CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 18017|Reply: 10

Boleh ke tarik balik surat benti..??

[Copy link]
Post time 13-5-2009 09:23 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua...

soalan aku... boleh ke sorang pekerja yg dah hantar notis berhenti kerja, nak tarik balik surat perletakan jawatan dlm masa 30..??

Sebenarnya pekerja ni performance tak berapa bagus... pernah dapat warning letter pun.. dia pun bengang dan hantar surat berhenti kerja.... jadi bila nak benti, majikan pun aminnn aje la... as usual 30days la seblom dia bule angkat kaki... tetiba mamat ni kata tak jadi benti plak... ntah apa2 alasan la dia bagi...

jadi boleh ke majikan terima je dia benti keje... dan tak membenarkan dia tarik barik surat benti tu..?? ada tak akta dlm mana2 undang2 buruh yg menyokong menda ni... kot nanti dia buleh saman balik kampeni... naya jerr...

Rate

1

View Rating Log

Related collections:

  • · new|Threads: 1, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 10:06 AM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 13-5-2009 09:23
Salam semua...

soalan aku... boleh ke sorang pekerja yg dah hantar notis berhenti kerja, nak tarik balik surat perletakan jawatan dlm masa 30..??

Sebenarnya pekerja ni performance tak berap ...


kes ni penah jd kat kwn aku...
- majikan kena tgk tarikh kuatkuasa surat tu samada serta merta atau sebulan notis.
- kalu serta merta maknanya dah sah berenti ikut tarikh surat
- kalu sebulan notis selagi tak genap sebulan dari tarikh surat, org tu bole tarik balik surat dia
- tp majikan berhak memecat org tu kalu dah bg 3 warning letter, kalu baru satu warning letter majikan tak bole pecat dia lg

p/s: biasanya yg buat camni mmg org yg bermasalah
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 10:07 AM | Show all posts
Pernah gak staff aku hantar surat berhenti kat HR....tp dlm masa 18 hari...dia tak jadik berenti....dan buat surat ke HR balik dan nyatakan alasan2 yang bagus ....dan pihak HR biasanya menilai samada staff ni perform atau sebaliknya...kalau staff tu perform dan rekod kedatangan yg bagus...pihak HR rasanya tak keberatan utk ambik balik bekerja....atas dasar budi bicara kekdahnya....tp kalau staff tu pun teruk....tak perform...rasanya pihak HR akan fully reject la...

Staff yang dah hantar surat resign tu dan mintak balik bekerja tu...sampai skang masih bekerja kat sini ryo...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2009 10:16 AM | Show all posts

Reply #3 medangmru's post

kalo keje baguih takpe med... dgn MC nyer.. late coming nyerr... memberontaknya... mgmt mtg smlm aku dah hilight... takde department yg nak staff ni... so aku dah suruh HR cek dgn jabatan buruh... basically kampeni dah taknak staff ni... aku tak berani buat keputusan terburu2... kot nanti dia saman balik... haruuuuu beb...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 11:03 AM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 13-5-2009 10:16
kalo keje baguih takpe med... dgn MC nyer.. late coming nyerr... memberontaknya... mgmt mtg smlm aku dah hilight... takde department yg nak staff ni... so aku dah suruh HR cek dgn jabatan buruh.. ...


cara paling kukuh nk handle menda ni warning letter... 3x warned conpom ble terminat.. yg lain kalu report kat bhg perhubungan mmg pekerja akn menang... dlm sebln kalu lebih 3x late coming dh satu warning... tp syaratnya warning letter tu pun org tu kena sign.. kalu x, surat tu x valid.. kalu berontak tu ssh skit coz kena ada saksi..

[ Last edited by  gambus at 13-5-2009 11:07 ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2009 05:46 PM | Show all posts

Reply #5 gambus's post

kalo ikutkan dah 2 kali warning letter.. sampai last warnign kiranya... dan byk lagi yg takmo amik kisah sgt.. kalo ikutkan mmg dah patut kena pecat je... tapi aku ni cepat kesian pada orang gamaknya...

so aku dah panggil staff ni tadi... bitau yg kampeni rasa lebih baik dia blah aje.. dan mungkin rezki dia lebih baik ditempat yg baru...
dah check dgn pejabat buruh... once dia kasi surat resign.. konsider dia resign dah.. tempoh 30 hari adalah tempoh utk kampeni cari pengganti atau menyelesaikan segala tunggakan kerja... maknanya atas budi bicara majikan... kalo majikan baik hati.. bule la terima semula... tapi sbb rekod dia yg tak cantik.. mana2 majikan pun berat hati kan...
then aku siap bagi option... dia bule minta balik keje lepas 30 hari.. tapi sebagai staff baru... dan gaji pun as freshie la...

ada ke orang2 yg tahu pasal akta buruh ni... kasi komen sikit senario aku ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 05:54 PM | Show all posts
aku pun nak tanya.....

katakan aku nak berhenti keja....cuti aku ada 22 hari lagik....kalo aku tender esok the next day memang aku x payah datang keja kan sebab tolak cuti aku.....

betoi ka.....

nie bukan aku ek...kawan sebelah opis seberang bangunan opis mak angkat aku......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2009 06:09 PM | Show all posts

Reply #7 wineps's post

kalo 30hari.. kena la dtg 8 hari.. selebihnya tolak annual leave,... but must inform HR aaa... bukan main belahhhhhhhh je...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2009 09:09 AM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 13-5-2009 06:09 PM
kalo 30hari.. kena la dtg 8 hari.. selebihnya tolak annual leave,... but must inform HR aaa... bukan main belahhhhhhhh je...


bro..bukan dalam sebulan keja 22 hari ke....?8 hari tolak sabtu ahad......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2009 09:53 AM | Show all posts

Reply #9 wineps's post

kalo 30days.. maksudnya 30 hari dari tarikh surat perletakan jawatan... so kalo working days sepanjang 30 hari tu cuma 22 hari je.. bule la contra... tapi kena inform HR ni...
tapi ia bukanlah gud practise sebenarnya... nak kasi naya pada kampeni jer... kalo selama ni kampeni berbaik dgn kita... patutnya kita kena la tinggalkan nama baik kita jugak pada kampeni tu.. melainkan kampeni tu sendiri byk buat masalah
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2009 05:53 PM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 14-5-2009 09:53 AM
kalo 30days.. maksudnya 30 hari dari tarikh surat perletakan jawatan... so kalo working days sepanjang 30 hari tu cuma 22 hari je.. bule la contra... tapi kena inform HR ni...
tapi ia bukanlah g ...


noted bro....

aku nak cubA trY tesT......mintak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 02:17 PM GMT+8 , Processed in 0.097551 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list