CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 76387|Reply: 104

[Cadangan] Umur 36 Tahun Ke atas tak layak mohon keje kat jab kerajaan????

  [Copy link]
Post time 28-10-2009 06:05 PM | Show all posts |Read mode
Betul ke ada had umur utk mohon jabatan kerajaan???

Ada sesiapa tahu berkenaan hal ini...tolong jawab plzzzz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:15 PM | Show all posts
dulu2 40

dah turun ker?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:16 PM | Show all posts
rasenye kalo dah umur 50 tahun takleh dah apply
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 06:26 PM | Show all posts
Oh ye ke...umo 40 yea, kalau camtu ade peluang lg le....

Keje swasta dah bertahun2 tapi still lg contract....gaji pun ciput tak padan dgn keje yg bertimbun....

nak try mintak keje gomen lak...kalau ada rezeki
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 06:28 PM | Show all posts
Kepada yang bekerje gomen skrg ni, bersyukurlah dgn nasib anda....bersyukurlah sangat2 sbb keje gomen byk keistimewaan....

Keje swasta boleh sakit jiwa tau, nasib pun tak menentu apatah lg keje dgn kontraktor...

takde jaminan langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:31 PM | Show all posts
ye...kami memang sentiasa bersyukur...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:39 PM | Show all posts
Kepada yang bekerje gomen skrg ni, bersyukurlah dgn nasib anda....bersyukurlah sangat2 sbb keje gomen byk keistimewaan....

Keje swasta boleh sakit jiwa tau, nasib pun tak menentu apatah lg keje dgn ...
ridz09 Post at 28-10-2009 18:28


sabar la.. usahakan utk dpt kerjaya idaman.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 06:44 PM | Show all posts
tq masnina....harap2 ade rezeki

pygmalion keje elok2 ye....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 06:48 PM | Show all posts
Lima tahun keje dgn syt kontraktor, ape yg dpt....bos dah taknak main projek, terpakse la berhenti...

skrg tercongok dpn laptop cari keje....umo dah nak senje, sape la yg nak walaupun pengalaman berbelas tahun
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:50 PM | Show all posts
sedihnyeeeeee.........
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 06:57 PM | Show all posts
aku tumpang sedih...

aku rasa memang ada had umur.. biasanya ada ditulis lam iklan2 kekosongan jawatan lam suratkabo... umur bape tu aku tak pasan pulak...

kalo minat buat kpli.. had umo 35 tahun..

gud luk ye...

kalo dah dapat keje ngan gomen esok.. jangan ngulor...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:05 PM | Show all posts
betul la  tu.....36 keatas x layak dah.....kenapa x cuba buat bsnis sendiri ngan pengalaman yg ada....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:25 PM | Show all posts
umur 40an muda lagi, byk peluang di depan, kena cari je. Gud luck ridz09
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:45 PM | Show all posts
sedihnyaaaaaaaaa........swasta mmg jemmmmmmm


regards
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:50 PM | Show all posts
cuba lh jika ada rezeki dapat
aku umor 30 bru dapat
temuduga dekat 10 kali
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:54 PM | Show all posts
Lima tahun keje dgn syt kontraktor, ape yg dpt....bos dah taknak main projek, terpakse la berhenti...

skrg tercongok dpn laptop cari keje....umo dah nak senje, sape la yg nak walaupun pengalaman be ...
ridz09 Post at 28-10-2009 18:48


abis tu..sepanjang kau duk ngan swasta..kau xde saving ke.biasanya swasta payment tinggi gitu..cuba kau cari ngan swasta lain lak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:58 PM | Show all posts
We ol doakan yang terbaik utk ridz..usaha ya tanpa jemu..
i'allah berjaya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 10:04 PM | Show all posts
Terima kasih semua....semangat skit rasa nak meneruskan kehidupan ni....

akoknorma....kalau nasib baik je keje swasta dpt payment tinggi....

dkt sy keje, bhg akaun... kontraktor kelas A, kelas B, kelas C, kelas F, readymix....semuanya bos punya(pakai nama org walhal yg dia..) sy yg jaga akaun termasuk projek jv...gajinya cuma rm3k, keje sampai mlm sbb tak sempat nak buat siang...

alih2 bile ade kes(berkaitan ngan "runtuh") bos dah x minat nak main projek...terpaksala kitorg cari keje lain...sy lak berhenti terus sbb terasa sgt mcm bos x hargai...asyik ungkit pasal gaji sy mahal...

bila sy berhenti aje, tak lama mana masuk org baru, dia bg gaji rm1600 saje, wahhh...makin kaye la bos sy tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2009 10:07 PM | Show all posts
thanx sagun36, zarul 427, raga, donatella dll sbb bagi komen positif....

rasa lega skit sbb ade tempat nak ngadu ni...mmg tensen gile sbb dah berbelas tahun keje tup2 duduk kat rumah, tak tahu nak buat ape...otak dah jemm nak pk...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 11:02 PM | Show all posts
jangan tensen...
tapi.. napa ko berenti dulu sebelum dapat keje baru?
ko cuba je apply kat mana2... tak kira le swasta ke kerajaan pusat ke.. kerajaan negeri ke..
jangan putus asa.. sementara nak dapat tu.. cuba le wat meniaga... cam niaga kat pasar malam ke.. jual air ke...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 09:38 AM GMT+8 , Processed in 0.079780 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list