CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2004|Reply: 18

Aku Geram Ni......

[Copy link]
Post time 12-3-2009 03:16 PM | Show all posts |Read mode
Pernah x korang dapat Penyelia yang teruk bebeno perangai? Tau cari salah orang jer tapi buat kerja satu benda x reti :@
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2009 03:21 PM | Show all posts

Balas #1 mie07\ catat

Ko buat apa skang?. Msc or PhD..

Dia bukan cari salah, dia cuma nak ko selamat waktu VIVA nanti, sebab tu dia bising je.. Kau patut bersyukur, kalau aku ni teammate aku ramai yang amik kesempatan atas kebaikan aku ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 03:30 PM | Show all posts

Balas #1 mie07\ catat

salam perpaduan...

1. Buka cari salah...mungkin dia nak ko buat yang terbaik. Sudah tentu sebahagian tugasnya memperbetulkan yang silap.

Muskilnya...
kalau dia tak tahu buat kerja satu pon macam mana boleh dapat status penyelia?

cadangan:

a) Ko bawa berbincang dengan penyelia ko itewwwwwww

b) memohon kepada yang berkenaan untuk tukar penyelia ko itewwww dgn penyelia lain

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 03:32 PM | Show all posts

Reply #1 mie07's post

kalau dia tak reti buat satu benda kerja pon.... camner dia boleh jadik penyelia??? musykil aku........:kant:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2009 03:35 PM | Show all posts
Salah faham ni bukan penyelia yang tu ni penyelia kerja la...dia dapat jawatan tu mengampu kot................sebab tenguk kat ofis dia tido je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 03:44 PM | Show all posts
Originally posted by mie07 at 12-3-2009 15:16
Pernah x korang dapat Penyelia yang teruk bebeno perangai? Tau cari salah orang jer tapi buat kerja satu benda x reti :@


memang belambak di dunia ini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 03:47 PM | Show all posts

Reply #5 mie07's post

oo itu mcm ka...

aku tak penah jumpa lg penyelia mcm tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 04:00 PM | Show all posts

Balas #1 mie07\ catat

Aku pernah jumpe lecturer mcm ni....geram gile...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2009 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by mie07 at 12-3-2009 03:35 PM
Salah faham ni bukan penyelia yang tu ni penyelia kerja la...dia dapat jawatan tu mengampu kot................sebab tenguk kat ofis dia tido je...


kebiasaanya orang yang tidak ada kerja selalu nampak atau bercakap mengenai kesalahan atau kelemahan orang lain ... apa2 pun sebelum menuding satu jari kepada seseorang lihat dulu berapa jari yang menuding kearah kita ...

selalu para ustaz2 meminta kita muhasabah diri dan selalu juga kita muhasabah tetapi tidak sepenuhnya ...

dari pengalaman, kalau kita benar2 bermuhasabah dan percaya sekali kepada rezeki, qada' wal qadar, takdir dan memahami erti2 semuanya itu kita akhirnya akan mengakui keesaan allah dan dapat mencari jalan menyelesaikan masalah2 seperti yang TS alami ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 05:01 PM | Show all posts
Selingan sket...dipetik dari board jokes

People who do lots of work...
   make lots of mistakes

People who do less work...
   make less mistakes

People who do no work...
   make no mistakes

People who make no mistakes...
   gets promoted

That's why  some ppl spend most of  their time
sending e-mails & playing games at work
Somebody needs a promotion.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 05:03 PM | Show all posts
lom lagi alhamdulillah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2009 05:07 PM | Show all posts
Originally posted by joe_sniper at 12-3-2009 16:15


kebiasaanya orang yang tidak ada kerja selalu nampak atau bercakap mengenai kesalahan atau kelemahan orang lain ... apa2 pun sebelum menuding satu jari kepada seseorang lihat dulu berapa jari ...



Terima kasih atas nasihat....sebelum ni memang x nak complain ape2 tapi saya ni jenis keje keje abis keje baru nak melilau ke tapi mengular x pernah ...tapi dia selalu cari silap sedang dia jarang ada kat kerusi dia....cakap hal agama mmg no 1 tapi keluar keta ofis tapi claim keta sendiri.. bila tegur tahu lak marah ...hasil keja kita bila sampai kat bos dah tukar nama dia ..mana x hot:@   setakat ni memang bersabar dan terus bersabar..........
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 05:10 PM | Show all posts
Kat company aku keje dulu ada org mcm ni...panggil je la en A...bila time nk buat appraisal...dia prepare anak buah dia nye sume teruk2...sume pun dia kasik D...tp utk diri dia sendiri...dia nk dpt A...tp bos besar pada dia lg pandai...masa annual performance review ngn bos besar ni...dia tanye la ngn en A ni nape anak buah dia nye prestasi sume teruk...en A ckp diorg sume tak reti buat keje...bos besar ni tanya lg kalo sume org ni x reti buat keje...mesti la performance seluruh dept under dia teruk sbb x de yg buat keje ngn baik...bos besar tanye dept dia nye performance teruk tak...en A ckp bagus under dia nye direction...pastu bos besar ckp tak logic ar en A ni buat sume keje kn...bos besar ckp la kt en A ni kalo sume org salah dept ni tak mungkin boleh perform...so semestinya en A pun tak layak nk dpt review yg bagus...

