CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: 0001

UNDERGROUND STATION - BERANANG NORTH 19

 Close [Copy link]
Post time 15-1-2009 11:03 PM | Show all posts

Reply #78 ea208964's post

konfliks... maybe setting manual kot

kene jadikan setting tu auto balik..










suh uno
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2009 11:03 PM | Show all posts

Reply #75 owestcute_77's post

nite owes.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 15-1-2009 11:02 PM

Susah? I nyaris nak lari gi join monastery kat kaki gunung everest gitu...







siut jerr
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by kmkd at 15-1-2009 11:00 PM
info ping
PING eforum3.cari.com.my (202.190.177.13) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 202.190.177.13: icmp_seq=1 ttl=53 time=36.2 ms
64 bytes from 202.190.177.13: icmp_seq=2 ttl=53 time=107  ...


k apa mende tu...

org tm selalu sruh cek..tpi tunjukkan apa sebenarnye tu..........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2009 11:05 PM | Show all posts
Originally posted by ea208964 at 15-1-2009 11:00 PM
tapi modem tu dah kong..tak nyala terus..connection kat power die mcm tak berfungsi....

tu yg terjebak ngan aztech tu.............




Modem yg streamyx bagi dah konk? Tukar jer ngan diaorang... free... tu macam phone... ko sewa... kalau konk tukar free.

Yeah kena ada tukar nama default network yg di connect untuk share antara XP ngan Vista... kat Vista default network name dia lain.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:05 PM | Show all posts
err malam sume

cam biasala wa masuk tinggalkan jejak je...hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:06 PM | Show all posts
tukar IP

PING eforum2.cari.com.my (202.190.177.12) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=1 ttl=53 time=35.1 ms
From 58.27.104.153 icmp_seq=2 Time to live exceeded
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=3 ttl=53 time=79.9 ms
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=4 ttl=53 time=63.0 ms
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:07 PM | Show all posts

Reply #86 tina's post

haluuuu



huarghhhhhh mngantuknyerrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2009 11:07 PM | Show all posts
Sorry
wa kena blk buat homework dulu

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:08 PM | Show all posts

Reply #84 ea208964's post

berapa lama respon nak ke site tu

so macam dalam tu..

PING eforum2.cari.com.my <--- K nak ke alamat ni
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=1 ttl=53 time=35.1 ms <------ masa yang diambil nak respon
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=3 ttl=53 time=79.9 ms <------ cubaan kedua
64 bytes from 202.190.177.12: icmp_seq=4 ttl=53 time=63.0 ms <------ cubaan ketiga dan seterusnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:09 PM | Show all posts

Reply #89 masarju's post

buat homework
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2009 11:09 PM | Show all posts
Originally posted by ea208964 at 15-1-2009 11:02 PM
mod ada spesel setting ke oe setting kena tuko ..klu pc guna xp...letop guna vista..ada konfliks tak...

Actually takde conflict... just that Vista akan takleh connect ke network yg dah di setkan melalui XP tu. Nak fix tu senang jer... kat Vista machine tu, tukar nama default network ke MSHOME (tu nama yg XP guna).

Also mungkin router ko yg di set utk allow 1 connection jer... tu yg leh jadi conflict... sesiapa pasang dulu, dia jerlah yg dpt connect... orang lain kena tunggu orang tu dah putus connection (offkan pc) baru leh join network and surf.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:09 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 15-1-2009 11:05 PM

Modem yg streamyx bagi dah konk? Tukar jer ngan diaorang... free... tu macam phone... ko sewa... kalau konk tukar free.

Yeah kena ada tukar nama default network yg di connect untuk share  ...


ohhh tu lah problemnye kot..marah askr tak leh tenet sbb PC die wa tak sambung....

klu sambung mcm line tercut off...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:09 PM | Show all posts
wa mengantuk sgt dahhh ...



berair air mata ... boleh campak ikan berenang
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:10 PM | Show all posts

Reply #94 Traza's post

boleh campak ikan beranang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2009 11:10 PM | Show all posts
Originally posted by tina at 15-1-2009 11:05 PM
err malam sume

cam biasala wa masuk tinggalkan jejak je...hahahahah

Yeah... janji jgn letak tapak kaki tu kat montots aku dah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2009 11:10 PM | Show all posts
Originally posted by 0001 at 15-1-2009 11:09 PM

Actually takde conflict... just that Vista akan takleh connect ke network yg dah di setkan melalui XP tu. Nak fix tu senang jer... kat Vista machine tu, tukar nama default network ke MSHOME (tu ...


sebelum ni ok pakai dua..pc n letop..tpi dua2 XP the tmbh satu lai yg vista lak..stat prob...

nnti wa terai mlm nanti...

thanks a lot mod......
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:10 PM | Show all posts
jap ehhh nak soh bbk buatkan 3in1 white kopi
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:11 PM | Show all posts

Reply #93 ea208964's post

askar ada PC
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 11:11 PM | Show all posts

Reply #95 kmkd's post

ikan beranang masuk dlm akuarium
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:58 PM GMT+8 , Processed in 0.080272 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list