CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 24-8-2009 01:38 PM | Show all posts
Mod1 dan otai2 ps ..nak bertanya ...nak buat digital faux rick rack ...contoh mcm ni ..



bila guna ps tak dapat wave - edges dia still nampak



ini setting untuk filter- wave



ada apa2 setting yg termiss tak ....

thanks in advanced..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2009 01:39 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 01:49 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 02:51 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2009 02:01 PM | Show all posts
261# ea208964
Hi ea.

Err... apa maksud ko ada edges? You mean kat kiri kanan? If so, click the WRAP AROUND kat bottom right tu.

Err... jgn lupa tepek sini artwork yg tengah buat tu, k? hehe.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2009 02:06 PM | Show all posts
Post Last Edit by 0001 at 25-8-2009 14:10

262# ea208964
Colors nice and effects pun bagus... nampak macam 'real' card. Good job!

Satu suggestion: Text tu kena bagi legible sket... kalau guna script fonts on busy background akan payah sket nak baca... cuba guna fonts yg solid or thicker. Kalau gitu akan perfect.

*tambah sket: You ada Illustrator ke? If ada, buat text kat situ first... Illustrator nyer text controls lagi sesuai dari PS... and script type fonts akan bersambung (kat PS most script-type fonts akan tak menjadi). Lepas dah buat text kat Illustrator, copy/paste ke PS... select Pixels bila paste dialogbox tu open.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 03:22 PM | Show all posts
Thanks mod for the kedit and comments....


yupp..still ada problems nak buat pilihan font yg sesuai ... berbelah bagi antara too simple or too abstract sampai pening...
* sebenarnya space font tu nak letak gambar ...tapikan mod tahukan wa kan terlebey cun nnti crash lak cari ...

opss xde illustrator ..

BTW ...kind of fun doing the scrap book designs  .. sebelum ni asal nnmpk freebies nak download skrg at least nampak design yg berkenan terai reproduce the design guna PS..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 03:35 PM | Show all posts
261# ea208964
Hi ea.

Err... apa maksud ko ada edges? You mean kat kiri kanan? If so, click the WRAP AROUND kat bottom right tu.

Err... jgn lupa tepek sini artwork yg tengah buat  ...
0001 Post at 25-8-2009 14:01


betul mod kena guna WRAP AROUND ...silap perkataan bukan edge..tapi curvy aka wave effect

thanks....lepas set ke WRAP AROUND  ni hasilnya....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2009 01:23 AM | Show all posts
wa wakilkan diri wa ngan ea je la.. {:2_67:}

bz la sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:05 PM | Show all posts
nak tanya masta2 kat sini...camne nak buat 3D pada word kat PS cs2? kat illustrator memang boleh buat...tapi kalau boleh nak buat kat PS je...anyone??
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:35 PM | Show all posts
sideway ... ni ada tutorial untuk 3d text guna cs2..

hopefully yg ni boleh membantu ..

http://www.photoshopzilla.com/Fr ... o-or-banner_80.html
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:53 PM | Show all posts
sideway ... ni ada tutorial untuk 3d text guna cs2..

hopefully yg ni boleh membantu ..

http://www.photoshopzilla.com/Free-photoshop-cs2-trick-tutorial-how-to-create-3D-angled-or-beveled--text-ef ...
ea208964 Post at 26-8-2009 21:35


wah...pantasnye reply....arigato arigato......TQ....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:54 PM | Show all posts


my first bug .. guna PS ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 10:01 PM | Show all posts
welkam sideway ...

kebetulan tngh mengugel tutorial untuk buat brushes - nak buat jenis yg glowing mcm astral ni ...

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 11:54 PM | Show all posts
http://i296.photobucket.com/albums/mm194/ea208964/c1c29686.png

my first bug .. guna PS ...
ea208964 Post at 26-8-2009 21:54

phewwwitt....cantekkk tuu....awesome....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 10:42 AM | Show all posts
Pengumuman pemenang pertandingan design bday card ... *drum roll sini*...



cinta_ungu



Wordings bersesuaian ngan tema, crop  ...
0001 Post at 17-8-2009 06:21 PM


Tahniah Chenta :pompom: :pompom:  Mmg layak menang - ketip.

Entry yg lain pun comel2  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2009 02:20 PM | Show all posts
wallpaper

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 03:12 PM | Show all posts
80# mee_maggie
Very nice... very clean... bila ko nak try tukar style ke kasar/grunge ni?

BTW, text effect tu guna raw effect or plugin?

FYI, feveret plugin aku untuk text2 is Local Artist ...
0001 Post at 30-7-2009 06:41 PM


salam ramadan nomod   

Ta reti wat style kasar nie , asyik comot je

text tu guna blending option jek. Local Artistic Effect ? mee tada plugin tu, nak vley

Nanti mee try wat tips nomod tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 03:14 PM | Show all posts
277# dang_anum

Nampak lain la kame.

Mee baru je tengok drama nobuta wo produce -  nobuta power enter
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 04:40 PM | Show all posts
ღ takde yg nak join ke??  
   


http://malay.cari.com.my/viewthr ... ;extra=#pid33229158
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 06:41 PM GMT+8 , Processed in 0.116023 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list