CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 34325|Reply: 98

Clubbing...

[Copy link]
Post time 18-11-2009 09:14 PM | Show all posts |Read mode
Korang rase clubbing tu ok ker... ak duk kmpung...x th camne. Mintak jauh la kalau buruk...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 09:25 PM | Show all posts
kang ko ada tempat nak clubbing ker?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 09:28 PM | Show all posts
x der... dgr kawan cakap jer...haha, x der pekdah duk clubbing..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 09:44 PM | Show all posts
mase nak masuk tu leher elok je,masuk je pintu tu leher dah jadi macam leher mengkarung
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 09:45 PM | Show all posts
haha... adoooi
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 09:47 PM | Show all posts
clubbing?
tak payah la, cari menda lain utk isi masa lapang,
tuan rumah asal mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 09:55 PM | Show all posts
haha... btui2... byk kerja lg bleh buat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 10:00 PM | Show all posts
member aku ada kaki clubbing,
actually aku tak tahu ape motif sebenar clubbing,
but based on my perception when seeing them,
for me benda nih leh leret ko ke arah yang tak baik,
ada orang akan sangkal kata aku,
tapi aku nasihatkan pada tuan rumah,
tolonglah jauhi clubbing,
lebih baik join sukan atau mana2 persatuan datangkan faedah,
cam bola sepak, bola tampar, permotoran ke..
sound too common but it is better to stretch the muscle than huhahuha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 10:27 PM | Show all posts
x der.. nauzubillah. juz nk tahu, sbb ramai gak kwn2 yg x tahu aper pg bndr..balik kmpg jadi jemmm.. hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 10:35 PM | Show all posts
x der.. nauzubillah. juz nk tahu, sbb ramai gak kwn2 yg x tahu aper pg bndr..balik kmpg jadi jemmm.. hmmm
irkhairuddin Post at 18-11-2009 10:27 PM


yeke,
takpe saya cume sampaikan pesanan,
benda dunia once addicted lagi2 menda menjauhkan dari Allah SWT,
susah nak turn back klu hati jiwa tak kuat,
kamu pi board kuala lumpur,
check la thread2 kat situ,
ada pasal clubbing,
awak nilai la diri awak pasal clubbing,
for me it is worse..
sampaikan pesanan saya pada kawan2 kamu ye,
saya taknak korang shock culture...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 10:53 PM | Show all posts
InsyaAllah... syukran ya akhie....siiru ala barakatillah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 10:55 PM | Show all posts
InsyaAllah... syukran ya akhie....siiru ala barakatillah
irkhairuddin Post at 18-11-2009 10:53 PM


maaflah saya takde Arab literate sangat, faham2 sket tahu lacam syukran..apa maknanye?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2009 11:05 PM | Show all posts
huhu...makne... terima kasih wahai saudaraku (abg)... semoga anda diberkati... amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 11:06 PM | Show all posts
huhu...makne... terima kasih wahai saudaraku (abg)... semoga anda diberkati... amin
irkhairuddin Post at 18-11-2009 11:05 PM


sama2
tanggungjawap teman untuk menyampaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 12:49 AM | Show all posts
selimut ader gak la g clubbing nie... rasanya x salah kot g sana.. just follow friend n dengar muzik dia.. selimut mang suka ngan muzik disco nie... mantop.... but kalau dah masuk clubbing tu kene lah pandai bawak diri... sepanjang selimut berclubbing x penah pown minum kat tempat tu... pas keluar baru lah cari tempat lepak minum air.. hehe.. berclubbing bukan maksud kita nie jahat.. ader gak yang nak g clubbing coz nak tau... tapi kene la kuat semangat n jangan terpengaruh ngan org lain.. nawaitu tu penting....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 08:38 AM | Show all posts
selimut ader gak la g clubbing nie... rasanya x salah kot g sana.. just follow friend n dengar muzik dia.. selimut mang suka ngan muzik disco nie... mantop.... but kalau dah masuk clubbing tu kene lah ...
selimutpurple Post at 20-11-2009 12:49 AM


