CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: blackwise

Warehouse Executive - Need Help!!!

[Copy link]
 Author| Post time 21-11-2008 08:54 AM | Show all posts
Originally posted by kashaz at 20-11-2008 15:55

so klu degree lain..
kebanyakan yg utk degree,slalu mmg expected tau guna software/system yg berkaitan dgn warehouse..
samada kena buat sndirik or company nye,kena check la..
tapi setau aku, ...



nak kata establish, idak ler lagi, tapi well known dikalangan oil n gas company. tu la, ner tau, dorang nak tau plan2 aku utk establish kan storage or ware house ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-11-2008 08:55 AM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 20-11-2008 19:26
warehouse sibuks ooo

smpi tengah malam diorg kejer

aku tengokkan ajer




tu yg gerun ni,
aku, klu mlm2, gelap2, gerun ckit, lagi2 dalam ware house yg beso, tgk sayup ujung saner, atas rak yg tinggi, mcm2 terbayang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2008 08:56 AM | Show all posts
Originally posted by kashaz at 21-11-2008 00:55


company mana nak amek nko? sbb xnah plak aku dgr or tgk iklan psl warehse yg nak amek org yg xde kena mengena dgn warehse n xde pengalaman..


internal offer ler.... baru antar application...klu dapat...rezeki, klu tak dapat, tak per la....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2008 08:58 AM | Show all posts
Originally posted by decent_sho at 21-11-2008 01:32
Warehouse Exec la jawatan paling panas, asyik tuko je

Skit nasihat, kene tau
1) Masuk = Keluar ; kalau tak nahas ler, warning letter, no bonus, no increment
2) Istilah FIFO, FILO dll ...



tul la kata ko, panas...aku pun segan mulanya, tapi kengkawan kata, aku boleh, aku try la...tapi sumer tu kena blaja dari A-Z la...best la infor, nak keno korek lagi ngan ko ni... :victory:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 03:57 PM | Show all posts

Reply #20 blackwise's post

masak la ko kalo pakai byk manual lagi... mmg serabut aa tgk sume menda nak kena potostat, pakai carbon copy lagi...

tapi bg aku... asalkan nak blaja... boleh je masuk warehose ni walaupon freshie.. sbb warehouse neh die tak byk sgt menda yg teknikal neh... cume nak tahan keje long hours.. ngan berhabuk nye la... tiap bulan nak stock take la... mmg tedious dan membosankan bg aku.... tu aku la....
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 20-11-2008 07:26 PM
warehouse sibuks ooo

smpi tengah malam diorg kejer

aku tengokkan ajer




haha..thats why aku resign
pas aku benti...exec aku berenti, and then supervisor aku berenti gak,tapi adela exec ngan supervisor lain kat c2
dengar kate ade exec baru masuk  ...pastu tahan sebulan je...
asyk kene OT jek...letih tol..problem cenggitu gak...
actual stock slalu tak tally ngan data...berjuta2 lak tu diff nye

so ,tuan tanah chaiyokk yekkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 11:06 PM | Show all posts
Originally posted by decent_sho at 21-11-2008 01:27 AM
Ko girl ek??


yup.. nape?
aku xdela reti psl warehse,tp sbb cik abg mmg keja bagian itu,dan aku byk kali tlg psl resume dia n kwn2, so tau sket2 je laa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2008 11:08 PM | Show all posts
Originally posted by mizlilo at 21-11-2008 08:39 PM



haha..thats why aku resign
pas aku benti...exec aku berenti, and then supervisor aku berenti gak,tapi adela exec ngan supervisor lain kat c2
dengar kate ade exec baru masuk  ...pastu taha ...


samala kes tmpt keja lama cik abg..
brg siap ilang. kes polis. brg sah2 la tak tally langsung. pastu org atas asek mintak buat itu ini,tp depa pun xtau buat..
pastu nak cut OT la,itu ini laa..last2 cabut..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2008 12:19 AM | Show all posts
Originally posted by kashaz at 21-11-2008 11:06 PM


yup.. nape?
aku xdela reti psl warehse,tp sbb cik abg mmg keja bagian itu,dan aku byk kali tlg psl resume dia n kwn2, so tau sket2 je laa..


Sorry, ingat ko laki   Ampun kak
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2008 07:03 PM | Show all posts
Originally posted by decent_sho at 22-11-2008 12:19 AM


Sorry, ingat ko laki   Ampun kak


hehehe..dr zaman aku forum bertahun2,mmg org dok igt aku ni laki je..
sungguh ganas ayat aku rupanya ek  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2008 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by mizlilo at 21-11-2008 20:39



haha..thats why aku resign
pas aku benti...exec aku berenti, and then supervisor aku berenti gak,tapi adela exec ngan supervisor lain kat c2
dengar kate ade exec baru masuk  ...pastu taha ...



pki excel ker pki system?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2008 04:23 PM | Show all posts
Originally posted by kashaz at 21-11-2008 23:08


samala kes tmpt keja lama cik abg..
brg siap ilang. kes polis. brg sah2 la tak tally langsung. pastu org atas asek mintak buat itu ini,tp depa pun xtau buat..
pastu nak cut OT la,itu ini la ...



yg cut ot tu tak tahan tu.... tapi exec mana leh claim ot kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 09:26 AM | Show all posts

Reply #32 blackwise's post

tgk kilang... kalo MNC exec ada je OT... tp dalam bentuk lump sum slalunya....
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 08:55 PM GMT+8 , Processed in 0.182918 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list