CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Hang

Pompuan suka lelaki berjanggut

  [Copy link]
Post time 6-10-2012 09:35 PM | Show all posts
suka lelaki yg janggut seciput jer....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 09:01 PM | Show all posts
girlphg posted on 6-10-2012 09:35 PM
suka lelaki yg janggut seciput jer....

kalau lelaki muka jambu KPOP/JPOP serba-serbi licin suka tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 04:52 PM | Show all posts
roblucci posted on 8-10-2012 09:01 PM
kalau lelaki muka jambu KPOP/JPOP serba-serbi licin suka tak?

suka tgk muka mcm pelakon izzue islam tu... hehe...
dia muka ala2 jambu x?

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 08:05 PM | Show all posts
girlphg posted on 9-10-2012 04:52 PM
suka tgk muka mcm pelakon izzue islam tu... hehe...
dia muka ala2 jambu x?

ntahlah tak pernah tgk pun.pelakon sendu ke dia??
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 04:44 PM | Show all posts
tak la sendu sgt.. pelakon muda yg sedang meningkat naik...

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2012 09:09 PM | Show all posts
tak ingat la dh penah komen ke blum kat thread neh...

anyway aku ske ada goatie sket2 gtu...ciput2 je...
kalau serabai mmg tak karan laa...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2012 04:07 PM | Show all posts
janggut takpe.. misai xbest. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 03:08 PM | Show all posts
Aku poll xsimpan janggut coz janggut aku xtumbuh wey
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 05:01 PM | Show all posts
i suke lelaki yg ada stubble   nampak manly

tak suke la yg tebal2 tu. mcm my man ni...bile die sebok sgt sampai tak sempat nak shave.
vvv


saye kate suke bile die mcm ni. jadi die pun ape lagi..slalu la buat camni bile nak jumpe saye hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 12:24 AM | Show all posts
Aku maleh nak komen panjang, sebab ni board ask the man.
Ikutlah kita nak suka apapun kan? Hak kita la.

Tapi ada sesetengah komen yang sudah cross the line ooo...

Kenapa orang kita tak gemar janggut panjang ni?
sama sebab dengan lelaki rambut panjang; sebab kebiasaan.
Orang kita biasanya janggut tak lebat. Dari kecik kita tengok ayah, abang, pakcik kita ada janggut pendek/takder janggut.

Macam tu jugak ustaz,cikgu kita kat sekolah. Mufti,ulama kita pun selalu sama kes...pelakon kat tv, tak kira hero/crook, selalunya sama juga
Kita lagi senang relate dengan janggut pendek/takder janggut. So...jadinya kita tak biasa dengan janggut panjang ni.

okay off pasal preferance kejap.

Kalau tanya mana-mana ulama pun...kalau boleh berjanggut, janggut panjang tu lebih utama.
Takder yang kata, kalau janggut panjang,kena potong bagi pendek 5mm. Pendek itu kemas. Maka ia ajaran agama. Takder.

Yang ada...potong janggut pendek, itu dibenarkan.
(ada yg berpendapat tak boleh terus. Tapi that's not the point here--aku bukan nak debat hukum mana betul salah, tapi cara kita tengok orang macam ni.)
Okay on balik preferance.
Okay aje kalau anda tak minat janggut panjang ni...tapi jangan cross the line. Panggil kambing la, pengemis la, tua la, itu la ini la. Bukan suruh suka, tapi kena faham kalau nampak orang berjanggut macam tu. Aku pun janggut biasa jah, janggut orang melayu...so tak bias ye.
Dalam nas yg jelas, yang dibuat Nabi mengurus janggut ialah bubuh minyak, sikat elok elok. Tak pernah baginda suruh sesiapa  potong janggut, bagi kemas...

Aku malas nak bercakap agama ni...nanti ada teringin nak sound.."habis tu ummah Melayu ni kurang/takder hormon janggut, taqdirr kurang pahala yek?" Adoi. Bijak nya.

