CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 27-5-2009 12:33 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 27-12-2007 13:40
Dah decide next week 2/1 install Arm type autogate from this company http://www.ahomeautomationsb.com/
Harga dalam 1.5k complete with installation. Alarm saya pun pakai from this company.Tertimo ...


I dah call supplier ni.. dia akan cari orang modify existing gate.. utk pasang roller tetrlebih dahulu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 01:57 PM | Show all posts
Originally posted by maizana at 27-5-2009 12:33


I dah call supplier ni.. dia akan cari orang modify existing gate.. utk pasang roller tetrlebih dahulu...


biasanya yang modify adalah orang yang supply gate..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 09:29 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 27-5-2009 13:57


biasanya yang modify adalah orang yang supply gate..


I dah dpt quotation... modify gate RM 900.. sistem 1600 dan wiring tak pasti lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 10:19 AM | Show all posts

Reply #83 maizana's post

rasenya murah la.....
i pakai existing gate
guna motor auto MAG (plus wiring)
cina tu charge RM2,300.00. Sblum tuh kontraktor tanye nak yg quality
ke tidak.....kalau nak yg murah dia bagi RM1,300 to RM1,600

ade jiran pakai existing gate jgak (tak pasti jenama ape)
die kena RM1,300 tp tu lar...2, 3 kali jgak asyik rosak.....
mgkin nasib kot.....so far i nye gate Alhamdulillah.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 10:42 AM | Show all posts

Balas #84 darly\ catat

hi darly.. nak tau u guna autogate arm motor or yg kat tengah2 tu?
kalau arm motor sakit hati je.. nanti problem banyak.

kat sini ada tak sesapa yg boleh rekomen autogate yg kat tengah2 tu.. berapa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 11:04 AM | Show all posts

Reply #85 apikwaeh's post

yg kat tengah2 tu camana......
cuba u tepek sikit.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 12:34 PM | Show all posts

Reply #85 apikwaeh's post

lupa lak.....
i guna jenis swing autogate....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 01:07 PM | Show all posts
ada sorang apek ni selalu call saya utk joint venture & supply autogate tapi sy lum penah order dari dia pun..kalau sapa2 just nak survey harga dan brand autogate dia..leh la call apek ni -

setahu saya, dia tak buat wiring..install & supply je rasanya

cheah 0163036650
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 03:34 PM | Show all posts

Balas #86 darly\ catat

memang dua2 swing tapi mtor dia ada yg kat tengah or jenis arm motor yg letak kat kedua2 gate tu
jenis kat tengah.


jenis arm motor
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 06:56 PM | Show all posts

Reply #89 apikwaeh's post

ohhhh....i punya yang gambar no 1....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 10:51 AM | Show all posts
korang pakai centre motor ni tak ker tersadung kaki..? tak ke asik terlanggar dek tayar keta jer..?
now ni majority org pakai arm kabel...takder la asik terlanggar bila nak msuk keta...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 01:56 PM | Show all posts

Reply #91 koko2's post

so far ok jer.....wpun terlanggar tayar keta.....
tak tau la plak kemudian hari macamana.......
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 01:21 AM | Show all posts
nak tanya korang sikit ..

umah aku dah pasang autogate ni tapi skang ni asik sebelah je yg terbukak .. kekadang tu bila tekan remote langsung takmo bukak (walopun remote dah tukar bateri) .. soklan aku ialah :

1. Boleh lagi repair ke? Jenis swing brand RANGER. Dulu kontraktor renovation umah yg pasang. Dah 2 tahun rasanya warranty pun dah abis. Rege RM1.5k

2. Aku ingat nak tukar je la baru. Kalo nak tukar, boleh tukar motor dia aje kan?? Bajet RM1.5k - RM1.7k

sesapa yg tau leh rekomen la contractor autogate ni .. kat area JB. Kat umah aku ada 1 kedai autogate tapi cam mahal bebeno je semuanya .. (tak tanya lagi macam dah tau hehehehe)
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 02:30 PM | Show all posts
Originally posted by darly at 28-5-2009 10:19
rasenya murah la.....
i pakai existing gate
guna motor auto MAG (plus wiring)
cina tu charge RM2,300.00. Sblum tuh kontraktor tanye nak yg quality
ke tidak.....kalau nak yg murah dia bagi RM1 ...


Pagi tadi.. supplier tu dtg dan ukur kabel ke pagar... puas negotiate.. dia charge RM 800.. so costly jugak ya... nak buat autogate ni... RM 3300... walaupun dah ada gate asal...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 08:51 PM | Show all posts

Reply #94 maizana's post

Biar mahal sikit takper........janji tak mudah rosak....
lagi satu kalau kunci dia hilang nak ganti mahal jgak....
jaga elok2....bukan ape kalau letrik takder kita kena bukak manually...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2009 09:06 AM | Show all posts

Reply #95 darly's post

To me, murah sikit takpe janji senang cari spare part.
Sebab mahal atau murah pun kalau kena kilat memang main box tu mudah terbakar .
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2009 09:10 AM | Show all posts

Balas #96 CivicSI\ catat

civic...area sg merab ni mmg area laluan kilat kan..? seram plak aku...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2009 09:19 AM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 2-6-2009 09:10
civic...area sg merab ni mmg area laluan kilat kan..? seram plak aku...


ntah le.. apa maksudnya laluan kilat ? Aku tak paham
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2009 10:16 AM | Show all posts

Balas #98 CivicSI\ catat

maksud aku...sg merab ni area ujan lebat & laluan kilat sambar menyambar..probably tangkap kat motor auto tu high risk tak..?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 03:36 AM | Show all posts
Originally posted by darly at 1-6-2009 20:51
Biar mahal sikit takper........janji tak mudah rosak....
lagi satu kalau kunci dia hilang nak ganti mahal jgak....
jaga elok2....bukan ape kalau letrik takder kita kena bukak manually...


Tengah berkira2 nak buat ni... minggu depan suruh dia repair gate dan buat wiring dulu... next month baru pasang motor dia... budget lari......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.077943 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list