CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 27-8-2009 05:02 PM | Show all posts
280# aamoi

Tutup ari jumaat nie

Kedit lumayan 500 {:2_75:}  , tengok lah klo sempat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-8-2009 07:33 PM | Show all posts
nak tanya masta2 kat sini...camne nak buat 3D pada word kat PS cs2? kat illustrator memang boleh buat...tapi kalau boleh nak buat kat PS je...anyone??
sideway Post at 26-8-2009 21:05

Err... in the first place... nak buat 3D tu maksud ko camna? Embossed? Leh letak sample 3D text?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2009 07:42 PM | Show all posts
Alamak sorry geng... malam ni ada problem sket nak bagi credits. Later aku try semula.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:40 AM | Show all posts
283# 0001

poket susut kew

Biler baca balik , nomod maksudkan  Local Artistic Effect = locas kew?  Nama lebey kurang - lokas , lucis , lucus   

Nie testing guna locas + texture

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:45 AM | Show all posts
ipod jinjin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:47 AM | Show all posts
277# dang_anum

Nampak lain la kame.

Mee baru je tengok drama nobuta wo produce -  nobuta power enter
mee_maggie Post at 27-8-2009 03:14 PM


teruskan tgk one pound gospel....the best setakat ni dari 'turtle-chan'
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 10:59 AM | Show all posts
285# dang_anum

Ipod nie lukis sendiri kew

1 pOUNd gospel? Ala keringnye   (tengok poster kat d-addicts).

Skrg tengah tengok seigi no mikita kat utube.Lagi 3 episode nak abih .
Lepas nie vley la tengok  :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 12:06 PM | Show all posts
287# mee_maggie

ipod ni guna khidmat google-san.....cuma letak gambar jinjin ngan tracklist shj

best citer tu...takder lah kering sgt....dlm nobuta lg kering....cam jerangkung dlm almari (sowi kame-chan)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2009 12:37 PM | Show all posts
287# mee_maggie

ipod ni guna khidmat google-san.....cuma letak gambar jinjin ngan tracklist shj

best citer tu...takder lah kering sgt....dlm nobuta lg kering....cam jerangkung dlm almari  ...
dang_anum Post at 27-8-2009 16:06


wahaha..aah kame kurus sgt dlm nobuta sama cam yamapi
cite kame dark suka tgk tata hitotsu no koi..1pound gospel bes sbb perangai dia gila2
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 07:03 PM | Show all posts
Err... in the first place... nak buat 3D tu maksud ko camna? Embossed? Leh letak sample 3D text?
0001 Post at 27-8-2009 19:33



camnilah kira2nye mod..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 07:33 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 08:07 PM | Show all posts
tahniah kepada mee atas CARI logo diatas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2009 09:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by 0001 at 28-8-2009 21:10

290# sideway
Hehe... itu guna Xara 3D untuk buat 3D text tu...and photoshop untuk bagi tambah sket2 effect:

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/unique-3d-text-xara-3d-photoshop-tutorial/

Nak buat raw dalam Photoshop memang boleh tapi banyak kerja... Pen Tool, Airbrush etc. Setengah bulan nak buat tutorial tu.

Also leh try tengok tutorial ni juga:

http://www.republicofcode.com/tutorials/photoshop/video/3d_text.php
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2009 09:18 PM | Show all posts
Kepada korang yg dah masuk CARI Merdeka banner contest tu (aamoi, dark_chocolate, ea208964 and mee_maggie), good luck. Dah closed dah sekarang. Ni entry aku kalau aku nak submit:


BTW, next contest is Hari Raya nyer... aku rasa tu ramai yg akan enter... so apa kata korang tepek sini dulu initial design and aku leh cuba tolong bagi suggestion camna nak buat cun-melecun supaya tambah chances korang menang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2009 09:20 PM | Show all posts
283# 0001

poket susut kew

Biler baca balik , nomod maksudkan  Local Artistic Effect = locas kew?  Nama lebey kurang - lokas , lucis , lucus   

Nie testing guna locas + texture

h ...
mee_maggie Post at 28-8-2009 10:40

Yup...Locas Artistic Effect tu... haiya... ko ada tu... bukan ke aku yg bagi dulu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2009 09:21 PM | Show all posts
Thanks mod for the kedit and comments....


yupp..still ada problems nak buat pilihan font yg sesuai ... berbelah bagi antara too simple or too abstract sampai pening...
* sebenarnya ...
ea208964 Post at 25-8-2009 15:22

Pasal scrapbook thingies tu... kalau ko interested nak lagi benda2 kecik2 tu, PM aku.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-8-2009 09:25 PM | Show all posts
273# ea208964
Boleh tahan 'bug' tu. Good job!

BTW, pasal Illustrator tu, nanti 1 day aku akan letak sini screenshots kepoweran text features dia.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 09:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by 0001 at 28-8-2009 21:10

290# sideway
Hehe... itu guna Xara 3D untuk buat 3D text tu...and photoshop untuk bagi tambah sket2 effect:

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/u ...
0001 Post at 28-8-2009 21:09


Ok mod TQ....hehehe...setengah bulan..adeyy lama tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2009 09:29 PM | Show all posts
285# dang_anum
Smart job! Tepek gambar dlm iPod tu buka pakai tepek jer...but letak some shadow effect kat edges... good attention to detail tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 09:48 PM | Show all posts
sideway - Cun. Skrg ni gambar host kat imageshack lambat load la

kmkd - waser kelakar tengok  

0001 - Locas mee ada (a ah nomod kasik ). Mee ingat ada plugin lain nama LOcal FULAK   Text merdeka tu cantik sangat , cam kaler ngan pencil warna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 07:59 PM GMT+8 , Processed in 0.102773 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list