CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
 Author| Post time 6-8-2009 06:32 PM | Show all posts
97# cinta_ungu
Bagi chance... sesiapa boleh tolong 'register'kan....tapi kalau untuk orang lain, sebulan sekali jer aku terima... kecuali untuk diri sendiri...tu unlimited.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2009 06:47 PM | Show all posts
yes ~~ dah lama tak masuk sini.
bz sampai tinggal semua potosop.. guna gimp sebab nak crop image jek
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 08:37 PM | Show all posts
Salam seme....aku nak join gak...harap dapat tunjuk ajar dari masta2 art sekalian...heeee...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 09:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 10:20 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 01:18 AM | Show all posts
daku x reti guna ps...edit guna paint ngan pscape jer..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 12:57 PM | Show all posts
@sideway
suka artwork ke3

@cendawan
muka budak ni
anak eh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 02:54 PM | Show all posts
@sideway
suka artwork ke3

@cendawan
muka budak ni
anak eh
dark_chocolate Post at 7-8-2009 12:57 PM

thanks dark_choc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2009 09:54 PM | Show all posts
http://img197.imageshack.us/img197/8387/sideodh.jpg
sideway Post at 6-8-2009 09:14 PM


tentang image nih teman nak komen sket..

erm, teman berpendapat bahawa background mike tak kosong at least ada jalur2 itu..
it is nice kalu jalur itu di tacap menjadi jalur halus mcam cable IDE tuh..
and then try main gradient tool dan agar ada perubahan warna..
kira taknak la satu kaler je nampak kosong..

tentang tulisan sideway itu,
smart bile pakai alunan2 api itu,
tapi kurang setuju forecolour font itu yang gradient kelabu ke putih..
nampak tak kena..
try blend colour lain..

dan saya rasa pembalikan imej font sideway tuh tak seswai la..

itu sahaja dari saya...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 09:56 PM | Show all posts
korang teman ade projek utk buat dynamic website..
skang tengah siapkan visual design..
nnt teman post..
tolong evaluate ye nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 11:47 PM | Show all posts
tentang image nih teman nak komen sket..

erm, teman berpendapat bahawa background mike tak kosong at least ada jalur2 itu..
it is nice kalu jalur itu di tacap menjadi jalur halus mcam cable ID ...
dune1989 Post at 7-8-2009 09:54 PM

Hehehe...arigato nanti teman ekjas balik sbgmana mike sajes....heeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2009 12:33 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2009 11:53 AM | Show all posts


ini first visual design aku utk satu kompeni nih..ok x?
ini utk Multimedia Project aku..
aku pilih buat website..
tolong comment supaya aku leh improve..
thanks..
another 2 visual design aku tgh nak develop lg..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2009 08:12 PM | Show all posts

bar yang besar atas tu untuk sbg apa masta? bg kawan lah...kombinasi warna bar ngan background mcm kontra sket...dari susunan module dah ok...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2009 10:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by abemus at 8-8-2009 22:32

Baru jer try Ai nie
nie pun aku nyer post pertama dlm thread cenggini
heh, harap tunjuk ajar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2009 08:28 AM | Show all posts
103# sideway
Paling penting is perkara utama yang kita guna tu mesti senang tengok atau menonjol sket dari yang lain. Dalam kes ni, perkataan 'sideway' tu yg patut senang nampak. Kalau background dan text tersebut sama 'sibuk' dan sama warna, memang payah nak nampak. Kebiasaan mata manusia akan rasa malas nak tengok and akan gi cari benda lain untuk tengok. Untuk atasi problem begitu, kenalah apply teknik2 to separate the main items dari yg lain. Sebagai contoh, gi tengok kat post #1 tred ni - walaupun semua situ agak sibuk secara texture tapi dengan menggunakan edge ngan shadow techniques ia dpt mengasingkan background item ngan foreground items.

So berdasarkan apa yang aku kata kat atas tu, dalam 3 image ko post tu, yang 'sideway' berapi tu yg paling bagus.

Jgn segan tepek lagi artwork.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-8-2009 08:50 AM | Show all posts
http://photos-p.friendster.com/photos/08/46/13836480/1_528061207l.jpg

ini first visual design aku utk satu kompeni nih..ok x?
ini utk Multimedia Project aku..
aku pilih buat website..
tolong com ...
dune1989 Post at 8-8-2009 11:53

Tengok design ni, aku assume semua columns tu akan fixed-width.

1. Cuba compactkan sket layout tu - kurangkan part2 kosong antara sections - terutama part atas2 tu - sekali bukak page tu cuba bagi semua perkara2 penting terus dapat tengok. Buat design tu leh semua benda2 penting leh terus nampak bila buka kat screen resolution 1024x768 (ramai masih guna screenres tu).
2. Try bagi ada contrast sket antara headerbars ngan 3D interface tu dari background.
3. Cuba jangan guna text yg terlalu bold untuk semua titles, navigations etc. Guna font/typeface sama bagus, tapi guna lain2 style - bold, normal, italics. Sebab terlalu banyak sama font weight, nanti orang keliru yg mana satu navigation, yg mana satu header title.
4. Kalau boleh jgn letak 'Best viewed with...' tu kat footer tu. Sekarang kalau guna CSS betul leh bukak kat semua browsers ngan betul (kecuali older IE versions). [Off-topic sket: IE8 nampak macam dah bagus render correctly CSS etc compared ngan older versions.]
5. Line2 putih separators tu ko nak guna ke? Terlalu banyaklah pada pendapat aku. Cuba kurangkan atau guna cara lain. Dotted lines ke...

Tak sabar aku nak tengok version seterusnya dari ko.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2009 08:59 AM | Show all posts
115# abemus
Design ngan warna sangat menarik - memang best kalau nak tepek kat t-shirt atau button. Hehe... tersyok nampaknya ko ngan Ai nyer text on path/shape.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2009 09:32 AM | Show all posts
103# sideway
Paling penting is perkara utama yang kita guna tu mesti senang tengok atau menonjol sket dari yang lain. Dalam kes ni, perkataan 'sideway' tu yg patut senang nampak. Kalau background d ...
0001 Post at 9-8-2009 08:28 AM

Thank you masta.....ok dah dpt satu ilmu....tonjolkan motif objek art kita...supaya tak nampak flat....TQ TQ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2009 09:36 AM | Show all posts
Post Last Edit by abemus at 8-8-2009 22:32

Baru jer try Ai nie
nie pun aku nyer post pertama dlm thread cenggini
heh, harap tunjuk ajar

http://i58.photobucket.com/albums/g243/realshinjae/Unti ...
abemus Post at 8-8-2009 10:24 PM

Awesome...creative....good job bro....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-9-2022 11:49 PM GMT+8 , Processed in 0.087740 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list