CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 10-12-2012 11:19 AM | Show all posts
auntie_girl posted on 10-12-2012 10:31 AM
time eksiden tu patah kaki ke?

anyway,if ko tak puas hati ngan % kecacatan kekal ko terima tu,k ...

Hmmm...tu la nak tahu apa kepuitusan nya nanti....lutut tak patah tp reta ( ada org bgtahu patah dengan retak...retal lagi bahaya...kekal spjg hayat)k.....pasang titanium sepanjang 10 inci dengan 6 skru...kekal sepanjang hayat...takleh cabut dah....pasal sakit tu mmg ada....especially naik tangga...walaupun tak banyak anak tangga...tp kegerunan tu mmg ada....byk mende dah takleh buat dah....kaki hanya boleh bengkok 90 darjah...nak solat normal mmg dah tak boleh...nak bersila jauh sekali....mmg takleh jatuh....kalau jatuh possibility nak jadik mcm asal lepas eksiden tu mmg tinggi.........bak kata trauma sepanjang hayat dah ni,,,agak2 berapa % leh dapat yek??? Last edited by medangmru on 10-12-2012 11:23 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 11:30 AM | Show all posts
auntie_girl posted on 12-1-2011 11:57 AM
utk MC sahaja,auntie dapat almost 6k-7k kot time tu....tapi dia bayar berperingkat2 since surat mc a ...

byk jugak auntie dapek tuh....btw kalau x silap gaji maks sampai RM3K je kan( ikut kat website perkeso....maksudnya kalau gaji RM10K sekalipun nilai maks setakat gaji tu je la kan?) ....dan dia akan kira berdasarkan faktor gaji....serta umur...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 11:52 AM | Show all posts
med bukak umah baru dgn kuasa veto dan kuku besi gen arahkan..



























med sendunya sini takde yg nak bukak umah borak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 11:59 AM | Show all posts
genchi posted on 10-12-2012 11:52 AM
med bukak umah baru  dgn kuasa veto dan kuku besi gen arahkan..

muahahahaha...kang umah borak tu tinggal nama jah gen....

sini tak ramai yg sker beborakk ni...sumernye siyes2 belaka...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 12:01 PM | Show all posts
medangmru posted on 10-12-2012 11:59 AM
muahahahaha...kang umah borak tu tinggal nama jah gen....

sini tak ramai yg sker beborakk  ...

takpe.. at least nnt deme kt sini rsa nak moyan boleh moyan di stu...
lelagi psgn dinde kande tu.. kt mane deme nak detim nnt
med bukak la stu.. spesel punya taw...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 05:42 PM | Show all posts
auntie_girl posted on 12-1-2011 11:57 AM
utk MC sahaja,auntie dapat almost 6k-7k kot time tu....tapi dia bayar berperingkat2 since surat mc a ...

nk tanya laa.. lepas submit ke PERKESO.. baper lama proses nk dpt duit pampasan eh??  camner derang contact auntie eh?? by hp or surat??
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 06:53 AM | Show all posts
fadzyjemi posted on 18-2-2013 05:42 PM
nk tanya laa.. lepas submit ke PERKESO.. baper lama proses nk dpt duit pampasan eh??  camner deran ...

lepas smeua settle....dan lepas dapat % dr pihak Hospital yang dilantik PERKESO...biasanyan cek akan relese dlm masa seminggu...pengalaman aku baru jer ni...dlm Bulan lepas...

btw you boleh cek dengan perkeso berapa tuntutan yang bakal korang dapatr lepas 3 hari bekerja lepas temujanji dengan pihak Spital...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 04:12 PM | Show all posts
medangmru posted on 19-2-2013 06:53 AM
lepas smeua settle....dan lepas dapat % dr pihak Hospital yang dilantik PERKESO...biasanyan cek ak ...

tempoh menunggu surat untuk kecacatan sementara berapa lama ek?
maksud aku surat utk temuduga socso.
technician aku jatuh tangga masa rehat sembahyang jumaat.
kakinya patah, sekarang ni masih MC.

aku dah submitkan borang/report polis, etch.. hujung  bulan januari hari tu.
sekarang ni takde lagi surat dari socso.
dari haritu aku suruh bini dia tunggu surat kat rumah..
kat atas meja aku ni pon takde
kesian jugak, technician aku tu dah nak masuk 4 bulan MC.
insuran semua takde.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 05:00 PM | Show all posts
aziz79 posted on 20-2-2013 04:12 PM
tempoh menunggu surat untuk kecacatan sementara berapa lama ek?
maksud aku surat utk temuduga soc ...

