CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 17-4-2013 04:13 PM | Show all posts
Tadi pagi hantar borang pengesahan buku akaun asben ke perkeso
balik dari Perkeso dapat call dari officer..
dia tanya selain dari pampers dan lain2 barang keperluan yg diputuskan oleh Jemaah Mesyuarat Doctor
apa lagi yg saya nak utk keperluan asben..

Dia cakap kalau saya perlukan apa2 lagi..
saya cuma perlu dapatkan memo/surat dari doctor bertauliah dan serahkan pada kerani dia sahaja..tapi rasa nya dah tak ada apa kot..
cukup la pampers dan katil/tilam yg mcm kat hospital tu.
Officer cakap apa2 sahaja barang keperluan boleh diminta melainkan ubat2an..
Ubat2an memang tidak dibekalkan oleh pihak Perkeso.

Syukur sangat2 padamu ya Allah
dipermudahkan segala urusan asben
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 07:03 AM | Show all posts
carold posted on 17-4-2013 04:13 PM
Tadi pagi hantar borang pengesahan buku akaun asben ke perkeso
balik dari Perkeso dapat call dari o ...

semoga dipermudahkan..

btw selain drpd brg2 tu...ada dapat duit x?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 09:10 AM | Show all posts
medangmru posted on 18-4-2013 01:03 AM
semoga dipermudahkan..

btw selain drpd brg2 tu...ada dapat duit x?

duit pampasan (saguhati) akan dikreditkan terus pada akaun asben..
jumlah tu tak pasti lagi..sebab semalam baru kasi fotocopy akaun bank asben

sebab ini tuntutan pencen ilat
jadi tiap2 bulan asben akan dpt pencen ..jumlah pencen bergantung pada budibicara pihak perkeso
pencen ini berterusan la hingga akhir hayat asben dan kemudian nanti pencen akan diberi pada isteri dan anak2 sehingga anak2 berusia 21thun
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 09:15 AM | Show all posts
carold posted on 18-4-2013 09:10 AM
duit pampasan (saguhati) akan dikreditkan terus pada akaun asben..
jumlah tu tak pasti lagi..seba ...

kalau begitu janji perkeso...Alhamdulillah....at least something kan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 09:19 AM | Show all posts
medangmru posted on 18-4-2013 03:15 AM
kalau begitu janji perkeso...Alhamdulillah....at least something kan...

takut janji tinggal janji je kan..





tapi tak apa la..yg dah dapat ni pun kira syukur sesangat
dan yg penting proses urusan tu sgt2 mudah..
ada org lain siap bergasak dgn jemaah doctor sbb tak puasati dgn jumlah pampasan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 03:19 PM | Show all posts
carold posted on 18-4-2013 09:19 AM
takut janji tinggal janji je kan..

InsyaAllah....Perkeso skang ni dah baguih....proses duit pun cepat.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 11:07 AM | Show all posts
medangmru posted on 18-4-2013 09:19 AM
InsyaAllah....Perkeso skang ni dah baguih....proses duit pun cepat.....

suami saya sudah kembali kerahmatullah pada 5/5/2013 jam 3.12pm tempohari..

proses tuntutan pencen ilat arwah masih tertangguh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 12:07 PM | Show all posts
carold posted on 10-5-2013 11:07 AM
suami saya sudah kembali kerahmatullah pada 5/5/2013 jam 3.12pm tempohari..

proses tuntutan pen ...

Innalillah....sedihnya bila baca berita ni...

bertabah lah carol...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2013 09:17 AM | Show all posts
carold posted on 10-5-2013 11:07 AM
suami saya sudah kembali kerahmatullah pada 5/5/2013 jam 3.12pm tempohari..

proses tuntutan pen ...

Salam takziah buat Carol.....cuma nak tanya pasal kelengkapan yang diperuntukkan oleh Perkeso tu mcm Katil dan sebagaionya....camner yek Carol>>>adakah diambil semula oleh perkeso atau???

