CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 6-2-2014 04:45 PM | Show all posts
Alhamdulillah dah dpt cek dari SOCSO... pembayaran utk cuti / MC. Skrg nak proceed utk kecederaan kekal pulak...

masalah skrg saya masih dalam rawatan.... unit rekod kat hospital kata kena settle kan dulu rawatan tu....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-2-2014 07:18 PM | Show all posts
nice_72 posted on 6-2-2014 04:45 PM
Alhamdulillah dah dpt cek dari SOCSO... pembayaran utk cuti / MC. Skrg nak proceed utk kecederaan ke ...

tahniah.,...byk tak dapat dr perkeso tuh??kalau x keberatan ;la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 03:54 PM | Show all posts
akak pun... claim utk penyakit khidmat.. carpel tunnel

akak buat operation.. pastu claim kat socso penyakit khidmat.. dpt la 39k
tak termasuk mc selama 24hari... dpt la dlm 2ribu lebey..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 09:43 AM | Show all posts
kintan posted on 11-2-2014 03:54 PM
akak pun... claim utk penyakit khidmat.. carpel tunnel

akak buat operation.. pastu claim kat socs ...

uihh.. carpal tunnel syndrome...  berapa charge utk operate..?? doktor kata apa penyebabnya? tangan mana yg kena...?? skrg keadaan tangan camne..?? ehh.. byk pulak soklan...

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 10:02 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 12-2-2014 09:43 AM
uihh.. carpal tunnel syndrome...  berapa charge utk operate..?? doktor kata apa penyebabnya? tanga ...

dah lupa2 ingat laaa.. buat tu tahun august 2012.. rasa nyer dlm 13k kot.. buat kat kpj smc
tangan kanan.. selalu nyer penyakit nie kena disebabkan byk guna komputer, menaip..


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2014 04:49 AM | Show all posts
medangmru posted on 7-2-2014 07:18 PM
tahniah.,...byk tak dapat dr perkeso tuh??kalau x keberatan ;la..

Untuk MC saya dpt +/- RM4300. Masih lg meneruskan rawatan + fisio...



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 12:40 PM | Show all posts
salam...nak tanya... untuk claim hilang upaya sementara ... socso akan interview majikan n saksi ke ?
perlu ke ada 2 saksi untuk diisi dalam borang 21.. tq....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2014 05:41 PM | Show all posts
nisa111988 posted on 31-5-2014 12:40 PM
salam...nak tanya... untuk claim hilang upaya sementara ... socso akan interview majikan n saksi ke  ...

w'salam...

utk kes saya hari tu.... ditemani oleh company punya nurse...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-6-2014 05:45 PM | Show all posts
3/6/2014 pemeriksaan Jemaah Doktor HUK
5/6/2014 dpt result berapa...%

Alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2014 11:46 AM | Show all posts
boboimoncet posted on 23-11-2013 02:50 PM
Salam semua, sekadar sebuah perkongsian...
Sy kemalangan pada bulan ramadhan lepas, ketika keluar b ...

salam...kiraan ni mmg betul ke?ade sape2 boleh sah kan?saya da buat pemeriksaan jemaah doktor selasa lepas dan da dpt percentage dr doktor..cume belom dpt pengasahan pampasan sebab masih dalam tindakan pegawai...jd nk tanya pasal kiraan ni mmg betul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2014 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
nice_72 posted on 10-6-2014 05:45 PM
3/6/2014 pemeriksaan Jemaah Doktor HUK
5/6/2014 dpt result berapa...%


Da dpt surat utk pampasan kedua?kiraan percentage tu betul x ngn exact amount yg dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2014 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nak lebih kena pandai berlakon ...
mimik muka , body gesture dan percakapan ...
tapi doktor penilai memang tahu perkara ni sebab masa temuduga mereka akan menguji secara tidak kita sedari ... ha ... ha ... ha ...
aku dulu slip disk ... lepas 3 bulan, boleh tolak kereta dan angkat tong gas ... bila jumpa doktor , dapat lagi 3 bulan cuti tambahan... doktor angkat kaki kanan aku..katanya nak uji sakit ke tak ... memula perlahan pastu tetiba dia sentap ke atas dengan kuat dan aku menjerit kesakitan sekuat hati sambil melelehkan air mata... sebenarnya tak sakit pun ...
tak perlulah pertikaikan kenapa dapat kurang ... itu kelebihan seseorang tu ... yang penting selepas itu dapatkan rawatan susulan yang terbaik ... kuatkan hati ...biar cacat anggota jangan cacat iman ...
aku kena slip disk ... buat solat duduk dan raeatan ruqyah sendiri ... tak perlu pembedahan ..alhamdulillah. .
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2014 02:46 PM | Show all posts
system_404 posted on 18-6-2014 10:49 AM
Da dpt surat utk pampasan kedua?kiraan percentage tu betul x ngn exact amount yg dpt?

surat utk HUK dah dpt.... pastu kena hantar borang utk kaedah pembayaran ke pejabat socso... (cawangan).

dah hantar borang tu pd 9/6/2014... pastu check status 19/6/2014... socso cawangan belum submit ke headquater... (lambat jugak - dah >10 hari).

semalam call tanya status .... pegawai tu kata dah hantar ke headquarter... tanya bila boleh dpt payment... pegawai tu tak pasti...

tanya lagi kebiasaannya berapa lama... pegawai tu jawab mungkin sebulan atau 2 bulan.... emmmmm lama jugak nak approve kan check tuh...


