CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 9-7-2009 08:51 AM | Show all posts
ni satu lagik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2009 08:53 AM | Show all posts
ni satu lagik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2009 09:39 AM | Show all posts
10# dang_anum
Thanks.

Meh aku citer sket pasal concept aku buat design tu - maybe ni dapat menolong korang buat artwork later.

The whole idea aku buat design tu was nak ada balance in everything - dari design element, layout, material, flow etc. And nak bagi challenging sket, aku limit color range ke earthy tones jer. And nak lari dari 'standard' aku, aku buat style grunge sket.

Mula2 aku plan 'material' apa nak guna. Nak grunge so aku cari rusted/corroded metal. Nak contrast tu, aku cari opposite material - kayu and aku memang dah ada kayu images. Last sekali aku nak kasi lembut sket... so aku decide nak guna fabric - yang aku juga ada banyak fabric style images (tu yg cam bunga2 tu).

Next aku buat background - image corroded metal plate tu aku amik dari tenet. Next aku letak text (arrange text tu kasi ada 'flow' from top-left ke bottom-right). Also aku guna same font (Impact) untuk semua text (berlainan size jer).

Aku apply textures/materials tu kat text, kasi ada edges sket, letak shadow and set. Text 'ART' tu aku apply sket lighting effect (terang ke gelap dari kanan ke kiri).

Untuk finishing touch, aku buat rivet kat 4 corners tu.

Tadaaaa siap!
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 09:45 AM | Show all posts
23# 0001
thanks bro for the creds....

ko memang pro bab ps ni.. so two thumbs up..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 10:56 AM | Show all posts
tapi kan, kalau guna tulisan yang karat2 sikit aku rasa akan jadi lagi smart la.. wakakka
aku rasa la. macam ada solder2 gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 05:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by intan_sara at 9-7-2009 17:21

Post Last Edit by intan_sara at 9-7-2009 17:20

Post Last Edit by intan_sara at 9-7-2009 17:18

before




after...




ni percubaan lepas mee...bagi link tutorial...3 hari cubaa... tapi masih belom cantek sangat... tapi boleh dapat tacag gak kan mod.....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 08:22 PM | Show all posts
jang... K tak nampak gambonye
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2009 11:09 PM | Show all posts


The YB Blender..
bukan Yang Berhormat..tapi Yellow Black Blender...

menggambarkan batin yang terlampau tension sampai terkeluar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2009 11:52 PM | Show all posts
smart one ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 12:14 AM | Show all posts
thank you..
sat2 tengah bikin yang lain nih..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 12:45 AM | Show all posts


La Blue World of my life

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 02:56 AM | Show all posts


aku rs artwork ni serabot sgt2.. {:2_67:}

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 05:07 PM | Show all posts
http://i286.photobucket.com/albums/ll99/miza86/hidupindah.jpg

aku rs artwork ni serabot sgt2.. {:2_67:}
miza86 Post at 10-7-2009 02:56 AM


salam miza,
erm, saya cadang miza black and white kan gambo tuh..
and then redupkan gambar..
Font colour tuh kasi putih dan outline dengan hitam denga 2 pixels.
ok kot utk tema nostalgia...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 08:54 PM | Show all posts
salam miza,
erm, saya cadang miza black and white kan gambo tuh..
and then redupkan gambar..
Font colour tuh kasi putih dan outline dengan hitam denga 2 pixels.
ok kot utk tema nostalgia...
dune1989 Post at 10-7-2009 17:07


ok dude miza try lain pasni.. tq :-)
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 11:32 PM | Show all posts
http://i286.photobucket.com/albums/ll99/miza86/hidupindah.jpg

aku rs artwork ni serabot sgt2.. {:2_67:}
miza86 Post at 9-7-2009 06:56


tp bg dark cantik je gambar blakang tu just font ngn texture yg nmpk itam belah kiri tu xwape bes tgk
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2009 03:24 PM | Show all posts
tp bg dark cantik je gambar blakang tu just font ngn texture yg nmpk itam belah kiri tu xwape bes tgk
dark_chocolate Post at 10-7-2009 23:32


gbr di amek ms g genting...
miza pon rs font cm x kena...
still beginner dlm bdg editting ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2009 05:27 PM | Show all posts
sempena besday shige (news)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2009 11:09 AM | Show all posts
gbr di amek ms g genting...
miza pon rs font cm x kena...
still beginner dlm bdg editting ni...
miza86 Post at 11-7-2009 03:24 PM


boleh belajar lagi..
miza kalau nak idea moh pi bukak deviantart.com
situ banyak artwork2 manusia seluruh dunia..
feel free to surf it..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2009 11:10 AM | Show all posts
sempena besday shige (news)


dang_anum Post at 11-7-2009 05:27 PM


nih pkai software ape nih?
pergh,ikatan reben tuh nampak real la..
kagum..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2009 09:18 AM | Show all posts
tapi kan, kalau guna tulisan yang karat2 sikit aku rasa akan jadi lagi smart la.. wakakka
aku rasa la. macam ada solder2 gitu
kmkd Post at 9-7-2009 10:56

Actually mula2 ada gak aku terfikir nak buat cam rust meleleh dari some of the 'text' tu... tapi aku last minute tak jadi sebab takmo benda tu terlalu 'seasoned. Lagipun some text tu memang pun dah corroded metal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 07:30 PM GMT+8 , Processed in 0.090719 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list