CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 12-8-2009 08:45 AM | Show all posts
ooo...jadi santeira ni sis ye.....heeeee baru tahu...
sideway Post at 12/8/2009 00:43


hihi...ha'ah...
dia tue 'Sis'...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2009 09:42 AM | Show all posts
hehe..kitenye dah siap...
tapi simple je laa plakk....
cinta_ungu Post at 12-8-2009 08:41 AM

mananye cik ungu...tempek la...tak sabo nak nengok artwork otai2 kat sini..heeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 09:59 AM | Show all posts
kne taruk dalam satu tajuk lain neh.. huhu bru best sket..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 10:30 AM | Show all posts
hihi...ha'ah...
dia tue 'Sis'...
cinta_ungu Post at 12-8-2009 08:45 AM

hhehehe mekasih.....so design kena "lembut" la sket ye...heeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 10:34 AM | Show all posts
kne taruk dalam satu tajuk lain neh.. huhu bru best sket..
kmkd Post at 12-8-2009 09:59 AM

hurmmm tul gak tu K....senang nak refer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 11:07 AM | Show all posts
oklah...teman jadi org pertama post art teman,,,sbg tanda sokongan pada rakan2 lain..
terimalah art teman yang nubie ini....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2009 12:09 PM | Show all posts
145# 0001

2 soalan,

1) dlm format apa? kalo png....size frame jer 500x300.....isi kat dlm kecik dari itu...ok ker?
2) sapa2 masuk dpt 30....sapa yg menang dpt extra 20 or 50?heheheh

setaka ...
dang_anum Post at 12-8-2009 02:10

1. Dalam format yg diterima web browsers n boleh tepek dan dilihat ramai kat forum ni - jpg, png, gif etc. Animated gif pun boleh...
1a. Tu image size... maknanya physical image kena gitu... tapi kalau kat tepi2 image tu transparent or sama warna ngan background page ni, tapi 'card' tu kecik lagi, takpe gitu. Even kalau image tu size 500x300 tapi card tu stamp besar avatar aku pun takpe.
2. Siapa hantar dapat 30. Siapa menang dapat extra 20... dia dapat total 50 (dan akan masuk card nyer ke HALL OF FAME).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2009 12:13 PM | Show all posts
kne taruk dalam satu tajuk lain neh.. huhu bru best sket..
kmkd Post at 12-8-2009 09:59

Mula2 memang aku nak buat gitu... tapi aku rasa baik gini... sebab aku akan digestkan tred ni... so akan sentiasa ada entries. Kalau buat lain tred, malaslah nak ada berjuta2 digest treds kan? And later2 bila ada orang lain/baru masuk sini, leh dia belek2 page blakang and tengok betapa meriahnya tred ni...hehe.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2009 12:23 PM | Show all posts
tu la masalahnya.. orang payah nak tengok dia punya rules.. ^_^
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2009 12:35 PM | Show all posts
169# kmkd
Yeah betul....kenalah belek2 page blakang. Tapi ni permulaan jer... lama2 korang akan notice basic rules standard jer... 500x300 etc... yg akan tukar hanya nama orang bday, kerja/effect dan date tutup entry.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 01:11 PM | Show all posts
Mula2 memang aku nak buat gitu... tapi aku rasa baik gini... sebab aku akan digestkan tred ni... so akan sentiasa ada entries. Kalau buat lain tred, malaslah nak ada berjuta2 digest treds kan? And l ...
0001 Post at 12/8/2009 12:13


kalo camtue..maybe leh tambah kat tajuk thread *mini contest pg 6* ...
so, kalo ade contest no 2 tukar page je laa..senang sket org nak carik & tgk rules/birthday sape sume tue..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 01:15 PM | Show all posts
oklah...teman jadi org pertama post art teman,,,sbg tanda sokongan pada rakan2 lain..
terimalah art teman yang nubie ini....

sideway Post at 12/8/2009 11:07


comeyyy nyee...segan nak letak kite punye..
sebab simple sangat2....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 01:46 PM | Show all posts
Post Last Edit by dang_anum at 12-8-2009 14:13

pc aku ngong sikit la ari ni....


sifu....no.1a aku tak brp paham sgt....so aku bantai jer ni.....kalo slh....anggap jer aku lari topic...





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 01:48 PM | Show all posts
comeyyy nyee...segan nak letak kite punye..
sebab simple sangat2....
cinta_ungu Post at 12-8-2009 01:15 PM

Erkkk...ni buat teman rasa tebal muka ni...hukhuk..moh ler tepek ungu weih....malu teman sensorang....
aloh...simple2 otai xsama ngan simple nubie nih....moh ler tempek....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 02:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 03:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by dang_anum at 12-8-2009 14:13

pc aku ngong sikit la ari ni....


sifu....no.1a aku tak brp paham sgt....so aku bantai jer ni.....kalo slh....anggap jer aku lari topic...

...
dang_anum Post at 11-8-2009 17:46


kawaiiiiii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2009 03:57 PM | Show all posts
Post Last Edit by ea208964 at 14-8-2009 17:27



Disclaimer : Mod santeira jgn marah yea...gambar2 tu tak mewakili apa2 maksud..cuma suka expression kedua2 tu ..the thorny devil and the cat ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 04:41 PM | Show all posts
macam dah dapat idea ^^

hummm tapi still kurang jelas la nak buat apa.. kene ambik lagi idea lain2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2009 05:16 PM | Show all posts
kalo camtue..maybe leh tambah kat tajuk thread *mini contest pg 6* ...
so, kalo ade contest no 2 tukar page je laa..senang sket org nak carik & tgk rules/birthday sape sume tue..
cinta_ungu Post at 12-8-2009 13:11

Good idea... nanti later sket aku buat.. ni jenguk jap jer...tengah sibuk sket.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2009 05:19 PM | Show all posts
sideway, dang_anum, dark_chocholate and ea208964 semua sent in correct entries - size dan binatang. Ingat... satu entry per forumer jer... so kalau nak tukar, just edit jer post korang tu. Judging dan pemberian credits hanya akan dibuat lepas tamat tempoh.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 11:06 AM GMT+8 , Processed in 0.106972 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list