CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 22-1-2008 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 22-1-2008 09:57 AM



oo wiring da ada..kalo lom wat wiring camna tu?
boleh x just tarik dari db n pakai cable 2.5mm?

tolong bagi idea sket..


Sememang nya bley di tarik dari DB, Ummi
Dan guna lah cable yg baik.
Kalau taruh lam conduit............lagi bagus sekira nya ada short circuit or nak di gantikan dgn cable yg lain.

Tapi ada ciner wireman yg gunakan cable lum concrete tu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 10:45 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 22-1-2008 10:26 AM


Sememang nya bley di tarik dari DB, Ummi
Dan guna lah cable yg baik.
Kalau taruh lam conduit............lagi bagus sekira nya ada short circuit or nak di gantikan dgn cable yg lain.

Tap ...


cable yg baik?
bole ng explain satu2 tak camna?

tqvm....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 11:07 AM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 22-1-2008 10:45 AM


cable yg baik?
bole ng explain satu2 tak camna?

tqvm....


Hmmmm...........nak explain tu, panjang ceghiter nyer.
Tapi utk make the story short................kui kui kui
MIker tanyer jer ciner tu.
Yang mana satu cable baik n mana satu cable 'jahat.'
Dan surely haliga dier pung berlainan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 11:37 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 22-1-2008 10:26 AM
Tapi ada ciner wireman yg gunakan cable lum concrete tu jer.


apa maknanya yg ni pulak NG...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 01:12 PM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 22-1-2008 11:37 AM


apa maknanya yg ni pulak NG...


Kui kui kui Ummi

Solly solly silap type.

Ader ciner yg guna wire yg biasa nyer di gunakan utk wiring lampu.
Yg deme tanam dalam dinding.

Itu bley ler tahan 10 tahun.

Tapi ini utk OUT-DOOR maaaa
Mana bley guna jenih tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by sakuragi at 21-1-2008 02:12 PM
salam.

Tumpang menyelit nak tanya kedai ni betul2 sebelah giant ke? sbb last week cari juga kedai tu tapi  kat kawasan yg dekat2 standard bank n produa..


Nak tolong jawabkan... sakuragi, kedai ni on the other side. menghala ke giant tu. Kalau dari simpang masuk prima saujana, standard chartered bank & perodua belah kanan kan, kedai ni belah kiri.. On the same side with Kamdar. Kiranya, lagi dekat lah dengan Giant. Hope this helps!
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 01:40 PM | Show all posts

Reply #45 niceghost2005's post

kui kui..paham2 patut la lain mcm jek bunyiknyer..
rupa salah type..
ok2 da paham skang ni...

tp box tu saper nk supply?
wireman ke org yg installa otogate tu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 02:46 PM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 22-1-2008 01:40 PM
kui kui..paham2 patut la lain mcm jek bunyiknyer..
rupa salah type..
ok2 da paham skang ni...

tp box tu saper nk supply?
wireman ke org yg installa otogate tu?


Deme ler....
Miker pung nyer ader haper pung.

Siapkan $$$ jer laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 02:52 PM | Show all posts

Reply #48 niceghost2005's post

ehehe..

ok2 da paham sket2 skang..toche NG..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 03:10 PM | Show all posts
Originally posted by serene at 22-1-2008 01:32 PM


Nak tolong jawabkan... sakuragi, kedai ni on the other side. menghala ke giant tu. Kalau dari simpang masuk prima saujana, standard chartered bank & perodua belah kanan kan, kedai ni belah ...



wokey, toceh serene.. tau dah tempat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 10:08 PM | Show all posts
Originally posted by fuzzywuzzy at 29-11-2006 04:04 PM


Boleh aje kerang.  Kak fuzzy pun buat macam tu.  Kak fuzzy beli motor aje dlm RM1,800 dan dia dtg pasang kat existing gate.



motor dia tu bergantung atas berat pagar tu atau mcmana ye. sbb kang kalau sukati buh motor mana,tak bergerak kalo pagar tu berat, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2008 08:45 AM | Show all posts

Reply #38 CivicSI's post

so u amik brand apa yer untuk autogate tu..?
ada gambar tak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 12:10 PM | Show all posts
nak tanya, kalo di JB kat dimana bole beli auto gate yg jenis bagus & harga yg murah yer?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 11:11 AM | Show all posts

Autogate System

Assalamualaikum..

1st nk mintak maaf if thread ni da ada tp selak gak page blkg2 tapi x jumpa...
Boleh share tak pengalaman korang yg penah install autogate ni dari segi nk cari type, brand, supplier yg nk pasang, wiring, kos dan sume2 yg berkaitan lah..
rasa mudah kalo ada autogate ni...

harap forumner kat sini sudi membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 12:02 PM | Show all posts
mudah sgt.. saya duduk rumah sewa tapi pasang sendiri autogate.. memudahkan kerja saya..

harga dlm rm2k lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 12:09 PM | Show all posts
Originally posted by jo_je at 9-9-2008 12:02 PM
mudah sgt.. saya duduk rumah sewa tapi pasang sendiri autogate.. memudahkan kerja saya..

harga dlm rm2k lebih..


pasang sendiri pun sampai 2k lebih ? Warranty berapa lama ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 12:31 PM | Show all posts

Balas #3 CivicSI\ catat

ehhh.. owner rumah tak pasang autogate.. so saya pasang autogate.. beli dgn org cina so dia dtg

dia pasangkan autogate tu..  

rasanya autogate berbeza harga.. tgklah apa brand...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 01:14 PM | Show all posts
civic,

mcm mana performance autogate umah u?
ok tak so far?
penah wat masalah tak?
kalo ok share la contact no. org yg pasang kat umah u...

Originally posted by CivicSI at 9-9-2008 12:09 PM


pasang sendiri pun sampai 2k lebih ? Warranty berapa lama ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 01:21 PM | Show all posts
Originally posted by jo_je at 9-9-2008 12:31 PM
ehhh.. owner rumah tak pasang autogate.. so saya pasang autogate.. beli dgn org cina so dia dtg

dia pasangkan autogate tu..  

rasanya autogate berbeza harga.. tgklah apa brand...


brand apa?so far cemana? jenis apa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 05:07 PM | Show all posts

Reply #6 ummibest's post

kat yellow pages http://www.yellowpages.com.my/
just type autogate under which location u stay... boleh tanya harga
semua warranty 1 tahun..
rumah saya sedang buat renovation
Kontractor yang pasangkan tak tau brand mana, tapi ada warranty
kontractor pasang kan saya "arm" tapi tarik cable mesti cable yang bagus tak senang putus macam wayar biasa yang pakai dalam rumah around 1.5k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:35 AM GMT+8 , Processed in 0.085748 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list