CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 26-12-2007 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by natsuki at 25-12-2007 11:38 PM
hi civic,

check ur pm..
dah siap nanti jgn lupa update n share la gambo kat sini ye...


Thanks Natsuki.

Supplier ni ada kedai sendiri ke ? spare parts and after sales mcm mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2007 10:23 PM | Show all posts
Originally posted by natsuki at 25-12-2007 03:38 PM
my house buat yg armtype..rm1400..motor + upah pasang..
ni gambo diorang tgh pasang..
so far ok je xde problem..ade warranty, tapi lupa brape tahun, satu taunn kottt...

http://i264.photobu ...


Assalamualaikum semuer,

AUTO GATE ada pelbagai jenis n brand.
Dari jenis Hydraulic sehingga ke jenis mechanical.
Terpulang kpd jenis pagar dan juga size/berat nya.

SElain dari itu.....wiring juga amat penting.
Ada contractor yg menggunakan wire yg biasa di gunakan utk lampu!!!
Sepatutnya mereka gunakan conduit agar senang pabila utk menukar wire di kemudian hari kelak.(short circuit etc)
Tanpa perlu di pecahkan lantai porch ataupun di buat laluan wiring baru.

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 12:13 AM | Show all posts
Originally posted by saliza1979 at 26-12-2007 09:16 AM



nat, boleh PM kat liza sekali tak?


saliza n koko,
i dah pm 2 both of u..
kalau nombot tu dah x valid sorry ye...

servis die can say bagussss...
hal2 yg lain爉cm燿ia燼de爇edai爇e,牋sorry i dah lupala...
kalu no tuh still valid bole tanya directly..
mcm ng cakap ade mcm2 type kan..i ambek nih yg paling murah kot, x sure type aper...
maklumla bajet cikai jer..
sekian..mekacehhh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 01:40 PM | Show all posts
Dah decide next week 2/1 install Arm type autogate from this company http://www.ahomeautomationsb.com/
Harga dalam 1.5k complete with installation. Alarm saya pun pakai from this company.Tertimonial dari beberapa rumah disekitar rumah saya.. dia orang kata ok .
Dia pagi lightning isolator and extra manual key .  Yang penting after sales and spare parts senang nak cari. Yang jenis ni boleh tukar part yang rosak..


Tengah consider nak pasang wireless alarm untuk autogate.. kalau orang force bukak gate.. nak curi kereta ke.. alarm akan bunyi. Harganya dalam Rm238.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 02:09 PM | Show all posts

Reply #24 CivicSI's post

Civic tak bole bukak la web u bagi tu...
Nanti paste gamba ye...
Kat mana company tu..? Bole kasik adres?
Company ni ada buat pagar sekali tak..?
Koko plan nak pasang pagar s/stell...kat mana yg ok..?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 02:24 PM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 27-12-2007 02:09 PM
Civic tak bole bukak la web u bagi tu...
Nanti paste gamba ye...
Kat mana company tu..? Bole kasik adres?
Company ni ada buat pagar sekali tak..?
Koko plan nak pasang pagar s/stell...kat mana ...


Tak boleh bukak ? Gambar autogate ke gambar alarm ,

Address
C-27-GA Jalan Prima Saujana 2/F , Prima Saujana
43000 Kajang  ( Sebelah Giant Kajang ) ..

Company ni tak buat pagar.
Kalau nak stainless steel tu.. banyak kot kedai yang pasang
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 05:09 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 27-12-2007 01:40 PM
Dah decide next week 2/1 install Arm type autogate from this company http://www.ahomeautomationsb.com/
Harga dalam 1.5k complete with installation. Alarm saya pun pakai from this company.Tertimo ...


sy n hubby pon nk pakai alarm system company nih..
dekat2 giant kajang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 05:46 PM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 27-12-2007 05:09 PM


sy n hubby pon nk pakai alarm system company nih..
dekat2 giant kajang kan?


Yep.
Tauke dia namanya Ady
Ada product baru dari taiwan.. wireless alarm .. DIY.

Satu set 238. Just cucuk kat socket dia punya panel and siren. Lepas tu on kat alarm.
Ada vibration, magnetic and motion detector.