WOkay.....kalau aku tak silap dalam tempoh 2-3-4 minggu surat dr Perkeso akan kuar lepas submit segala dokumen .Surat dr Perkeso tu akan bgtahu kat mana kita sepatutnya buat appointment dgn doktor untuk check peratusan kecacatan kekal

lepas check....aku submit dokumen ke Socso bulanNovember  ( 14hb kalau x silap )...dpt surat .dr Perkeso appointment dalam bulan 12 ( Pertengahan kalau tak silap )....buat pemeriksaa lepas seminggu....lepas tu kene bagi balik surat dr Doktor ke Perkeso....seminggu atau awal bulan Jan udah dapat check... Last edited by medangmru on 20-2-2013 05:03 PM

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:28 PM | Show all posts
medangmru posted on 20-2-2013 05:00 PM
WOkay.....kalau aku tak silap dalam tempoh 2-3-4 minggu surat dr Perkeso akan kuar lepas submit se ...

hmm aku akan tunggu lagi sampai sabtu ni.
kalau takde jugak, minggu depan kena la aku follow up dgn socso.
HR kompeni aku ni mcm malas dan lepas tangan,
dah la budak tu kotrak ajer



Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 06:31 AM | Show all posts
aziz79 posted on 20-2-2013 09:28 PM
hmm aku akan tunggu lagi sampai sabtu ni.
kalau takde jugak, minggu depan kena la aku follow up d ...

btw ni nak claim cacat kekal atau sementara??

Kalau hilang keupayaan sementara biasanya agak lambat...sebab semuanya atas urusan HR.....halu dul;u submit bulan 3 segala macam dokumen.....rope2nya bulan 5 br HR submit.....tu yg dapat lambat...

kalau Hilang keupayaan kekal biasanya pekerja yang buat semua....HR takder kene mengena...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 09:50 AM | Show all posts
medangmru posted on 21-2-2013 06:31 AM
btw ni nak claim cacat kekal atau sementara??

Kalau hilang keupayaan sementara biasanya agak la ...

sementara, HR buat lambat./.
jadik aku yg buatkan.
kompeni aku ni staff tak sampai 30org pon
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 10:43 AM | Show all posts
aziz79 posted on 21-2-2013 09:50 AM
sementara, HR buat lambat./.
jadik aku yg buatkan.
kompeni aku ni staff tak sampai 30org pon :lo ...

Hmmmmmmmm....kalau cacat sementara mmg agak lambat arrr...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 12:30 PM | Show all posts
medangmru posted on 21-2-2013 10:43 AM
Hmmmmmmmm....kalau cacat sementara mmg agak lambat arrr...

takpe nanti aku kejarkan..
nanti aku update info.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 10:24 AM | Show all posts
jumpa dah thread nye...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2013 10:24 AM | Show all posts
medangmru posted on 3-4-2013 04:01 AM
ada kat BOD ni gak....

aku pernah diinterview....4 bulan lepas.......dan dah merasa duit Perkes ...

@medangmru  ..
jawab disini ya..boleh jadi panduan pada yg lain

pasal my asben..dia dignosis "stroke and stage 4 cancer with brain metostosis.
11/4 ni ada interview jemaah doctor utk tuntutan pampsan pencen Ilat
masalahnya skrg ni absen dah 100% bedridden..so mcm mana la , saya terdaya nak bawa asben dgn keadaan dia begitu?

dah cuba call pej. pekeso kat larkin sana
tpi servis derang sgt2 worst la..pas line sana pas line sini berjam2..tau2 putus Last edited by carold on 3-4-2013 04:29 AM

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 07:08 PM | Show all posts
carold posted on 3-4-2013 10:24 AM
medangmru posted on 3-4-2013 04:01 AM
ada kat BOD ni gak....

x pasti plak kalau perleso cover penyakit camni...aku dulu claim sbb eksiden on da way nak gi keje...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2013 09:17 AM | Show all posts
medangmru posted on 4-4-2013 01:08 PM
x pasti plak kalau perleso cover penyakit camni...aku dulu claim sbb eksiden on da way nak gi keje ...

tak apa medang..
saya dah dpt call perkeso Kl sana..

kalau eksiden dibawah tuntutan pampasan penyakit khidmat..
tapi kalau cam kes asben saya ..diketegorikan sebagai tuntutan pencen Ilat..
11/4 nanti kena bawa juga asben ke HSA..boleh minta stroller dari attendan ..

dlm msyuarat jemaah nanti, pegawai perkeso tu suruh saya mohon tilam,wheelchair (tak perlu rasanya sbb saya dah ada)
pampers dll utk kegunaan dan kemudahan asben..

apa2 nanti saya update

terimakasih mod


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2013 02:39 PM | Show all posts
carold posted on 5-4-2013 09:17 AM
tak apa medang..
saya dah dpt call perkeso Kl sana..

Seaama carol...



doakan yang terbaik buat carol...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 03:57 PM | Show all posts
dah pergi utk jemaah mesyuarat pekeso pada  11/4 tempohari
alhamdullilah semua nya berjalan lancar..
proses temuduga pun sgt2 mudah..tak sampai 5 minit dah siap cuma menunggu doctor tu je yg lama
doc pun tak banyak soalan ..mungkin dah tenguk keaadan asben yg 100% dah bedridden kan
doc cuma tanya..siapa jaga asben..keadaan kesihatan terkini asben
n last doc ckp..don't worry claim mesti dpt punya..tak ada masalah
pampers, tilam dah segala kemudahan utk asben akan dihantar oleh wakil perkeso 2,3 minggu lagi...

24/4 nanti jemaah mesyuarat kwsp pula
harap kali ni segala urusan juga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 08:00 PM GMT+8 , Processed in 0.089002 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list