CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 30-7-2009 09:57 AM | Show all posts
http://img20.imageshack.us/img20/1986/dune.jpg

:pompom::pompom::pompom:
mee_maggie Post at 30-7-2009 09:37 AM


terima kasih mee_maggie..
maceh sangat2..
very nice...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2009 03:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 05:02 PM | Show all posts
http://img106.imageshack.us/img106/4403/dune.png
dang_anum Post at 30-7-2009 03:11 PM


waduh, ade gak org yg ingat kat teman..
maceh ye yeop..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2009 06:33 PM | Show all posts
83# dune1989
Kalau cepat ko sound aku hari tu sebelum bday ko, sempat buat mini card contest tu. Tapi takpe...tahun depan masih ada.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2009 06:41 PM | Show all posts
80# mee_maggie
Very nice... very clean... bila ko nak try tukar style ke kasar/grunge ni?

BTW, text effect tu guna raw effect or plugin?

FYI, feveret plugin aku untuk text2 is Local Artistic Effect. Ni tip untuk sesiapa yg suka pakai Locas plugin tu:

1. Buat artistic effect tu kat text cam biasa.
2. Create layer baru di bawah layer effect atas tu, select text tersebut and fill ngan pattern atau image (rusted metal ke, fabric ke, landscape picture ke). Then deselect.
3. Gi balik ke layer yg dah di Locas effect tu, and tukar Layer Effect... try Overlay (atau apa2 yg lain) and tengok apa jadi.

Selamat mencuba.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 10:32 PM | Show all posts
anyone here tengah online? me nak mintak tlg asap la..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2009 06:21 AM | Show all posts

thanks 0001 for your comments. mee lupa ker, your vector art is a pro.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2009 10:35 PM | Show all posts


To this............



Photoshop CS3... more at www.kamerakahwin.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-8-2009 03:16 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 05:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by dang_anum at 6-8-2009 09:42

kalendar ogos 2009

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 06:46 PM | Show all posts
Birthday Ayah & Adik bulan lepas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 06:47 PM | Show all posts
waktu kebosanan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 06:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by cinta_ungu at 5-8-2009 18:53

nie utk anniversary mak & ayah..
ingat nanti nak print buat mcm kad....
tapi takde idea plak skang nie..

sape2 ade idea leh laa tolong sumbangkan pape yg patut..
lebih2 lagi part kaler..sbb dah try byk kaler..mcm x masuk je..
kalo bleh nak wat kasik nampak eksklusif sket..


kalo nak tolong editkan terus lagi dialu-alukan...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 06:57 PM | Show all posts
@dang_anum: Nanti remindlah aku seminggu sebelum bday tu ek?

@mee_maggie: Nope...seketul sorang sahaja. Lagipun setiap kad tu takkan senang sangat nak buat - akan ada beberapa criteria/effects yang akan diperlukan. Ngehngehngeh. And no, kad only for forumers sahaja yg 'register' ngan aku yg akan masuk dlm contest tersebut.
0001 Post at 28/7/2009 10:16


mod..ape maksud yang kaler merah tue ekk..
tak paham le..iskk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2009 10:27 AM | Show all posts
mod..ape maksud yang kaler merah tue ekk..
tak paham le..iskk..
cinta_ungu Post at 5-8-2009 18:57

Maksudnya sesiapa yg PM kat aku seminggu sebelum bday dia. Tu kirakan 'register' lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 11:12 AM | Show all posts
Post Last Edit by 0001 at 8-7-2009 16:03

http://i164.photobucket.com/albums/u36/able444/cariartworkv3.jpg

Selamat datang keARTWORK THREAD v.3

Semua digital artwork diterima di sini.

So tu ...
0001 Post at 8-7-2009 12:19



salam sume..
wahhhh cantik betul la artwork mod0001..
mesti dh selalu sgt duk godek2 photoshop kan..
nk berguru bleh tak mod?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2009 11:40 AM | Show all posts
Maksudnya sesiapa yg PM kat aku seminggu sebelum bday dia. Tu kirakan 'register' lah tu.
0001 Post at 6/8/2009 10:27


ohhh...kena org tue jugak yg PM ke..
kalo buatkan untuk orang lain tapi forumer Cari jugak bleh ke?
maknanye forumer yg x aktif kat thread nie..bleh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 02:01 PM | Show all posts
Post Last Edit by cinta_ungu at 5-8-2009 18:53

nie utk anniversary mak & ayah..
ingat nanti nak print buat mcm kad....
tapi takde idea plak skang nie..

sape2 ade idea leh laa tolong sumbang ...
cinta_ungu Post at 4-8-2009 22:51


suka tgk love tu
cantek
kaler ijau tu gelap la ungu
naper xguna kaler lain
ke ijau tu fav your parents?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2009 02:34 PM | Show all posts
suka tgk love tu
cantek
kaler ijau tu gelap la ungu
naper xguna kaler lain
ke ijau tu fav your parents?
dark_chocolate Post at 6/8/2009 14:01


love tue amik kat google je..
pastu wat overlay...



tak laa..tatau kaler ape yang sesuaaaiiii...iskk..
takpe..malam kang try buat kaler len plak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2009 06:24 PM | Show all posts
96# mihawk
Hehe... dah memang kerja aku main ngan Photoshop tiap2 hari.

Nak menyoal ke apa jgn segan... ramai sini boleh tolong.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 12:08 AM GMT+8 , Processed in 0.084457 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list