CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 23-11-2009 04:50 PM | Show all posts
128# mkmh

koko nak tanya u..

1.  gate u ni bukak berapa kaki..?
2.  motor aotugate ni ada 2 ya...tiap pintu 1 motor..camtu ke..? koz tgk ada 2 kotak fius..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 04:56 PM | Show all posts
bukak 14 kaki,

a'ah setiap pintu 1 motor,

kalau blackout senang nak open lock sebelah atau keduanya sekali,
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 04:59 PM | Show all posts
Post Last Edit by koko2 at 23-11-2009 17:05

142# mkmh

1 lagi soklan...

autogate ni bila bukak kena reserve 1 kaki kan..? (mean tak boleh bukak rapat ke tembok koz ada motor tu kan)..
then reserve kiri 1 kaki...kanan 1 kaki = 2kaki..
jadi total bukak 14 - 2 kaki reserve = 12 kaki ya..
wiring u tanam dlm lantai ke..? pakai kabel itam @ wayer biasa tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 05:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by mkmh at 23-11-2009 17:11

kalau brand CASA ni dalam 1/2 kaki jek,

baru nampak cun,

kalau brand lain tak tahu lah berapa jaraknya,

wiring masuk ikut dalam railing paip besi tu,

kalau nak tukar wiring tarik jek sebab dah ada access,

ade orang tanam dalam & ada juga ikut longkang,

dibuatnya tikus geget naya jek,

a'ah guna kabel hitam tu,
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 06:30 PM | Show all posts
Sihat hendaknya semua,

Saya pun duk perati juga 2-3 forum utk berkongsi bab-bab mencantik dan mengemaskan rumah sesambil MEMEMINISEKAN kos kita..

Di sini ingin sudi saya sekiranya berkongsi maklumat yang saya ader dan survey di 2-3 forum yang selalu saya "hang-out" selain di network cari dot com ni..

Kami juga dalam proses utk "mencantikkan" rumah semurah dan berkualiti mungkin..

Autogate as Topic
============
Pilihan kami ialah system model autogate JackPro9 <-- model J9 yg terbaru siap ader alarm.

Terdapat vendor yg aktif seperti di sinihttp://autogatemalaysia.blogspot.com/ nama mamat ialah David atau terus ke distributornya di sinihttp://www.jackpro.com/ mamat yg jaga namanya Adam.

Harap dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 07:00 PM | Show all posts
sememangnya David dari autogatemalaysia yang pasang autogate di rumah saya,

dan David jugalah yang rekomen brand Casa Asia,
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 07:22 PM | Show all posts
Post Last Edit by ladybirdninja at 23-11-2009 20:29

146# mkmh


skrg dah ada......
tu gambar awal
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 07:38 PM | Show all posts
146# mkmh

Puan mkmh,

Dari review model casa tu mmg menarik dan berkualiti juga dan tahniah sbb gunakan jenama tersebut.
Cuma di website David tu tiada review ttg JackPro 9 model terbaru dari siries JackPro ni..
Saya berkenan ttg JackPro9 ni dari review dan video yang terdapat di dlm website Adam JackPro tu.. kalau Puan mkmh atau rerakan forumer berminat utk melihat vieo tersebut silala browse ke url atas tu..

Yg paling menarik dari video tersebut ialah Alarm system dari autogate ni, bkn saja "penyamun" boleh terkejut atau terkujat, anak gajah pun bleh pengsan kalau dgr alarm tu tetiba bunyi. )

Harap membantu..
ps: harga dan kualiti memainkan peranan dalam memilih servis dan khidmat autogate ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 09:10 PM | Show all posts
saya dah tengok video tu,

berapa harga jackPro9 tu?

semua features yang ada pada jackPro9 jugak ada pada Casa Asia,

termasuklah panic button yang akan membuatkan satu taman boleh dengar bunyi siren tu,

cuma diakhir video tu utk proses manual open kena bukak skru arm tu,

bagi Casa Asia pula cuma perlu buka penutup hitam di atas kotak motor tu & open lock guna kunci macam gambar dibawah,

lepas tu bolehlah tolak gate tu secara manual,

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 09:13 PM | Show all posts
terima kasih gicco04 atas penerangan tersebut,

bagus jugak kan dapat berkongsi ilmu pasal autogate system yg berlainan brand ni kan,
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 02:33 AM | Show all posts
150# mkmh

Alhamdulillah sesama kongsi informasi untuk pengetahuan bersama...