Perkeso ada bagi apa2 apa2 pampasan tak carol??
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 09:31 AM | Show all posts
medangmru posted on 11-5-2013 03:17 AM
Salam takziah buat Carol.....cuma nak tanya pasal kelengkapan yang diperuntukkan oleh Perkeso tu m ...

salam medang...

saya belum berkesempatan utk call perkeso memakluman permergian arwah
jadi saya tak pasti samada semua kelengkapan itu perlu dikembalikan pada perkeso atau tidak
rasanya tuntutan pencen ilat arwah  juga perlu digubal semua memandangkan arwah pun dah tiada

terimakasih atas ucapan takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 10:41 AM | Show all posts
dah call perkeso tadi..

menurut pegawai socso..semua barang kelengkapan katil, tilam tidak perlu dipulangkan semua
cuma saya perlu pergi ke perkeso utk pengesahan kematian suami dan tuntutan pencen ilat suami di tukar ke pencen penakat
atas nama saya dan anak-anak
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 10:59 AM | Show all posts
carold posted on 13-5-2013 10:41 AM
dah call perkeso tadi..

menurut pegawai socso..semua barang kelengkapan katil, tilam tidak perlu  ...

TQ carol for info....

btw mmg pencen penakat ni dapat seumor idup atau ada tempoh tertentu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 11:09 AM | Show all posts
medangmru posted on 13-5-2013 04:59 AM
TQ carol for info....

btw mmg pencen penakat ni dapat seumor idup atau ada tempoh tertentu... ...


http://www.perkeso.gov.my/ms/faedah-pencen-penakat.html

Pembahagian Faedah
Berikut adalah pembahagian syer mengikut keutamaan:-

Tanggungan
Bahagi atas kadar harian penuh
Syarat
Balu atau Duda
3/5
Terima faedah seumur hidup meskipun balu atau duda berkahwin semula mulai atau selepas 1 Mei 2005
Anak - Semua anak yang memenuhi syarat layak
mendapat faedah termasuk anak kandung,anak tiri yang disara,anak angkat atau anak luar nikah
2/5
Terima faedah sehingga umur 21 tahun atau berkahwin (mana yang lebih awal)
Jika sedang belajar di IPT, terima faedah sehingga mendapat Ijazah pertama atau berkahwin (mana yang lebih awal)
Bagi anak yang terencat akal atau cacat anggota dan tidak berupaya menanggung dirinya sendiri, terima faedah selama anak itutidak berupaya menyara kehidupannya.

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 11:23 AM | Show all posts
carold posted on 13-5-2013 11:09 AM
http://www.perkeso.gov.my/ms/faedah-pencen-penakat.html
Pembahagian Faedah
Berikut adalah pemb ...

alhamdulillah.......sekurang2nya carol dapat gak peruntukan dr perkeso...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 11:33 AM | Show all posts
medangmru posted on 13-5-2013 05:23 AM
alhamdulillah.......sekurang2nya carol dapat gak peruntukan dr perkeso...

alhamdulillah..

semuga urusan ni juga dipermudahkan..demi kelangsungan hidup saya dan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2013 11:53 AM | Show all posts
carold posted on 13-5-2013 11:33 AM
alhamdulillah..

semuga urusan ni juga dipermudahkan..demi kelangsungan hidup saya dan anak2

Insyaallah....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 02:54 PM | Show all posts
medangmru posted on 13-5-2013 11:53 AM
Insyaallah....

aku nak update berita pasal technician aku tu.

Alhamdullilah, beliau dah menerima pampasan cacat sementara maksimum.
dalam RM 11000 utk MC.

dan cacat kekal baru terima surat, dalam RM 18000 ikut taksiran doktor. (cacat 2%)

tak sesia aku kejar kehulu kehilir..
alhamdulliah, dapat makan nasi arab free

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 02:59 PM | Show all posts
carold posted on 3-4-2013 10:24 AM
medangmru posted on 3-4-2013 04:01 AM
ada kat BOD ni gak....

takziah carold.
saya pon berurusan kat jln tun abd razak tu.
setakat ni takde masalah.


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 03:08 PM | Show all posts
aziz79 posted on 21-5-2013 02:54 PM
aku nak update berita pasal technician aku tu.

Alhamdullilah, beliau dah menerima pampasan caca ...

takkan nasik Arab jah......kurang2 dinner seminggu tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2013 12:05 AM | Show all posts
medangmru posted on 21-5-2013 03:08 PM
takkan nasik Arab jah......kurang2 dinner seminggu tuh...

aku tak harap kan apa2 sebenarnya.
dah rezeki dia.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 04:02 PM GMT+8 , Processed in 0.095881 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list