CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 29192|Reply: 137

Datuk Salwa & Datuk Azizul Khamis??

[Copy link]
Post time 24-9-2009 02:00 PM | Show all posts |Read mode
Salam....baru tonton Diva@1 sat ni...?
Nona suprise jugak.....derang ni dh dpt tittle datuk.....then sat ni termasuk Datuk Sheqal...
tak mo laa citer sumbangan.....tapi sultan mana yg kasik nie...maklumlah tak baca perkembangan terkini agaknya kan....
senang jerk dpt tittle datuk ya...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-9-2009 02:03 PM | Show all posts
kat era tala terdengar datuk sheila majid... dah lama ke sheila majid dapat datuk?? sllnya yg artis mudah dapat datuk pahang kan?? tala tatau dr mana diorang dpt title neh.. apapun tahniah la dng gelaran baru neh....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:05 PM | Show all posts
rezeki...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:08 PM | Show all posts
Dato SAlwa tu dpt dari kerajaan Indon / sultan kat pulau mana entah ~~
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:20 PM | Show all posts
ntah la.. kalo dpt title dato setimpal dgn jasa dan byk menang award tu lain citer lah..ni ramai yg dpt title tp realitinye x laku pon wat album sekadar dpt dinner show jarang2 skali je x seswaiii hoccay
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:22 PM | Show all posts
senang betul kan artis nak dapat gelaran datuk2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:23 PM | Show all posts
aku sndiri xtau ape motip aku tepek gambo kt cni....
kbetulan ade pix diorang berdua....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:24 PM | Show all posts
salwa & azizul ni dapat pangkat datuk seri pengiran daripada Kesultanan Sulu  .
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-9-2009 02:28 PM | Show all posts
diiktiraf ke datuk dari seberang tu? ala2 shah rukh khan punye pangkat dato' kot eh?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:50 PM | Show all posts
hah...
yg sepatutnya layak, tak dpt lagi...
ish ish ish... apalah kriteria pemilihan nak dapat datuk ni yer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2009 02:55 PM | Show all posts
Nona rasa...kalau batch veteran 80an nie....mcm kurenggg jerk Salwa ngan Azizul nie....apa2 award pun pernah menang ker derang pd zaman derang tu...
Kalau Ramlah Ram ker...Noraniza ker.....batch derang ni leh tahan lagi lah...penah gak lah menang2 award...jualan album terbanyak zaman tu.....kalau Salwa ni satu jer lagu dia ku tau.....SATU DUA KAU....itupun tak pernah dongar lagi dah....tapi may be lah kalau derang ni penyanyi istana...tak taulak....cam Datuk Yusni Hamid tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 02:59 PM | Show all posts
Dato SAlwa tu dpt dari kerajaan Indon / sultan kat pulau mana entah ~~
DARSITA Post at 24-9-2009 14:08


A'ah... samala ngan azizul pon.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:19 PM | Show all posts
Laku ke Datuk derang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:20 PM | Show all posts
senangnye nak dpt dato' skrg
menyanyi pun dpt dato'
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:23 PM | Show all posts
tu la pasal....salwa tu bukan ala2 suam2 suku ker...
ker memang tak penah suam...
leh la plk dapat title datuk la bagai kan...
ape sumbangan pun aku confuse..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:24 PM | Show all posts
title Dato' zaman sekarang takat utk dapat tabik drp pakguard, security office aja... so senang masuk office for business purpose... tak payah amik pas pelawat...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-9-2009 03:24 PM | Show all posts
aku xtau la yg dpt datuk or dato' ni dinilai dr segi ape...
klu cm dato' sani tu aku caye la...die dpt title dato' pn lps brjaya dlm bisnes dn jd jutawan....cmni bru la org x prtikaikn...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:26 PM | Show all posts
kerajaan sulu ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 03:28 PM | Show all posts
bapak wa 2, 3 minggu lagih dapat datukkk wa malas jer nak mention kat sinih x suka nak menunjuk bagai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-9-2009 03:35 PM | Show all posts
ooo ni nona paste dari http://www.ohbayu.com

eKK..ellehh baru dapat jadi Datuk bukan main action artis2 sekarang. Kami maksudkan iaitu Salwa Abdul Rahman penyanyi yang top pada era 80-an telah mendapat pingat Seri Pengiran Diraja Sulu (SPDS) sempena ulang tahun keputeraan Sultan Sulu dan Borneo Utara, Sultan Rodinood Kiram II. Kami terbaca kat sebuah akhbar menyatakan si Salwa nie telah meluahkan kata2 egonya iaitu “Saya Datuk tau!” hot kan..hot kan.. memang kami hot kata2 macan tue.. macam tak bersyukur la pulak..

Petikan dari sebuah akhbar: “Saya Datuk tau!” Lebih kurang beginilah bunyinya kata-kata daripada seorang artis yang baru memikul gelaran Datuk dari sebuah kerajaan. Boleh dikatakan setiap kali jumpa orang, itulah yang terpacul daripada mulutnya.

Cerita ini disampaikan seseorang yang pernah bergelar kawan kepada Datuk ini baru-baru ni. Bukan dengki, malah mulanya dia bangga apabila kawannya sendiri dianugerahkan gelaran sedemikian. Namun bangga bertukar meluat apabila empunya badan terlalu mengagung-agungkan sehingga geli telinga mendengarnya.

Dalam cerita lain seorang artis menolak untuk bersama artis Datuk baru itu dalam satu sesi fotografi baru-baru ini kerana tidak mahu tekak loya dengan uar-uar yang sepatutnya tidak perlu itu.

p/s lerr betul upenya dari kesultanan sulu....sorrylah nona ingat DARSITA saja nak wat lawak...skang nona lak rasa lawak...ekekekekekeke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.097190 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list