CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 19-11-2015 09:33 AM | Show all posts
amira_safia replied at 19-11-2015 09:30 AM
kena isi borang apa2 tak?  dulu dapat berapa % tuan ....

takder rsnya..call derang ja...xder isi borang2 apa2....

kalau salah sorry arr..dah ingat2 lupa arr...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 11:11 AM | Show all posts
assalammualaikum..
sy penghidap penyakit slip disc and dah menjalani rawatan
sy ada buat tuntutan penyakit khidmat untuk claim sosco. 8/12/2015 dah jumpa jemaah doktor.

1-angaran brapa lama keputusan kita dpat tahu?
2- adakah mc dibayar dahulu?

#perlukan pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 02:01 PM | Show all posts
jebatderhaka replied at 10-12-2015 11:11 AM
assalammualaikum..
sy penghidap penyakit slip disc and dah menjalani rawatan
sy ada buat tuntutan  ...

cek dgn socso lps 2 minggu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 02:33 PM | Show all posts
medangmru replied at 10-12-2015 02:01 PM
cek dgn socso lps 2 minggu...

dh call sosco dia ckp dr blom cop... hahaha macam lambat je ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 02:35 PM | Show all posts
jebatderhaka replied at 10-12-2015 02:33 PM
dh call sosco dia ckp dr blom cop... hahaha macam lambat je ni

skang x tahu lah,,,dulu lepas 2 minggu dah leh check....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 02:57 PM | Show all posts
medangmru replied at 10-12-2015 02:35 PM
skang x tahu lah,,,dulu lepas 2 minggu dah leh check....

kowang thu x. klau kita pnah ada rekod kemalangan lmpau agak2 pihak perkeso korek balik ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 07:03 PM | Show all posts
jebatderhaka replied at 10-12-2015 02:57 PM
kowang thu x. klau kita pnah ada rekod kemalangan lmpau agak2 pihak perkeso korek balik ke?

mmg SOCSO akan check....ai tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2015 04:52 PM | Show all posts
medangmru replied at 10-12-2015 07:03 PM
mmg SOCSO akan check....ai tahu...

walaupun masa kemalangan 2 kita xclaim and kemalangan 2 dh belanjutan 7 thun lpas?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2015 09:19 AM | Show all posts
jebatderhaka replied at 11-12-2015 04:52 PM
walaupun masa kemalangan 2 kita xclaim and kemalangan 2 dh belanjutan 7 thun lpas?

yap...takder masalah..masih boleh klem....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2015 08:25 AM | Show all posts
medangmru replied at 12-12-2015 09:19 AM
yap...takder masalah..masih boleh klem....

ok trima kasih atas pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2015 12:36 PM | Show all posts
mohon pencerahan..

dri kes sy jemaah doktor dh mengesahkan yg sakit blakang sy ni bkan disebabkan sakit khidmat..
yg pliknya sakit ni hinggap stelah 4 tahun bkerja kat sini..

boleh ke sy buat rayuan balik?
ada tips x cam mana nk pebetulkan balik?

#rasa xpuas hati ckit bila kita berkata bnar tpi xdpat nk claim apa2
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kintan posted on 12-2-2014 10:02 AM
dah lupa2 ingat laaa.. buat tu tahun august 2012.. rasa nyer dlm 13k kot.. buat kat kpj smc
tanga ...

Kak, tolong check PM. Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalam..
Saya baru mengalami kemalangan patah jari manis di hujung dekat kuku.sekarang masih dalam mc,7hb jumpa doc lagi untuk xra
Soalan saya: adakah saya akan di bayar mc sahaja dan adakah bayaran
lain
2: patah jari takde simen atau bedah b9leh ke claim cacat kekal atau adakah layak claim lain?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 04:48 PM | Show all posts
Assalam

Apa nak buat kalau company tak nak isi form claim socso. Dah tanya socso...dah pencarum layak buat tuntutan tapi company tak nak isi form atas alasan dah berenti kerja

Eksiden berlaku di tempat kerja dan masih bekerja claim dibuat selepas resign.

Ada yg boleh bantu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 06:52 PM | Show all posts
kintan posted on 11-2-2014 03:54 PM
akak pun... claim utk penyakit khidmat.. carpel tunnel

akak buat operation.. pastu claim kat socs ...

akak buat surgery utk satu tangan or 2 tangan kak? boleh bgtau sy tak process dia macam mana? sy baru buat surgery tangan kiri ni utk carpal tunnel and sy baru dapat tau yg boleh claim sosco under sakit khidmat..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 06:53 PM | Show all posts
mdfahmisalleh posted on 15-2-2016 02:15 PM
Kak, tolong check PM. Terima kasih

buat carpal tunnel claim too ke? da process tak? camne yea?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2016 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalam...mahu tanya...bolehkh sya nak tuntut perkeso..sdang tempoh surat kemalangan sya sudah 3 thun...atau ada cara lain nak buat...terma kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2016 01:47 PM | Show all posts
Bahtiar replied at 23-6-2016 01:30 PM
Assalam...mahu tanya...bolehkh sya nak tuntut perkeso..sdang tempoh surat kemalangan sya sudah 3 thu ...

try hantar dengan  bg alasan tidak mengetahuimya...............InsshaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahtiar replied at 23-6-2016 01:30 PM
Assalam...mahu tanya...bolehkh sya nak tuntut perkeso..sdang tempoh surat kemalangan sya sudah 3 thu ...

Boleh saja..abg ipar saya dah 6 tahun kemalangan baru sekarang claim cacat kekal..pergelangan kakinya patah dulu..skrg pon masih sakit x boleh jalan lama..alhamdulillah dah selesai hanya tunggu cek sampai..boleh rujuk di perkeso cara2nya
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2016 12:21 AM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 10:15 AM GMT+8 , Processed in 3.809185 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list