CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 19193|Reply: 52

CUEPACS TUNTUT 2 BULAN BONUS

[Copy link]
Post time 18-10-2009 01:37 PM | Show all posts |Read mode


CUEPACS TUNTUT 2 BULAN BONUS
[size=85%]Bernama
16/10/2009 8:45pm



KUALA LUMPUR 16 Okt — Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) memutuskan untuk menuntut dua bulan bonus bagi 1.2 juta penjawat awam.
Presidennya Omar Osman meminta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mempertimbangkan perkara ini semasa mengumumkan pembentangan belanjawan bagi 2010 pada 23 Okt depan.
Keputusan Cuepacs itu dicapai pada mesyuarat Kongres Cuepacs yang dihadiri oleh kira-kira 120 ahlinya hari ini.
Omar berkata Cuepacs banyak mendapat laporan dan aduan ketidakpuasan hati selepas kerajaan mengumumkan bantuan khas bulan lepas sebanyak RM500 hanya untuk penjawat sokongan sahaja dan bukan semua.
"Kita berharap pengumuman pembentangan bajet pada Oktober ini memberikan berita yang baik kepada anggota perkhidmatan awam,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Jamuan Hari Raya anjuran Cuepacs di Bangunan Puspanita di Jalan Hose, di sini.
— BERNAMA
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 01:46 PM | Show all posts
bbbbaaaaannnnnnyyyyyaaaaakkkkkkk cantik....!!!!!!

dah dpt RM500 pun tak cukup2 lagi.......bajet diva ke haper org gomen nie????
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 02:15 PM | Show all posts
ok la tu.
baik minta 6 bulan gaji mcm bank
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 02:38 PM | Show all posts
ok pe. hiksss...  lagi pun org yg berkhidmat utk negara (cam aku ) yg banyak korban duit ringgit (my own poket money) utk sekolah, patut dapat lebih. bkn leh claim pun. tiap2 bln hangus almost rm100. kira aciii lerrr...

minta 2 bln confirm xkan dapat nyer. paling banyak dpt sebln, tak pun 1/2 bln jer. silap2 xde langsung...

kabar angin yg aku dengar, elaun cola akan dipotong sebanyak berapa % dari setiap k/tgn awam. maybe thn depan. jadi, ada sesapa yg boleh sahkan perkara ni??
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 03:57 PM | Show all posts
pekerja swasta plak dapat ape?.. ini tak adil!!!:@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-10-2009 12:00 PM | Show all posts
kesiannya,....................kakitangan awam tiada bonus
badan m,uka
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2009 11:36 AM | Show all posts
yg RM500 hrtuh bukan semua yg dpt gred tertentu jerr kan....

harap2 dapatla sebulan or 1/2 bulan kan... rasanya gomen leh bg cuma yg problem bonus gomen nih kadang2 jadi benchmark  pada sesetengah company swasta...klu gomen dpt pekerja swasta mesti bising2 nak gak...

Yg pekerja swasta pon agak2 la klu nak bising pon kan...tgk lerr company sendiri ok ke tak...takkan ler bab bonus pon gomen nak kena amek tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 05:07 PM | Show all posts
ok pe. hiksss...  lagi pun org yg berkhidmat utk negara (cam aku ) yg banyak korban duit ringgit (my own poket money) utk sekolah, patut dapat lebih. bkn leh claim pun. tiap2 bln hangus almost rm100 ...
gdah Post at 18-10-2009 14:38


u r rite.. memang dengar khabar angin elaun cola akan di tarik balik dan di gantikan dengan sesuatu.. dan menurut cerita.. mereka nak selaraskan gaji... so just wait n c je lah....