for me selimut,
the thing that put me into hostile stance towards clubbing it is because for the most Islam goes there jadi leka,
ye la nak berseronok keluar malam2,
memang betul everywhere kita pergi kena jaga diri kita,
tapi selimut, selimut pernah fikir ke tempat2 sebegitu sebenarnya seolah2 melangkah ke arah maksiat?
bukan nak assume tempat itu je ada maksiat,
tempat lain pun ada tapi tempat sebegitu seolah2 berada di depan pintu kemusnahan,
let see macam selimut kata pandai jaga diri,
that good for you
but what happen for other belia?
yang tak sekuat dan sepanjang akal macam selimut?
the chance utk terpesong adalah sangat tinggi,
especially budak2 kampung as they likely "cultured shock",
bukan apa selimut, i have friends, some of my friends like clubbing or gigs,
so tengok budak2 nih macam dah lari dari ajaran Islam itu sendiri,
and heard some of them drinking that thing,
walaupon ada yang tak buat, tapi nampak dorang leka dengan menda2 gini,
siap leh tak ambil peduli pasal kelas, aktiviti kat kolej pon tak ambil part,
and for one thing, music truly memang best,
kalau kamu kata kamu suka music disco it is ok,
for me saya suka soundtrack lagu2 game yang boleh beri semangat,
tapi cube cik selimut tengok,
takkan tak pernah nampak budak2 yang gitu dengar lagu2 disco menari berjoget,
siap ada pegang2 or teraba2,
kalau tersilap,
tersogok dengan air2 sebegitu,
kalau Allah SWT biarkan atau uji dengan terminum,
kalau addicted tak leh tahan sampai lupa diri,
nauzubillah, minta2lah dijauhkan,
sebab saya lihat banyak sangat budak2 terpesong especially Melayu bile mereka clubbing,
and then kat situ orang ada pakai yang tak senonoh,
banyak lagi, jadi bagi saya masuk clubbing lebih kepada masuk ke kancah maksiat,
lebih baik cari menda lain yang jauh lebih baik dari clubbing,
bersukan ke, cycling ke, main Game Lan dengan kawan2 ke, or
the most better, every Solat Fardhu pegi masjid,
kot2 la dengar ceramah itu lebih baik,
bukan perli tau,
dan bukan nak show saya baik alim ke apa,
but this is the good way untuk isi masa lapang,
saya tahu nanti ada nak bangkang apa saya cakap,
tapi ini tanggungjawap saya juga untuk elak orang lain dari terpesong..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-11-2009 03:33 PM | Show all posts
huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 05:23 PM | Show all posts
for me selimut,
the thing that put me into hostile stance towards clubbing it is because for the most Islam goes there jadi leka,
ye la nak berseronok keluar malam2,
memang betul everywhere kit ...
dune1989 Post at 20-11-2009 08:38
sebab tu selimut cakap bergantung pada diri mereka... kalau rasa x kuat tu toksah la berangan nak pegi sana.. hanyut nanti... walau di sogok dengan minuman coke pown jangan la minum...
mang apa yang dikatakan dune tu betul... selain g disco nie beter g masjid ke wat solat...  its depent la pada seseorang tu....

selimut g clubbing pown bukan ngan org melayu.. kalau org melayu yang ajak selimut mang x mo...
satu lagi.. kalau takut terpegang/tersentuh cari tempat yang vvip... kat jb nie banyak.. ha.. nak terkangkang terkiap pown x per... ag pown semua kawan2 clubbing selimut nie lelaki n non muslim....

bak kata dune juga, just dengar dari cd.. yup.. mang le dengar kat cd jerk but dari disco la selimut tau lagu apa yang ngah masyukk..........
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 08:15 PM | Show all posts
sebab tu selimut cakap bergantung pada diri mereka... kalau rasa x kuat tu toksah la berangan nak pegi sana.. hanyut nanti... walau di sogok dengan minuman coke pown jangan la minum...
mang apa yang  ...
selimutpurple Post at 20-11-2009 05:23 PM


selimut marah ke?
kalau terkasar bahasa maaf ye..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2009 04:13 PM | Show all posts
Tul tu xyah membazir masa dan wang.....byk lg tempat yng elok nk isi masa lapang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 04:46 AM GMT+8 , Processed in 0.086615 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list