CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: NonaNaga

Datuk Salwa & Datuk Azizul Khamis??

[Copy link]
Post time 7-3-2013 10:56 AM | Show all posts
Kalau ikut berita lama, ada 6 artis Malaysia yang dapat Dato' dari Sulu (x layak dipanggil kerajaan): Salwa, Azizul Khamis, Jeffrydin, L. Ramlie, Mat Sentol dan Sheqal.. Dato' diorang mmg x diiktiraf (unless diorang dapat Dato'ship lain dari kerajaan negeri di Malaysia atau Brunei- contohnya Jeffrydin yg dpt Dato' dari negeri Melaka).. means that x bole digunakan untuk upacara rasmi & protokol.. panggil2 gitu bole la.. then.. berdasarkan perkembangan sekarang, wajarnya diorang x pakai gelaran Dato' tu.. sebab 'kerajaan' Sulu sekarang ni dah kurang ajar dengan negara kita.. kita bole panggil diorang "Kerajaan Pengganas"! xkan xmalu kalau kita pakai title Dato' yg diberikan oleh pengganas kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2013 11:04 AM | Show all posts
Thread Datuk Sulu aku dah masuk arkib...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 11:05 AM | Show all posts
rasanya artis yg dpt pangkat dato dr Sulu
x penah plak depa pakai pangkat ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 11:14 AM | Show all posts
hehe..sila buang tittle datuk yg diberi dek pemberontak negara tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 11:29 AM | Show all posts
boleh diiktiraf ke anugerah dari pemberontak ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 11:31 AM | Show all posts
mixed posted on 7-3-2013 11:05 AM
rasanya artis yg dpt pangkat dato dr Sulu
x penah plak depa pakai pangkat ni

Rasanya masa awal2 dulu rajin gak derang memperkenal diri sbg Datuk.
Dah pompang pompang org marah dan komplen.. lelama surut la penggunaan tu.
lepas tu kluar lak artikel 'Datuk' Sulu tak diiktiraf la derang x pakai
Pelik derang ni.. dok pertahan gelaran tu yg konon derang dapat hasil dr byk buat persembahan di istana ( tah istana mana aku pun x tau.. sesungguhnya tak mungkin la istana Malacanang )
Yang lagi lawaknya geng2 itu je la pulak asik buat shownye pun.. apsal x jmpt artis lain.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 12:06 PM | Show all posts
wahhh..hebatnya......apa apa pun bior jer la.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 12:08 PM | Show all posts
pelik la senang sangat dapat title datuk bukan buat apa pun boleh dapat ishh mengada ngada betol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2013 12:42 PM | Show all posts
Login_ID posted on 22-5-2012 08:56 AM
jangan lahar ye.. bukan niat nak mengePAM balik thread ni naik atas, tapi teringin nak share c ...

ko bukak citer ni May 2012
now, dah March 2013...kisah lahad datu invansion ngan puak2 sulu
btw, thanks for your article
dapat gak aku info psl sulu2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 12:57 PM | Show all posts
mula2 dapat dulu bukan main lagi dok panggil dato kat sesama sendiri geng2 ni... bila dah ramai yg pertikai baru diam... tapi tengok kat awani dorang masih panggil salwa sbg dato salwa... tapi kat rtm panggil salwa jah...

lepas ke lahad datu ni lagi la aib kalau nak bawak jugak title dato pelesu ni....
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 12:58 PM | Show all posts
salwa tuh dpt dr suluk!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 01:02 PM | Show all posts
fadzyjemi posted on 7-3-2013 12:58 PM
salwa tuh dpt dr suluk!!

suluk lada...?  





Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 01:36 PM | Show all posts
nak mual dengar artis yang tak berjasa dapat datuk , lainlah m nasir ke, ahmad nawab ke, sudir ke , ni kita tak kenal pun lagu dia .... dah datuk uweks
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 01:45 PM | Show all posts
Pelik la .. senang sangat dapat title datuk ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 01:49 PM | Show all posts
katanya orang dekat CI sana
datu dari sultan sulux gilo kosa tu
dibayar beransuran kalau tak leh bayar lumpsum
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 01:54 PM | Show all posts
senang nya retis retis ni nak dapat dato'
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2013 02:13 PM | Show all posts
dah baca sampai page 3 baru perasan ni cerita tahun 2009. waa..time tu dah glamer Sultan Sulu ni ye~
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 02:14 PM | Show all posts
abangbeca posted on 7-3-2013 01:02 PM
suluk lada...?

suluk lada mmg terbaik!! hikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 03:02 PM | Show all posts
Hahahaha datuk dr sulu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 03:16 PM | Show all posts
NonaNaga posted on 24-9-2009 03:35 PM
ooo ni nona paste dari http://www.ohbayu.com

eKK..ellehh baru dapat jadi Datuk bukan main action  ...

Errkk?? memang betol2 dari sultan sulu?? ingatkan main2 jahh.
Adakah Datuk Salwa ni salah sorang tali barut/sepai kerajaan sulu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 08:20 AM GMT+8 , Processed in 0.077001 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list