Last2 en A ni kena buat balik review semula utk anak2 buah dia...sbb bos besar ckp jgn la naya org lain cm tu...kalo en A nk tunjuk dept dia bagus...mesti la anak2 buah dia sume bagus...lgpn kalo btul la sume anak2 buah dia teruk...maknanye en A ni la yg lemah man management...nape tak bley nk motivate org keje ngn bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 09:50 AM | Show all posts

Reply #13 digitalgunner's post

kah2..pdn muke die...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 10:12 AM | Show all posts

Reply #13 digitalgunner's post


padan muka dia....

nasib big bos ko akal panjang...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 11:08 AM | Show all posts

Reply #15 buah_hati's post

Tu la...big bos tu marah naya2 org bawah...sbb company pun tiap2 tahun untung...nape lak nak kasik review teruk2 kt staff yang da keje kuat sume2...sejak dari tu en A cm bengang ngn big bos tu...tp big bos tu buat tak layan sgt...sbb big bos tu sendiri slalu turun padang tgk progress keje ape sume jd dia tau la apa yg berlaku sebenarnya...

Bagi aku la...tak kira siapa kita...tak kira atas ke bawah...tak salah tegur kesalahan atau kelemahan rakan sepejabat...cuma niat di hati tu kena betul la...bukan niat nk jatuhkan org or nak tunjuk kita pandai ape sume...kalo kita ckp elok2...bitau mane kurang nya org tak de nk amek ati...n kita kena make sure gak la diri kita sendiri open to criticism...mcm aku tgk big bos aku dulu tu buat...bkn dia tak tegur kitorg yg kt bawah ni kalo ada silap mane2...tp bkn la mcm cara nk jatuhkn semangat...dia cm nasihat bapak bagi kat anak2 supaya keje lebey bagus...sbb tu ramai staff lagi senang nak bincang pape ngn dia dr discuss ngn en A tu...yg lawak tu...pas anak2 buat en A tu dpt tau en A bagi review tah hape2 kt diorg...diorg try la avoid en A tu...pastu tau plak en A tu nk kecik ati...ishk3...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-3-2009 11:34 AM | Show all posts

Balas #9 joe_sniper\ catat

aku stuju...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 01:17 PM | Show all posts
aku ada boss yang selalu cakap pasal ugama and macam alim. masa mula datang tpt nie, senior aku dah ckp jaga2 ngan boss aku tu. Nampaknya macam tu hati  dia agak lain...so aku biasa je...so hampir setahun kat sini aku perasan yang pelik2 pasal dia. yang paling aku tak suka, dia lah yg suka cakap benda tak betul pasal aku kat management & other staff. sbb aku rasa tak boleh kerja ngan org hipokrit mcm dia so aku wish for transfer. Mgmt kata ok for my development tp boss aku mcm tak bagi sbb kerja yg aku buat yg boleh buat dia nya rating naik. tetapi dia tak tau , aku & big bos pernah kerja ngan company yg sama sblm aku dtg tpt nie, so apa benda yg tak betul bos aku nk canang pasal aku, big boss  back up aku(benda yg betul jer, yg salah aku pun kena gak). so buat pertama kali dalam sejarah, rating boss aku akan jatuh sbb aku datang sini.selama nie kesilapan dia org diam sbb malas nak bising & dia 'haji'. Bagi aku, dari aku sakit hati kerja ngan org mcm tu, tambah dosa dok kutuk dia baik aku blah . Bos aku tu mungkin tak akan blah kemana sbb dia tak der tpt nak pi so dia kena buat strategy bertahan kat tpt nie..walau aku tak tau tpt baru mcm mana tp hijrah tu menambah pengalaman & skill dengan lebih cepat ...
Org kata kata tak mau bertukar sbb saya suka di tpt ini tapi hakikat nya..kalau saya kuar dar sini saya nak pegi mana, ada kah tpt lain utk saya,adakah tpt lain lebih baik utk saya...etc
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2009 01:39 PM | Show all posts
Alhamdullillah, nak kongsi ngan kau orang semua...ptg semalam dpt berita penyelia aku ni akan ditukarkan ke unit lain....sebab big bos pun x suka dia.....dgr cite bnyk keje dia yg  kantoi...harap-harap penganti dia ni ok la...aku x kisah sangat yang penting aku buat keje aku dan jgn cari masalah dgn aku...................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 09:39 AM GMT+8 , Processed in 0.089429 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list