius...ia berlajutan sampai 1 mei 2009..tarikh keramat ni lah yang buat kan aku insaf sekali apabila club terkenal kat sunway tu diserbu...aku adalah salah sorang yg ditangkap...memang sedih time tu....malam tu baru aku ingat pasal keluarga...kerja yg aku impikan selama ni.....kalau lah dorang tau aku kene tangkap malam tu..confirm dh kene buang kerja...sebab melibatkan kes mahkamah...
selang 5 bulan jais suruh g kursus kerohanian kat area sungai besar tu..kt institut latihan ildas selangor..memang jauh gila..sunyi tempat tu...yg nmpk hanya hutan ..lembu makan rumput n laut je...kat situ lah dorang basuh cukup2...terkejut sebab ramai sangat yg jais dh tangkap dlm masa setahun tu..adalah dlam 300 orang termasuk yg kene tangkap basah lah..masuk disko lah..macam2...last kursus tu..baru sedar kat dlaam diri ini...betapa pentingnya hidup ini...sebab ada orang yg sayang kat kita..iaitu Allah swt...kalau aku tak ditangkap malam tu dh tentu aku sampai sekarang asyik masuk kelab je...mungkin dh tak jadi manusia lagi....bagi yg rasa2 nak g tu...pikir2kanlah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2011 07:03 PM | Show all posts
clubbing tu maksudnya pergi kelab malam. buat apa kita nak ke sana? sudah jelas kat kelab malam ada tempat ada arak, maksiat tu smua.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 10:55 AM | Show all posts
syok la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2011 10:20 PM | Show all posts
clubbing=kelab malam=arak=pergaulan bebass=maksiat=dosa=api neraka..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:50 PM | Show all posts
member aku ada kaki clubbing,
actually aku tak tahu ape motif sebenar clubbing,
but based on my pe ...
dune1989 Post at 18-11-2009 22:00


bernas sungguh nasihat anda
teman sokong
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:57 PM | Show all posts
for me selimut,
the thing that put me into hostile stance towards clubbing it is because for th ...
dune1989 Post at 20-11-2009 08:38


betul dunne

benda dunia,
sekali Ketagih
lalai selama-lama....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:03 PM | Show all posts
pengalaman aku untuk clubbing...
first sekali masuk clubbing tahun 2008....memang kampung betul tim ...
apai85 Post at 14-3-2011 20:03


apai, terharu teman baca cerita anda

itulah namanya Allah beri hidayah, kan...
hidayah diberi mcm2 cara
kdg2 dgn cara beri kita kesusahan
kdg2 dtg begitu saja
kdg2 dgn beri kita nikmat
cerita anda juga menerbit rasa insaf dan sedar dlm diri teman
walaupun teman x pernah masuk kelab mlm
tp teman juga byk buat silap dan dosa
semoga cerita anda beri keinsafan kepada teman dan sesiapa yg membaca
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:04 PM | Show all posts
salam...

jauhkn diri anda dr clubbing...ni ckp btl...x tipu..
sbb bila dh test sekali pasti yg k ...
kentangputar Post at 12-2-2010 17:59

bukan clubbing je kan ketang
malah byk benda bersifat maksiat lain mmg sifatnya mcm tu
sekali cuba, nak lagi, dan berlanjutan menjadi ketagih
semoga Allah beri hidayah kepada kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2011 09:36 PM | Show all posts
huhu.....wat semak je pi clubbing......baik dok umah layan tenet......relex skit pale otak aku..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2011 10:20 AM | Show all posts
Celab Malam punya cerita pun masuk bod kelab.  Sebab nama ada perkataan kelab.  Kelab siang, kelab petang tak ada ke? Yang paling best kelab duapertiga malam.  Itu lah kelab yang paling best.  Tengah tido bangun untuk berkelab yang ni memang berbaloi dunia dan akhirat.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2011 03:16 PM | Show all posts
xpayah g, dah ar bingin dalam tu baik ko duk kampung tenang je
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2011 11:21 AM | Show all posts
cucuk langit...
xpenah lg gi clubbing...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:36 AM GMT+8 , Processed in 0.085472 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list