Bukan apa Ummi... nak cari spare part tu senang le sikit kalau rosak ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2007 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 27-12-2007 05:46 PM


Yep.
Tauke dia namanya Ady
Ada product baru dari taiwan.. wireless alarm .. DIY.

Satu set 238. Just cucuk kat socket dia punya panel and siren. Lepas tu on kat alarm.
Ada vibration, ma ...


betul2 yg penting spare part mudah dicarik n tahan lama...
wah best tuh 238...tp x pandai lah nk pasang sendiri...tgk website dia ada tuh lebih kurang 1300..package..
ok ke x package tu civic?
sbb mmg bajet 1500 ke bawah n stand alone..bukan yg mcm ADT yg kena byr monthly 75..huhu mahalnya..
pastu kalo syncronize kan dgn sport light x mahal ker?(mcm yg NC buat kat umah dia tuh)
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2007 12:19 PM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 28-12-2007 10:43 AM


betul2 yg penting spare part mudah dicarik n tahan lama...
wah best tuh 238...tp x pandai lah nk pasang sendiri...tgk website dia ada tuh lebih kurang 1300..package..
ok ke x package tu civ ...


Yang package 238 tu untuk small  system.. maksudnya kalau nak pasang tempat tertentu sahaja .
Kalau rumah punya pakai le yang proper punya.. ada zon dsb.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 27-12-2007 02:24 PM


Tak boleh bukak ? Gambar autogate ke gambar alarm ,

Address
C-27-GA Jalan Prima Saujana 2/F , Prima Saujana
43000 Kajang  ( Sebelah Giant Kajang ) ..

Company ni tak buat pagar.
Kal ...


mr civic,

da pasang siap pasang ke auto gate?
berapa upah pasang dia?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2008 03:34 PM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 18-1-2008 12:52 PM


mr civic,

da pasang siap pasang ke auto gate?
berapa upah pasang dia?


Siap dah. Kos 15k termasuk pasang. Wiring memang dah ada.
Ada lightning arrestor and extra remote
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2008 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 19-1-2008 03:34 PM


Siap dah. Kos 15k termasuk pasang. Wiring memang dah ada.
Ada lightning arrestor and extra remote


ppppssstttt............15k or 1.5k???
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2008 11:07 PM | Show all posts
Ooopps.. 1.5k .. sorry
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 02:12 PM | Show all posts
salam.

Tumpang menyelit nak tanya kedai ni betul2 sebelah giant ke? sbb last week cari juga kedai tu tapi  kat kawasan yg dekat2 standard bank n produa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 09:18 PM | Show all posts

Reply #34 CivicSI's post

ada picture tak civic...

menarik gak harga tu.. tak jadi amik jackpro ker?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 10:56 PM | Show all posts
Originally posted by sakuragi at 21-1-2008 02:12 PM
salam.

Tumpang menyelit nak tanya kedai ni betul2 sebelah giant ke? sbb last week cari juga kedai tu tapi  kat kawasan yg dekat2 standard bank n produa..


Rasanya deret kedai sebelah Giant tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 11:00 PM | Show all posts
Originally posted by PurpleRay at 21-1-2008 09:18 PM
ada picture tak civic...

menarik gak harga tu.. tak jadi amik jackpro ker?


Ada.. nanti saya paste.

Tak jadik ambik..sebab kedai ni dulu ada gak jual jackpro.. dia kata jackpro ni kalau rosak kena tukar satu set..
so mahal sikit sebab import. Wallahua'lam .. kalau org tu tipu saya .. tertipu lah si tifah.
Anyway.. saya beli dgn kedai ni sebab nak kan service dia.. so far so good..
jiran jiran rumah lain pun ada pasang yang sama.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 08:59 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by CivicSI at 21-1-2008 10:56 PM


Toceh civic, nanti boleh g survey..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 09:57 AM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 19-1-2008 03:34 PM


Siap dah. Kos 15k termasuk pasang. Wiring memang dah ada.
Ada lightning arrestor and extra remote



oo wiring da ada..kalo lom wat wiring camna tu?
boleh x just tarik dari db n pakai cable 2.5mm?

tolong bagi idea sket..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:31 AM GMT+8 , Processed in 0.077560 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list