Lesson learned utk diri saya ialah mencari info seberapa banyak dan meminimisekan bajet dan mendapat khidmat berkualiti serta terbaik.

Utk Puan mkmh dan rerakan forumer yg lain, ttg harga JackPro 9 tu, paling tinggi ialah rm2.2 camtu dan harga "initial" produk tersebut lebih kurang sama dgn produk Puan mkmh casa asia tu juga.. sekiranya harga yg ditawarkan melebihi dari harga tersebut, elok dapatkan penjelasan yg lebih lanjut ttg bayaran yg lebih..

Harga tersebut termasuk wiring, installtion serta sijil serta konsultansi seperti yg dinyatakan oleh vendor jackpro ni..

Utk pengetahuan, saya tidak "bias" terhadap sesuatu produk tanpa selidik dan kelebihan produk tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 07:03 AM | Show all posts
kira berbaloilah dengan harga tu sebab semua features memang praktikal,

gigco04 dah pasang ke JackPro9 tu?

nanti share gambar ya,
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 09:31 AM | Show all posts
gate kat rumah....



ladybirdninja Post at 23-11-2009 14:22


lawa ka ladybirdninja.. brapa kaki gate u ni.. kosnya brapa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 01:42 PM | Show all posts
152# mkmh

Puan mkmh,

Haah saya setuju mmg berbaloi harga tersebut dgn pulangan features yg ader.

FYI,
Rumah kami belum bermula lagi.. insyallah disember ni projek bermula dan kami anggarkan dlm 2bln camtu siap kot..

Anyway ill update for any changes..

Wassalam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 04:35 PM | Show all posts
2 bulan jek?

projek buat main gate ke buat rumah?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 08:20 PM | Show all posts
155# mkmh

Hehehe..

Reno the whole umah la kak.. anyway kami not in hurry punG as long as siap kemas dan teratur dah kira alhamdulillah..
Saya n my wife sgt "remeh" sure kontraktor akan berhadapan dgn owner yg "cerewet" mc kami.. hehe nak sgt reno umah kami kena la layan kerenah kami as well..

As mentioned somewhere dlm topic lain.. kami gunakan ramai vendor sbb kalau guna satu jer vendor cth kontraktor tu sendiri sure nanti akan ader masalah sbb:-
a: Kontraktor tu khusus hanya buat kerja "heavy duty".. mcm pecah-pecah rumah camtu..
b: Kontraktor selalu amik "komisen" atas "job" yg bukan khusus mereka, cth: grille atau autogate dan sbgnya..
c: etc..etc..

Harap dpt membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 05:18 PM | Show all posts
siren alarm autogate ni punya penangan boleh bikin satu taman dengar,

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 06:18 PM | Show all posts
157# mkmh

Hehehe.. i laikkkkkk
Babtu la salah satu sbb saya pilih model yg ader alarm kat autogate tu.. mmg jurasic park punya dinosor pun bleh tersedak dgr )
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 08:36 PM | Show all posts
131# CivicSI

ok...mekaseh...maksudnya beli yg local pun takde masalah la ek...

bukan jaminan pun kalau beli import punye kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 08:38 PM | Show all posts
kena kilat coz pembumian pendawaian elektrik x kemas.. 131# CivicSI
estana98 Post at 20-11-2009 20:05


erm...habis tu kalau memang pemaju dah siap2 buatkan camne...mana nak tau kemas ke tak kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 11:52 PM GMT+8 , Processed in 0.075360 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list