Yang sunnat tu biar janggut,kalau tak boleh ada, bukan jadi dosa!  Bukan Nabi suruh bagi sama dgn janggut baginda. Sahabat Nabi pun macam2 janggut dok ada. Ada yg tumbuh pendek, panjang, sikit,setempat aje, etc.
Btw, kalau ada betul2 depan Nabi, kita takkan nampak penuh leher baginda. Panjang tak panjang, tu. So...kalau kita tak gemar janggut begitu pun, hati-hati nak bagi tamsilan.
ataupun...."asyik2 janggut, macam mana la ummat Islam nak maju" ...adoyai. Topik pasal janggut nak cerita benda apa lagi?

dan nanti ada jugak berfikir.."kan kemas tu ajaran agama? So potong bagi pendek kemas kan baik tu?" tu la maksudnya kebiasaan kita.
Kebiasaan kita tak semestinya kena match dengan agama. Kalau ikut sheikh kat bawah ni, janggut diorang kategori panjang jugak. Tapi kemas kan? Trim sikit2 tapi mostly tetap panjang.
Jangan kata tu kebiasaan Arab/Pakistan pulak. Pegi hentam bab a'dat sebab nak bagi fix. Yang lebih utama, tetap janggut panjang,kalau cukup hormon janggut.



Pegangan aku:Kalau kita rasa tak gemar, itu atas kita.  
Cuma:               jangan cakap macam-macam kat perkara ni.
Dan seriously, diluar sana, ada saudara Muslim kita,dari tmpat lain dlm dunia, yg berpegang kepada haram potong janggut mutlak.
Kalau kita nampak, just raikan. Boleh jadi kita tak gemar,dan rasa nak tulis dalam topik ni, tapi jangan sampai nak cakap yg bukan-bukan.


okay, bukan bab berdebat...so kalau nak reply ikutlah.  Aku nak buat kerja lain. Last edited by Jerambut on 30-6-2013 03:38 AM

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 03:46 AM | Show all posts
Jerambut posted on 30-6-2013 12:24 AM
Aku maleh nak komen panjang, sebab ni board ask the man.
Ikutlah kita nak suka apapun kan? Hak kita ...

sebelum ada smart asus yg meroyan...
aku bukan membesarkan 'perkara kecik'.....
jangan sound ' ada lagi perkara besar yg lebih penting, seperti solat, masalah sosial...pong pang pong pang"
Makcik/Pakcik, chill. 1.Topik ni cakap pasal apa? 2.Bab 'kecik' ni, pengetahuan jugak. Takkan nak suruh nonMuslim ambik tahu.3.Dah cukup Muslimhaters benci janggut sunnah ni, jangan kita tompang sekaki. Takder/tak mahu takpa. Jangan kutuk semacam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2014 08:06 PM | Show all posts
sexy laaa hairy
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2014 09:18 AM | Show all posts
kalo sy suke lelaki yg mukanya licin..rimas la tgk janggut, jambang, misai dan seangkatan dgnnya..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak tau la di mata aku lelaki yg  berjanggut nih ensem.... hehe

klu x de janggut ensem camne pun aku x berkenan...

syarat aku cari suami dlu musti ada janggut segenggam dan berkumis. .. haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 01:03 AM | Show all posts
pernah cukur bersih janggut dan misai..last2 member gelakkan sampai ada yang kata muka aku macam pompuan

sampai harini tak pernah cukur habis,trim sikit2 je. bulu2 muka ni memang trademark aku
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
purpledesire posted on 18-2-2014 09:18 AM
kalo sy suke lelaki yg mukanya licin..rimas la tgk janggut, jambang, misai dan seangkatan dgnnya..hu ...

Kebetulan plak i baru cukur janggut u.. Bole kenalan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
klu muka ensem, ade ke xde janggut ttp ensem... n vice versa... haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 10:55 AM | Show all posts
ajis_kg posted on 24-2-2014 11:14 PM
Kebetulan plak i baru cukur janggut u.. Bole kenalan..

heheee..boleh jer..janji kulit muka msti licin btol2 tau..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
purpledesire posted on 25-2-2014 10:55 AM
heheee..boleh jer..janji kulit muka msti licin btol2 tau..

Betul laa licin.. I bkn jer cukur tau.. Siap pakai petrol lg u.. Sudilah kenalan.. Please
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 03:52 PM | Show all posts
lelaki yang ada stubbles > yummy finger licking good
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 10:19 PM GMT+8 , Processed in 0.087014 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list