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nice_72 posted on 26-6-2014 02:46 PM
surat utk HUK dah dpt.... pastu kena hantar borang utk kaedah pembayaran ke pejabat socso... (cawa ...

Tu ah...ni pon nk tunggu dpt cheuqe xtau bile..tp pape da lega sikit sbb semua da selesai..xpk sgt psl dpt cheuqe sbb nnti terlampau mengharap..skali lmbt masuk..

BTW..kiraan yg sblm ni xsame mcm yg kiraan socso sebenar...kalo ikut kiraan yg ade forumer bg dlm ni lebih dr separuh nilai sbenar yg socso bg..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2014 05:59 PM | Show all posts
system_404 posted on 27-6-2014 02:30 PM
Tu ah...ni pon nk tunggu dpt cheuqe xtau bile..tp pape da lega sikit sbb semua da selesai..xpk sgt ...

entah ... tak tau berapa kiraan sebenar... mungkin boleh tanya kat pejabat socso...

bila hantar borang pembayaran socso tuh...

maksud saya :-

a) jumpa jemaah doktor
b) socso hantar surat... disertakan borang yang perlu dikembalikan..
c) baru cek akan dikeluarkan...


bila yang (b) tu dibuat... dah lama ke ?...







Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2014 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nice_72 posted on 27-6-2014 05:59 PM
entah ... tak tau berapa kiraan sebenar... mungkin boleh tanya kat pejabat socso...

bila hantar ...

Yang (b) tu 2 minggu lepas...tp xpk sgt sbb da tau nilai pampasan so just tunggu je cheque sampai..

Kiraan tu lain sikit..kiraan pegawai tu hanya diorg je tau...yg kite bole tau percentage tu..tp mmg xleh wst pe pon sbb kiraan sbenar utk nilai pampasan hanya diorg je tau...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-6-2014 09:24 PM | Show all posts
system_404 posted on 28-6-2014 06:26 PM
Yang (b) tu 2 minggu lepas...tp xpk sgt sbb da tau nilai pampasan so just tunggu je cheque sampai. ...

yang saya tau... kesemua kawan2 dpt kurang berbanding dengan formula yang diberikan.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 11:05 AM | Show all posts
assalamualaikum.

saya apply untuk socso untuk penyakit khidmat. alhamdulillah. dah lulus. dalam 18 June lepas.
saya apply sekali untuk bayaran mc dan juga pampasan.

saya hendak tanya. Berapa lama nak terima bayaran tuk mc...biasanya.
kalo cheque pampasan tu terima bila pulak ye.

lagi satu, saya ni masih dalam rawatan lagi. MC yang akan datang ni, boleh claim lagi ke..atas penyakit yang sama sbb dalam rawatan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 posted on 30-6-2014 11:05 AM
assalamualaikum.

saya apply untuk socso untuk penyakit khidmat. alhamdulillah. dah lulus. dalam 1 ...

Yg sy tau utk pampasan mc kejap je...maybe 2 minggu...kalo ade mc berturutan bole je apply lg...

Untuk pampasan kedua kene tunggu sampai semua mc da habis then br bole apply utk pampasa  kedua untuk jumpa jemaah doktor (penilaian kecacatan kekal)

Betulkan sy kalo ade yg silap info..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2014 08:58 AM | Show all posts
system_404 posted on 30-6-2014 11:03 PM
Yg sy tau utk pampasan mc kejap je...maybe 2 minggu...kalo ade mc berturutan bole je apply lg...
...

oooo..saya tak tau lah kes org lain camna. tapi kes saya, sbb penyakit khidmat. socso cakap kena tunggu panel doktor sahkan samada penyakit saya layak tak untuk terima pampasan. kalo jemaah doktor cakap ok..then proceed untuk semua pembayaran either bayar mc dan juga pampasan.

hari tu call socso..bbrapa hari lepas jumpa jemaah doktor. socso cakap dah lulus..dan sekarang tgh prepare cheque mc. cuma skrg tgh tunggu untuk tau nilai pampasan sahaja. nanti semua dah settle..akan antar skali cheque mc tu skali ngan surat nilai pampasan tu. pastu kita kena submit surat tu kat socso samada setuju atau tak nilai pampasan yg di beri. biasalah uolls camtu ke??


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 08:57 AM GMT+8 , Processed in 0.081294 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list