CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 10-8-2009 04:58 PM | Show all posts
waiting for the momommmomomd...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2009 04:58 PM | Show all posts


mase kepala otak minat dengan game dan anime..
aku dulu reti main potong2 gambar je he4..{:3_84:}

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 05:00 PM | Show all posts


ni le member2 aku dulu he4..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 07:15 PM | Show all posts
http://photos-p.friendster.com/photos/08/46/13836480/17234325125164l.jpg

aku lupe la, ni artwork time sekolah menengah dulu he4

gile noob he4..
dune1989 Post at 10-8-2009 04:57 PM

keh2...apo laa katun tu buat blakang tuh.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2009 11:01 PM | Show all posts
ANNOUNCEMENT: Mini Contest #1 - Design Bday card untuk forumer Santeira.

Requirements:

1. image kena exactly 500px lebar by 300px tinggi.
2. image binatang (hidup atau katun) yang telah di cropped out and ditepek atas artwork card tersebut. Sila guna selection tool atau pen tool atau apa2 teknik2 yg korang suka - janji binatang tersebut di'potong' dari gambar asal. Ramai binatang pun takpe.
3. Mestilah ada nama Santeira on the card, kan?
4. Mesti dibuat sendiri guna graphic software - takleh autogenerated kat sites memaner kat tenet.
5. Semua entries mesti masuk sini sebelum pukul 12am (waktu Kuala Lumpur) Isnin 17hb Ogos 2009 (maknanya once habis hari ahad akan datang ni, habislah tempoh contest entry ni).
6. Setiap sorang dibenarkan submit 1 (one) entry sahaja.

All entries akan dapat 30 credits. Pemenang (yang aku sendiri akan pilih) akan dapat 50 credits DAN image kad tersebut akan diletakkan di dalam HALL OF FAME (ni aku akan convert earlier post tred ni ke satu post HALL OF FAME).

Nak menang tu senang jer... impress me!

Apa2 soklan, jgn segan tanya sini. Semoga berjaya!:pompom:

PS. Siapa Santeira tu? Silalah gi PM dia sendiri atau gi tanya cinta_ungu (CU yg 'registerkan' kali ni).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2009 11:06 PM | Show all posts
waiting for the momommmomomd...
dune1989 Post at 10-8-2009 16:58

Sorrylah bro, aku tengah sibuk sangat ni... insyaAllah besok pagi aku tolong komen sket and bagi suggestion.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 11:15 PM | Show all posts
ANNOUNCEMENT: Mini Contest #1 - Design Bday card untuk forumer Santeira.

Requirements:

1. image kena exactly 500px lebar by 300px tinggi.
2. image binatang (hidup atau katun) yang telah di crop ...
0001 Post at 10-8-2009 11:01 PM

soalan momod...tema khusus dia animal planet kaa???
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 06:58 AM | Show all posts
ha ah.. tema haiwan ke?


/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-8-2009 09:16 AM | Show all posts
Yup, tema haiwan... letaklah teddy bear ke, penguin ke, tweety bird ke, ayam blakang rumah korang ke, squidward ke... apa2 binatang diterima.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2009 09:34 AM | Show all posts
134# dune1989
Pasal 3 design tu:

1. Yang pertama dan kedua tu sesuai kalau untuk sites yg selalu ada new items - leh buat ala Joomla! atau Wordpress.
2. Yang ketiga tu aku rasa design diamond kat tepi tu amik terlalu banyak space... and terlalu banyak space kosong... lagipun diamond tu buat design tu can ada balance problem. Lebih baik kalau diamond tu di baringkan...rotate 45degrees.

Site yg ko nak design tu ada banyak updates ke? Tak sangat kan? Kalau akulah, aku guna second design layout - tapi aku tukar style sket - buat lagi menarik. Maybe navigation kat kiri tu besarkan, and setiap navigation item aku guna lain2 warna. Try 7 warna2 rainbow. Space kosong antara header ngan content area tu aku buang terus - kasi compact sket.

Untuk idea nak buat compact style dan menarik, cuba gi templatemonster.com

Also tengok template ni untuk dpt idea sket:

http://www.templatemonster.com/flash-templates/25257.html

Yup, semua links atas tu untuk Flash templates, tapi leh apply design layout style kat html/css biasa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 05:49 PM | Show all posts
ANNOUNCEMENT: Mini Contest #1 - Design Bday card untuk forumer Santeira.

Requirements:

1. image kena exactly 500px lebar by 300px tinggi.
2. image binatang (hidup atau katun) yang telah di crop ...
0001 Post at 10/8/2009 23:01


thanx mod accept permohonan nie.....

anyway, sis Santeira tue takde kena mengena ngan kite..

Beliau merupakan forumer Cari.
Kebetulan birthday dia dah dekat (19 August), tue yg registerkan utk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 08:42 PM | Show all posts
wah ada mini contest ke...mcm nak terai je tapi kompem otai2 PS buat canggih2.. tguk dulu ...

sementara tu tepek kad kahwin tuk seorang kawan ...

thanks tuk K sebab bagi contoh corak songket...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 08:49 PM | Show all posts
Ohhh bday santeira mod kat MPS...

Sesiapa nak berkenalan ngan santeira jenguk2lah  MPS...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2009 09:01 PM | Show all posts
wah ada mini contest ke...mcm nak terai je tapi kompem otai2 PS buat canggih2.. tguk dulu ...

sementara tu tepek kad kahwin tuk seorang kawan ...

thanks tuk K sebab bagi contoh corak ...
ea208964 Post at 11-8-2009 20:42

Masuk jer contest... kurang2 dapat 30 credits.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2009 09:02 PM | Show all posts
thanx mod accept permohonan nie.....

anyway, sis Santeira tue takde kena mengena ngan kite..

Beliau merupakan forumer Cari.
Kebetulan birthday dia dah dekat (19 August) ...
cinta_ungu Post at 11-8-2009 17:49

Takpe dia kena-mengena kat sini atau tidak... janji ada entries dalam contest... kita enjoy2 sambil blajar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 09:59 PM | Show all posts
ok, melaporkan diri untuk memasuki pertandingan tu ^^

semoga berusaha dengan baik semua !
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2009 12:43 AM | Show all posts
thanx mod accept permohonan nie.....

anyway, sis Santeira tue takde kena mengena ngan kite..

Beliau merupakan forumer Cari.
Kebetulan birthday dia dah dekat (19 August) ...
cinta_ungu Post at 11-8-2009 05:49 PM

ooo...jadi santeira ni sis ye.....heeeee baru tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 02:10 AM | Show all posts
145# 0001

2 soalan,

1) dlm format apa? kalo png....size frame jer 500x300.....isi kat dlm kecik dari itu...ok ker?
2) sapa2 masuk dpt 30....sapa yg menang dpt extra 20 or 50?heheheh

setakat ni tu jer soalan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 08:38 AM | Show all posts
anum - K rasa pun nak buat kecik je kot wakakka.. saiz kene yang tu la.. buat frame je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2009 08:41 AM | Show all posts
hehe..kitenye dah siap...
tapi simple je laa plakk....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 08:20 PM GMT+8 , Processed in 0.093663 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list