CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 49655|Reply: 27

Aircond: ada air menitik ke tempat letak kaki penumpang depan (kiri)

[Copy link]
Post time 24-6-2009 05:35 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by assaffah at 25-6-2009 19:44

kereta kancil aku bila pasang aircond ada air menitik ke tempat letak kaki penumpang depan (kiri)..

sebelum aku nak hantar bengkel...ada tak sape2 yg tau punca berlakunya kejadian yg tak diingini tersebut...nanti takde la aku kena kencing ngan bengkel tu...karang dia cakap ini rosak la...itu rosak la...ini kena ganti la...bla bla bla...

Related collections:

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 05:39 PM | Show all posts
avvy cam avvy dujuan...konpius aku..eheheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 05:49 PM | Show all posts
ari tu happened kat kete kitorang bawak gi bengkel sib baik cian tu dah biasa
so dia tak tipulah. ghopenya ada batu kecik dlm saluran paip tu yg air menitik kuar.
cina tu just ambik sepit kecik dan tarik je batu tu. so tengoklah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 08:16 PM | Show all posts


ni gambar rajah ekon...

evaporator tu, biasanya duk bawah dashboard sebelah kiri. dah nama pun evaporator, musti ada air. jadi air tu akan mengalir keluar melalui satu saliran paip dibawah keta.

i am no aircond genius , tapi, suspected, saluran tu tersumbat sedikit. dan mungkin juga evaporator ( kenkadang tukang servis panggil kondenser juga) tu di penuhi habuk dan debu...


4 bulan lepas aku pegi servis ekon kancil auto 2nd gen 850 kakak aku.

dia bukak evaporator tu, dan kasi cuci. dia gantikan span (filter?) yg dah hancur pada kotak itam tu dan juga top up gas ekon.

semua sekali di buat dalam masa 1 jam, dengan kos rm90. bengkel terletak di semambu kuantan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 09:58 PM | Show all posts
benda ni jadik ngan aku before this. tapi masalah aku bkn shj air menitik, tapi aircond pon tak sejuk langsung. cam duduk dlm sauna. bwk g workshop, dia bukak itu ini, then kata cooling coil dia da rosak + dah bocor. melayang 200 hinggit aku.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 10:26 PM | Show all posts
Fuhhh baru nak bukak topik pasal masalah yang sama.

Aku punya Waja sebelum ni air menitik keluar bawah kereta. Sejak seminggu dua ni dah takde air menitik bawah kereta tapi dia menitik dalam kereta kat bawah dashboard penumpang depan belah kiri.

Agak2 kalau Waja berapa repair kos dia eh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 09:10 AM | Show all posts
ko check saluran tuk buang aik kat bonet depan.. takut ko nyer hose kecik tue tertanggal atau hilang jer.. jimat kos beb..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 10:04 AM | Show all posts
Dengan awek memang la basah. Tak normal kalau tak basah....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 10:50 AM | Show all posts
Dengan awek memang la basah. Tak normal kalau tak basah....
Bell Post at 25-6-2009 10:04



hahahah statement tak hinggat punya....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-6-2009 11:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by koben19 at 25-6-2009 11:39

4# geng_tx

mekasih geng_tx

nasib baik aku tanya...kalo tak mesti aku kena pau rm200..



* mod, tolong bagi kredit kat geng_tx..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 11:54 AM | Show all posts
Dengan awek memang la basah. Tak normal kalau tak basah....
Bell Post at 25-6-2009 10:04


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 11:55 AM | Show all posts
nasib baik air ekon...kalau "air" ko koben....teruklah...kesian awek ko yerpi servis ekon cepat....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:06 PM | Show all posts
masuk thread mana pun ada je idea nak melucah. akhlak islam letak kat mana? tak malu ka?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:20 PM | Show all posts
ustazah dah sound tuh....kalau dah kahwin tak haper...ni bawak awek.....koben lekas2 ler ko kahwin...nanti tak pasai kena tangkap khalwat....tangkap basah woo...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:28 PM | Show all posts
masuk thread mana pun ada je idea nak melucah. akhlak islam letak kat mana? tak malu ka?
cecari Post at 25-6-2009 13:06



Melucah sesikit utk menghiburkan hati...Semayang karang terbang la dosa tu....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:35 PM | Show all posts
14# mycos79

Nak kawin cepat bukan senang yer koben? Hantaran tinggi - kena kumpul duit. Kena masuk kursus lagi. So bawak ke hulu hilir naik kereta dulu la yekkkk....

Errr...ada ke ustazah tak pernah naik kereta berdua2an dgn bakal laki?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:43 PM | Show all posts
16# Bell


ader ler kot..ustazah solehah......
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 01:52 PM | Show all posts
tersumbat latuh.. hader debu ka.. haper ka...  gi servis... tp kalu dia cakap kena tukau mcm2 tuh memang mukadimah nak kena kencing la tuh
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 05:09 PM | Show all posts
huhu..baik ko g repair cecepat sebelum banjir pulak kan  
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 05:13 PM | Show all posts
Tajuk yang dibagi pun boleh buat orang yang baca boleh terfikir yang bebukan...so..jadi ler mcm nih...terlencong dari landasan...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 42960 Replies : 1558
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49743 Replies : 1135
Intan saleh nikah malam ni
MistrezHermanazIntan saleh nikah malam ni
Views : 16980 Replies : 200
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30589 Replies : 520
Lelaki suntik otot punggung meninggal dunia dalam hotel
sharlenetexasLelaki suntik otot punggung meninggal du
Views : 1052 Replies : 31
Youtuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ Shazz & Schaffy Zainuddin
babyorangeYoutuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ S
Views : 26475 Replies : 179
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4244 Replies : 127
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34998 Replies : 586
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10399 Replies : 602



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.090328 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list