CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kupia

Yang Baru Belajar Blogger

  [Copy link]
 Author| Post time 19-1-2009 05:26 PM | Show all posts
Originally posted by Ummihana71 at 19-1-2009 09:56 AM
camana ye .. buleh tak akak buat blog.. tapi nak backdated tarikh.. sebab nk masukkan  aktiviti masa tahun 2006..


Mudah je tu... pinda tarikh masa buat pos tu nanti kebelakangkan tarikhnya... (American date =  "Bulan/Hari/Tahun")

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2009 05:27 PM | Show all posts
page tak keluar.................
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 08:50 AM | Show all posts

Reply #201 kupia's post

owhh.. boleh ye ? alhamdulillah.... tQ ye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 01:32 PM | Show all posts
hye..charm ade wat blog..
tapi cam xmenarik jek..
macam mane nak buatkan blog lebih ceria n kreatif..?
macam nak msukkan mcm2 bende tanpa perlu blaja code..
ble blog suram, mcm busan nak tulis..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-1-2009 09:53 PM | Show all posts
Originally posted by charmelion at 20-1-2009 01:32 PM
hye..charm ade wat blog..
tapi cam xmenarik jek..
macam mane nak buatkan blog lebih ceria n kreatif..?
macam nak msukkan mcm2 bende tanpa perlu blaja code..
ble blog suram, mcm busan nak tulis..


Hias Blog Anda
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2009 08:58 AM | Show all posts
-----.........

[ Last edited by  Ummihana71 at 21-1-2009 09:35 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2009 09:10 AM | Show all posts
Kupia....ko punya blog memang class.... very helpful. Thanks a lot.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2009 09:37 AM | Show all posts
HMM... tgh buat blog masa nk view, tetiba kuar error:Not implement Error in line 179... apo bondo eh tu ? fenin fenin....mmg apa yg ditaip tak kuar kat blog
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2009 10:43 AM | Show all posts
knp
view http://blabla.blogspot.com  lain
view http://www.blabla.blogspot lain

blabla tu contoh je... tapi knp ye ?  viewe tak sama?  bila diletak www tu page mcm tak updated...
pening haku nk buat blog ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 01:02 AM | Show all posts
Originally posted by Ummihana71 at 21-1-2009 10:43 AM
knp
view http://blabla.blogspot.com  lain
view http://www.blabla.blogspot lain

blabla tu contoh je... tapi knp ye ?  viewe tak sama?  bila diletak www tu page mcm tak updated...
pening ...



relax kak..jgn nangis... saya dulu pun zero knowledge jugak. tp bila ikut forum ni lama2 boleh ikut rentak.  bab www tu pun saya tak berapa pasti kenapa. mungkin ada yg lebih terror boleh tolong explain kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 08:42 AM | Show all posts
Originally posted by Ummihana71 at 21-1-2009 10:43 AM
knp
view http://blabla.blogspot.com  lain
view http://www.blabla.blogspot lain

blabla tu contoh je... tapi knp ye ?  viewe tak sama?  bila diletak www tu page mcm tak updated...
pening ...


sedar tak perbezaan dia....

http://blabla.blogspot.com with http://www.blabla.blogspot

biar cam mana pon org view dia akan berbeza sebab alamat dia berbeza..
and the other reason is..
selalunyer setting untuk www.blabla.blogspot.com adalah berbeza ngan setting blabla.blogspot.com
tp sepatutnya masalah ini tidak akan ada dkt free hosting blogspot dimana masalah ni hanya jd dkt host berbayar...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 08:47 AM | Show all posts
Originally posted by Ummihana71 at 21-1-2009 09:37 AM
HMM... tgh buat blog masa nk view, tetiba kuar error:Not implement Error in line 179... apo bondo eh tu ? fenin fenin....mmg apa yg ditaip tak kuar kat blog


ada coding problem dkt line 179...
maybe pembuka atau penutup coding hilang ataw pon coding tak lengkap....
  1. <a>blablabla<$BlogItemTittle</a>  
Copy the Code


code missing <$BlogItemTittle$>

[ Last edited by  Ducks at 25-1-2009 08:49 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 11:50 PM | Show all posts
nk ty, aku nk donlod free template from blogger templates tp bile klik donlod kuar sumer code.. so aku save as html tp bila upload tak dpt la.........
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 03:13 AM | Show all posts

Reply #213 julie's post

ko mesti amek kat blogskins kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 08:11 AM | Show all posts
thanks norzzy, thanks Ducks... akhirnya akak berjaya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-1-2009 11:24 AM | Show all posts
Originally posted by julie at 26-1-2009 11:50 PM
nk ty, aku nk donlod free template from blogger templates tp bile klik donlod kuar sumer code.. so aku save as html tp bila upload tak dpt la.........


Julie jangan save as HTML file. Template code tu file dia dalam format .xml bukan HTML file, pening dia nanti...

Save terus macam biasa jangan SAVE AS...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2009 03:48 PM | Show all posts
kupia... saya dah email kat awak HTML kod untuk daya earth template tu.  tolong tgk sekali lagi ye...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 07:15 PM | Show all posts
Originally posted by kupia at 28-1-2009 11:24 AM


Julie jangan save as HTML file. Template code tu file dia dalam format .xml bukan HTML file, pening dia nanti...

Save terus macam biasa jangan SAVE AS...



tak kuar save pun... yg ada save as je... camne ek?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 11:39 PM | Show all posts
saya da baca email dan dah try buat.  semua ok  kecuali post date tu tetap kuar

saya ada email awak balik dan lampirkan imej blog saya.  apa yg saya maksudkan post date tetap kuar. saya nak taruk imej tu dlm pos forum ni tp tak reti nak buat mcm mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2009 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by norzyy at 28-1-2009 11:39 PM
saya da baca email dan dah try buat.  semua ok  kecuali post date tu tetap kuar

saya ada email awak balik dan lampirkan imej blog saya.  apa yg saya maksudkan post date tetap kuar. say ...


Patut saya tak faham norzy... tu bukan date punya post yang tu archive punya date... remove archive tu buat cara manual, saya dah antar email cara buat dia... (masukkan PRAKATA tu mula-mula sekali)...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 11:44 PM GMT+8 , Processed in 0.098612 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list