CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: NonaNaga

Datuk Salwa & Datuk Azizul Khamis??

[Copy link]
Post time 28-9-2009 01:22 PM | Show all posts
bersepah2 datuk skang
cam dh x der value lagik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2009 01:24 PM | Show all posts
datuk dari kesultanan sulu mana valid kat malaysia untuk di sebut pada majlis2 protokol...

puak2 MILF dengan abu sayyaf iktiraf lah kot title nie sebab dari kepulauan diorg...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 01:29 PM | Show all posts
apa2 nth ... x heran dah title datuk tuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 01:30 PM | Show all posts
21# Donatello86


betul tu ... yg hebat2.. xmo plak di bg datuk.. yg melalak bagai nk tecabut anak tekak di bagi datuk...
dunia-dunia..."HIBURAN NO.1"!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 01:40 PM | Show all posts
15# foxhunny

Bukan suam2 kuku, tapi dah sejuk beku....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2009 02:13 PM | Show all posts
masa Melodi Raya tu...time interbiu Azizul Khamis...dia mention nama Salwa as Datuk Salwa...kalau dah kawan karibun bertahun tu tak payalah nk panggil nama kawan tu pun Datuk...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:54 PM | Show all posts
nak menjobo pung, menjobo kat kampung jelahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:56 PM | Show all posts
aku pon t'kejur mase tgk DIVA @1 tu..sheqal ngan azizul da datok upewnye..aku ingat kn c pengacara tu saje² panggil dorang datok huhuhu pape pon tahniah la yer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2009 03:08 PM | Show all posts
dgrnya sultan pahang ada nak bagi datuk kat chef wan tapi chef wan yang tolak.. dia kata die belum cukup layak nak dpt gelaran datuk... hahahaha

terkejut azizul 'foudation tebal' khamis tu dpt datuk.. datuk sulu tak laku kat m'sia la...!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:28 PM | Show all posts
Reply 89# tupai_tupai
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:29 PM | Show all posts
Assalam buat sahabat forum semua. Azizul Khamis dan Salwa Abdul Rahman dapat Datukship dr Brunei. Ini kerana mereka mmg rapat dengan kerabat Brunei serta kerajaan Brunei. Walaupun depa x terkenal di Malaysia, tapi depa punya connection yang kuat dengan kerajaan Brunei. Dan pendapat yang mengatakan depa beli Datukship ni tak betui. Depa was awarded!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:36 PM | Show all posts
Laki si Salua,..Subadron yg main bola dulu tu tak dpt Datukship ke..
keee..Salua dah jadi Datuk..makanya Subadron lah Datin nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:38 PM | Show all posts
hebat benaw ler tuh kekdahnyer yer
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:40 PM | Show all posts
Brunei bagi?

whatever la. awarded ke beli ke. kebanyakkan orang pandang sebelah mata je.

Lepas ni boleh la bagi kat Azwan Ali. AA lagi famous daripada depa


P.S MOTIP abak74 REGISTER CARI SEBAB NAK BAGITAU SEMUA NI? NI DATOK SALWA / DATOK AZIZUL KHAMIS (who?) KE?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 11:40 PM | Show all posts
Assalam buat sahabat forum semua. Azizul Khamis dan Salwa Abdul Rahman dapat Datukship dr Brunei. In ...
abak74 Post at 21-5-2012 23:29



    Adakah datukship dari Brunei tu di iktiraf di msia? Klu tak di iktiraf mcm datukship dari Sulu tu mmg tak boleh di pakai di sini. Klu insist nak pkai juga terpulanglah tpi klu dlm majlis kerajaan ia menyalahi protokol.Hrp maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 08:56 AM | Show all posts
jangan lahar ye.. bukan niat nak mengePAM balik thread ni naik atas, tapi teringin nak share cerita ceriti tang kesultanan Sulu

Cerita Pertama

TIDAK siapa tahu siapakah Sultan Sulu yang sebenar, melainkan Tuhan yang selama ini menguji waris Sultan yang masih menerima RM5,300 sebulan daripada Kerajaan Malaysia?

Namun tidak siapa juga tahu bahawa wang cession berkenaan tidak dapat ditunaikan dan disimpan oleh Pemegang Amanah iaitu Peguam Ulka T.Ulama disebabkan tidak siapapun yang masih hidup diiktiraf sebagai Sulta Sulu yang sah.

Persoalannya, jika benar Kesultanan Sulu masih wujud, kenapa semua yang mengaku Sultan Sulu yang datang ke Sabah menggunakan PASPORT FILIPINA dan bukannya PASPORT SULU!

Lebih memeranjatkan seorang warga Malaysia di Lahad Datu, Datu Abdul Razak Datu Aliuddin mengaku Sultan Sulu dan North Borneo seedangkan beliau memegang Mykad Malaysia?

'Sultan' inilah yang membakar enam bendera Sabah di Lahad Datu sebagai tanda protes dan 11 pengikutnya mengaku beliau adalah Sultan yang sah namun aneh kerana hanya mendapat 690 undi pada pilihanraya umum 2004 di Dewan Undangan Negeri Lahad Datu yang mempunyai 21,000 pengundi!

Cerita Kedua

ramai orang suluk yg mengaku sedang mencari part of bintang kebesaran kerajaan sulu, yang kononnya sebelah daripada bintang tu ada dalam simpanannya. klu jumpa bintang tu, maka dengan rasminya orang tu akan memegang title Sultan Sulu

FACT : ramai org suluk yg berhempas pulas dapatkan myKAD.. yg ni memang  BIKIN PANAS. fuh.. begitu senang dapat myKAD??????????????????????????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2012 08:58 AM | Show all posts
apa reason dorang nie dapat title tu? apa sumbangan beliau berdua??
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 09:24 AM | Show all posts
citer lama rupenya
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 09:35 AM | Show all posts
oooo isu dato2  ingat gossip aper
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 09:53 AM | Show all posts
datuk sulu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 08:36 AM GMT+8 , Processed in 0.075723 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list