CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 140493|Reply: 441

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 29-11-2006 10:27 AM | Show all posts |Read mode
I nak tanya pasal auto-gate.  Boleh ker kita just beli motor for auto gate & remain our old gate.

Normally how much motor tu. kat mana murah?

Thanks

[ Last edited by  gorgonz at 25-9-2008 11:51 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2006 04:04 PM | Show all posts
Originally posted by kerang_busuk at 29-11-2006 10:27 AM
I nak tanya pasal auto-gate.  Boleh ker kita just beli motor for auto gate & remain our old gate.

Normally how much motor tu. kat mana murah?

Thanks


Boleh aje kerang.  Kak fuzzy pun buat macam tu.  Kak fuzzy beli motor aje dlm RM1,800 dan dia dtg pasang kat existing gate.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2006 03:12 PM | Show all posts
Originally posted by fuzzywuzzy at 29-11-2006 04:04 PM


Boleh aje kerang.  Kak fuzzy pun buat macam tu.  Kak fuzzy beli motor aje dlm RM1,800 dan dia dtg pasang kat existing gate.


thanks kak fuzzy.  akak beli motor tu kat mana ya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2006 04:00 PM | Show all posts
motor tuh depend gak ke ngan keadaan pagar kita tuh?

pastu sama ajer ker kalau bukak tgh ngan heret tepi?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 04:22 PM | Show all posts
Siapa ada pakai autogate brand ni ?

http://www.magnet.com.my/product ... ct/AG_id_SW200P.htm
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2007 12:19 PM | Show all posts
Antara
    *  Fast and silent - 90
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2007 11:49 AM | Show all posts

Anybody yang dah install this type of autogate ? jenis yang guna hydraulic ? Apa kelebihan dan kelemahan jenis ni berbanding dgn yang ini :
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 10:43 AM | Show all posts
Assalamualaikum..............

Nak tanya sikt ye, brapa agak2 harga auto gate ni kalau kita nak pasang & kalau boleh yg paling murah brapa boleh dapat ek?

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 10:30 PM | Show all posts
Originally posted by yatt1979 at 11-4-2007 10:43 AM
Assalamualaikum..............

Nak tanya sikt ye, brapa agak2 harga auto gate ni kalau kita nak pasang & kalau boleh yg paling murah brapa boleh dapat ek?

Tq


Harga dalam 1200 hingga ke 2+++.  Harga tak masuk upah pasang and wiring (kalau belum ada)..
Skrg mmg banyak kedai jual autogate especially yang jual alarm system.
Ada 2 jenis.. Arm type atau yang tanam kat lantai..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2007 01:44 PM | Show all posts
Nak tanya mana satu yg elok, arm type ke atau yg tanam kat lantai tu?  Kalau boleh nak yg reasonable tp good quality la kan.........

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2007 02:43 PM | Show all posts
Originally posted by yatt1979 at 12-4-2007 01:44 PM
Nak tanya mana satu yg elok, arm type ke atau yg tanam kat lantai tu?  Kalau boleh nak yg reasonable tp good quality la kan.........

Tq


civic tgh consider Arm type.. tapi tengah survey lagi good and bad.
Ada satu company ni Jackpro.. harga dia lebih kurang 1800..arm type.. ada lightning arrestor lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2007 10:56 AM | Show all posts

SWING GATE - ARRANGEMENT OF ELECTRICAL INSTALLATION



SLIDING GATE - ARRANGEMENT OF ELECTRICAL INSTALLATION



Cuba tengok kat sini......http://www.panatrax.com/
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2007 03:21 PM | Show all posts

Reply #11 CivicSI's post

elok lah ada lightning arrestor tu...
auto gate biasanya di sukai oleh kilat....
kalu ada insuran leh le claim balik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 02:00 PM | Show all posts
Nak up the topic.

tengah consider nak pasang jackpro  . harga dalam 1.7k
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 03:25 PM | Show all posts
tu belum masuk pasang kan?? kena tambah dalam 300-400 upah pasang..
i pun ada planning untuk rumah baru nanti..wiring dah ada.. nak spent untuk gate baru lak..pening2
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 03:29 PM | Show all posts
sedara ada install auto gate plus gate iron wrought with kayu cengal.. dia kata around rm4k.. auto gate tu jenis tanam.. takde backup battery takde alarm tapi boleh bukak manual pakai kunci.. dia kata banyak kali gak problem munkin takde lightning arrestor..tapi boleh bukak manual
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 03:38 PM | Show all posts
my house buat yg armtype..rm1300..motor + upah pasang..
ni gambo diorang tgh pasang..
so far ok je xde problem..ade warranty, tapi lupa brape tahun, satu taunn kottt...

p/s mebbe current price dah up..bcoz 爄 buat ni tahun 2005..



[ Last edited by  natsuki at 23-1-2008 08:56 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 03:46 PM | Show all posts
Originally posted by natsuki at 25-12-2007 03:38 PM
my house buat yg armtype..rm1400..motor + upah pasang..
ni gambo diorang tgh pasang..
so far ok je xde problem..ade warranty, tapi lupa brape tahun, satu taunn kottt...

http://i264.photobu ...


Ok tu. Ada bateri backup ? Alarm ?
harga ok gak tu.. PM contact no boleh ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 11:38 PM | Show all posts

Reply #18 CivicSI's post

hi civic,

check ur pm..
dah siap nanti jgn lupa update n share la gambo kat sini ye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2007 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by natsuki at 25-12-2007 11:38 PM
hi civic,

check ur pm..
dah siap nanti jgn lupa update n share la gambo kat sini ye...



nat, boleh PM kat liza sekali tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.129265 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list