CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2643|Reply: 23

Gugur baby 5 weeks

[Copy link]
Post time 8-9-2008 12:44 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Kawan kra pegnent 5 minggu anak sekarang baru 8 bulan boleh tak nak gugurkan baby tuh?? Berdosa tak??....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 12:51 PM | Show all posts
knp nk gugurkn?ada masalah kesihatan ke?kesiankanlah bb dlm perut tu.klu xnk bb ambillah langkah2 pencegahan kehamilan, ni da ada nk buang pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:58 PM | Show all posts
of course lah berdosa. kan rezeki tu.. kalau d gugurkan dah kira cam membunuh lah.. kecuali kalau ada sebab2 tertentu.. tapi still kena tanya org yg lebih tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:59 PM | Show all posts
tak nak bagi kat aku boleh tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2008 01:06 PM | Show all posts
Mcm nie BB dia sebelum baru 8 bulan... Kra dulu dah sound dia supaya mkn ubat tapi dia tak nak.. sekarang nie nangis2 tak nak....kesian pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:07 PM | Show all posts
lahirkan..pastu bagi pada org yg nak...

berdosa lah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:08 PM | Show all posts

Reply #1 krayolan's post

wat pe nak gugurkan, berdosa tau, lagipun by time baby tu lahir anak yang skrang ni dah sthun lbih. rugi kalau wat macam tu, anak2 ade rezeki masing2 yang tuhan bagi. jangan nanti menyesal tak sudah. kalau anak dalam perut meninggal sebelum melihat ibu, di syurga nanti anak itu berhak pangill ibu die untuk duk same2 dalam syurga, tapi kalau ibu itu sendiri yang bunuh anak tu. ape jadi nanti?????
fikir fikirkan lah
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:19 PM | Show all posts
anak tu rezeki...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 01:37 PM | Show all posts
Originally posted by krayolan at 07.03.2007 12:06
Mcm nie BB dia sebelum baru 8 bulan... Kra dulu dah sound dia supaya mkn ubat tapi dia tak nak.. sekarang nie nangis2 tak nak....kesian pulak.



DIA DAH MENIKAH KE BELUM?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:42 PM | Show all posts
kenapa nk gugurkan?takbaik..

mz dulu mengandung baby ke -2 masa yg sulung 10 bulan.
memang ada niat nak gugurkan...tapi atas nasihat doktor,mz insaf..
kenapa nk buang, kan rezeki ALLAH yang beri..
skrg ni mz bersyukur sangat, anak mz tu cerdik..dh 6 tahun umo dia..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:52 PM | Show all posts
ish ape ni... baby tu kurniaan Allah
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:04 PM | Show all posts
dosa la..klu usia masih muda anak berderet tak pa nnti bila kita berusia 30an anak2 da besar..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:29 PM | Show all posts
kenapa nak gugur kan? kan anak tu..dosa la gugurkan kandungan tu..kalau Dr nasihatkan untuk gugurkan sbb xnak mudaratkan si ibu xpe la gak..nie sbb dah tereksiden..

kenapa mase buat tu xamik langkah pencegahan? ingat nak suke aje..
mane tau bile dah gugurkan nnt dah xbole nak mengandung lagi..haaa...baru lah nak menyesal

suami dia pun galakkan dia gugurkan kandungan ker?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:46 PM | Show all posts
berdosa tau gugurkan kandungan.Anak2kan rezeki kurniaan Allah untuk meramaikan umat di dunia ni.terima sajalah maybe ada hikmah disebaliknya.mana tau rezeki akan melimpah ruah berkat kelahiran anak tersebut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2008 02:49 PM | Show all posts

Reply #13 norrah_joe's post

Emmmm... hubby dia yg tanya Kra.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2008 02:50 PM | Show all posts

Reply #9 mira83's post

Dah.....Anak sulung dia Pompuan 8 bulan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 02:54 PM | Show all posts

Reply #15 krayolan's post

aduyai...apa la punya suami..sooooo sellfish!!! ape2 risiko yg si pompuan yg tanggung..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 03:54 PM | Show all posts
teringat baby aku name nabil...dah nak masuk 3 bulan dah..
syg die sgt2...:flower:
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 04:00 PM | Show all posts
Hmmmm...toksah la gugurkn.ada masalah nk besarkn anak ke?klu btl2 ada masalah lahirkn je baby tu pastu bagi Merak.Anak Merak umo da 10bln,kami mmg planning nk baby lg tp blma da rezeki.Klu btl2 xnak baby tu bg kat Merak eh...Merak serius nih.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 04:09 PM | Show all posts
rezeki......
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:13 AM GMT+8 , Processed in 0.105852 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list