** conpom ada ot aku rembat jerk...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2009 03:51 PM | Show all posts
gomen tu kan majikan kami, suka hati kami la nak minta apa, salah ker jadi anak manja sikit. Tapi kalau tak dapat pun bukan kami piket reramai macam swasta buat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2009 05:46 PM | Show all posts
ermm jeles la tu owang swasta.. hehe.
sy pun org gomen gaks.
kami sokong je president cuepek tu.
bagi saya dapat tak dapat belakang citer.
dia mintak sebab itu memang tugas dia. namapun president..dah tu memang jawatan dia. mintak memintak perkara biasa.
kenalah backing dan jaga kebajikan perkerja sektor awam.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2009 05:49 PM | Show all posts
hrmm..lupalak..
korang hengat mintak 2 bulan tu pernah ke dapat?
hrm..sepanjang haku keje tak penah pun.. sebulan gaji adalah.. tu pun kalau yang bergaji tinggi. kalau tidak paling tinggi kumpulan sokongan ialah RM1,500.00

bayangkan korang yang bekerja swasta tu.. yang 5-6 bulan bonus. takde pun org gomen sibuk2 marah..

just my 2 cent..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 09:28 AM | Show all posts
kerajaan tak kan bagi sampai dua bulan pun kalau minta 2 bulan. Cuma apa-apa pun memang patut minta lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2009 01:19 PM | Show all posts
ala..tak dpt pon bonus tuh...geram lak aku...hehe(aku kje gomen gak)..tak ler berharap..tp klo dpt mmg tak tolak ler..ahaks...org swsta jgn la dengki2..u ol kdg dpt bonus skali dpt 2 3 bln gj..kayer gler...kn kn?..tp yg kje mmg tak pnh dpt bonus mmg sian la..apepn..rezki msg2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 01:32 PM | Show all posts
aku pernah keje swasta yg dpt bonus 3.5 bulan. kaya sekejap.... tp aku tau byk lagi company swasta lain bagi bonus smpi berbulan2... tp rezeki diorg kan...pekerja gomen dpt sebulan bonus....sikit...

selepas 4 thn merasa bonus di sykt swasta, tahun ni adalah tahun pertama aku jd pekerja gomen & klu rezeki nak merasa bonus dr gomen. tp sayangnya....bonus non-ado, lagi2 utk gred 41 cam aku sbb kunun2nya gaji dah byk (alhamdulillah dpt gak rm 500 akhirnya). pastu yg tak best nyer dgr cerita cola nak kena potong. cerita psl cola nak kena potong diberitakan kepada aku oleh org treasury dlm satu kursus. dia tak kata confirm, cuma bersedia lah.....aku pun bersedia lah skrg...redha dgn apa2 kemungkinan thn depan...

cuma yg aku tahu sejak keja swasta smpi keje gomen, harga barang2 di pasaran ditentukan bonus yg diterima pekerja gomen. klu PM umumkan pekerja gomen dpt bonus minggu depan, minggu ni harga brg dah naik. lepas naik harga barang, tak turun2 tp akan terus naik bila PM umumkan bonus thn depan pulak. bila pekerja swasta dpt bonus smpi 6,7 bulan, xde sapa kesah...kecuali pekerja2 swasta lain yg tak dpt byk tu.......
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 11:57 PM | Show all posts
aku tak kisah...kalau orang bagik aku amik...kalau tak aku tak ler mengharap....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 01:12 PM | Show all posts
tul ke cola nak kena tarik, sian nya kami yg kakitangan sokongan ni, bonus x de, duduk kat bandar dengan duit minyak, tol, anak anak , rumah , keta dan macam2 lagi, cam mana ni, kata rakyat didahulukan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-11-2009 12:29 AM | Show all posts
Undilah pakatan..........................................rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 12:52 PM | Show all posts
undi PKR pun bkn dpat apa!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 06:03 PM | Show all posts
pa citer bonus ni...x dapat pun! ni mesti gara2 bung najib suka menari poco2
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 06:05 PM | Show all posts
pa citer bonus ni...x dapat pun! ni mesti gara2 bung najib suka menari poco2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.090127 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list