CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 14-1-2010 07:47 AM | Show all posts
178# mkmh
salam mkmh,
dah berapa lama puan guna autogate ni... tentu tak de masalah kan..? kalau hujan kilat sabung menyabung ade tak memberi kesan... rasa nya berminat dgn brand ni..
hatafya Post at 13-1-2010 15:58


baru guna 3 bulan,

so far takde masalah langsung walau hujan lebat kilat guruh berdentum,
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 07:48 AM | Show all posts
mkmh..

brapa harga autogate tu?..
mulutbisa Post at 13-1-2010 16:48


harga beli tahun lepeh RM1888 + RM150 for wiring,
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 08:49 AM | Show all posts
mkmh..wiring rm150 murahnya..pakai armour cable or piping PVC ....dh survey armour cable paling murah dpt rm350..piping PVC rm200..huhuhuhu

gate tuh fully wrought iron ek..solid ke? bape lebar n bape rm?...byknye soalan..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 12:21 PM | Show all posts
so far for wiring nurin dpt rm350 for armour cable 4 core...for autogate rm1250 swing arm gate model Arm Strong AST-400..so guys..what do u think? reasonable tak?..mind to share..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 12:33 PM | Show all posts
184# nurin_ixora Ok lah tu for cable
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:18 PM | Show all posts
mkmh..wiring rm150 murahnya..pakai armour cable or piping PVC ....dh survey armour cable paling murah dpt rm350..piping PVC rm200..huhuhuhu

gate tuh fully wrought iron ek..solid ke? bape lebar n ba ...
nurin_ixora Post at 14-1-2010 08:49


fully solid wrought iron,

lebornyer 14 kaki,

regenyer dapat kawtim RM2500 sebab ada pintu kecik,
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:24 PM | Show all posts
mkmh..wiring rm150 murahnya..pakai armour cable or piping PVC ....dh survey armour cable paling murah dpt rm350..piping PVC rm200..huhuhuhu

gate tuh fully wrought iron ek..solid ke? bape lebar n ba ...
nurin_ixora Post at 14-1-2010 08:49


lupe pulak nak jawab soklan satu lagi,

wiring tu dari tiang pagor kiri ke kanan jek,

laluan wire ikut railing paip laluan roda tu,

sebabnya senang nanti kalo nak tukor wire baru ke tak payah tebuk lagi,

wiring 7 core dari dalam ghumah ke pagor udah disetelkan oleh pemaju,
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 02:55 PM | Show all posts
mkmh..leh paste gambar pagar tak? ada contact no wat gate?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 03:04 PM | Show all posts
mkmh..dh tgk gate u, cantik bangat sih...hehehehe...pintu  kecik tuh lock pakai mangga le ek..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 04:00 PM | Show all posts
mkmh..dh tgk gate u, cantik bangat sih...hehehehe...pintu  kecik tuh lock pakai mangga le ek..
nurin_ixora Post at 14-1-2010 15:04


pintu kecik tu lock dgn mangga,

boleh bukak dari dalam jek sebab ada kulit kerang kat luor tu,
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2010 01:41 AM | Show all posts
Saye pon pasang ngan David, pakai Vigitronx arm. Ari tu ade sikit minor issue tapi David nyer technician cepat je sampai, so far after sale service is good. Recommended
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 08:54 AM | Show all posts
nak tanyale..kalo main gate perlu buat manual lock (mangga) ke kalo dah ada autogate..??
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 04:25 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 04:25 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 04:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 06:50 PM | Show all posts
nak tanyale..kalo main gate perlu buat manual lock (mangga) ke kalo dah ada autogate..??
nurin_ixora Post at 19-1-2010 08:54


bergantung kepada features autogate kot sebab autogate teman memang udah ada lock kiri dan kanan tabung tu,

kalau blackout & backup bateri kong masih boleh manual open gate tu guna kunci,
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 08:41 AM | Show all posts
thanks mkmh...nk tanya pintu kecik tuh perlu ke wat lagi kalo dh ada autogate?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 08:49 AM | Show all posts
nak tanyale..kalo main gate perlu buat manual lock (mangga) ke kalo dah ada autogate..??
nurin_ixora Post at 19-1-2010 08:54


depend kat ko gak... aku nyer buat lock gak sebab aku nak off autogate bila balik kampung, so pasang padlock lah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 12:03 PM | Show all posts
thanks bokbon...utk letak padlock mmg nurin buat incase kalo nak blik kampung jek letak..tp pintu kecik mesti sentiasa ada padlock, tak rosak ke cat kat gate everytime open close gate tuh sure padlock gesel kat gate n sure ada bunyi..am i right? huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 02:25 PM | Show all posts
good question... 1 dari solution dia diy wrap padlock tu ngan getah ker plastic, saye tak buat lagi tgh survey.... kalau jadi nanti saye update....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 10:36 PM GMT+8 , Processed in 0.300953 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list