CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 22-7-2020 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
khairul7730 replied at 17-1-2020 08:49 PM
alhamdulillah ,lepas call socso ,dia ckp dapat 6% cacat kekal

Kebiasaannya bila dah tahu kita dapat berapa percent , dan kita dah setuju dengan percent tu , bila kita akan dapat ceknya ya ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 24-6-2008 09:41 AM
Alhamdulillah...setelah membuat rayuan...akhirnya doktor bagi pampasan sebanyak 12% (RM21,000)...mas ...

Assalamualaikum boleh tau tk cara nak buat rayuan tu kalau puan masih ingt ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2020 02:35 PM | Show all posts
Edited by mamapea at 29-9-2020 02:36 PM
yayarazo replied at 29-9-2020 02:11 PM
Assalamualaikum boleh tau tk cara nak buat rayuan tu kalau puan masih ingt ?

wslm...kena dpt surat dr doktor (hkl) bahagian socso...surat dr majikan...doktor yg akan tentukan brp % layak terima pampasan...tgk dr kecederaan...mcm suami ada effect kt mata...mata jd kabur...so kena ckp dgn doktor...mintak naikkan % tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 04:57 PM | Show all posts
lizawatijaafar replied at 23-2-2020 04:22 PM
Assalamualaikum..

Saya nak tnye something..tahun 2018 sy ade buat minor operation due to Carpal T ...

Saya pun sama kene reject jgk.. sakit yg sama..
baru dapat keputusan semalam.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya nak tanya. Suami accident ms otw pergi ambil exam (atas dasar kerja). Suami patah tangan bahagian humerus and msk plate. Mcm claim mc dah dapat. Bila pergi jemaah doktor kena reject dpt 0% sbb dia bgthu xda kecacatan kekal. Sekarang dah buat rayuan utk jemaah doktor. Agak2 ada tak kes yg sama mcm suami saya .
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 04:48 PM | Show all posts
Saya accident kat tempat kerja and dah claim mc juga dah claim HUK %.. i nak tau boleh tak klu i nak claim balik lepas setahun jikalau kaki i still sakit. Coz doctor kata kaki i belum penuh operate lagi and kena balik check lepas setahun mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy mengalami close inter femer fracture ,supra condyler left femour,masuk besi,close comunuted fracer left patela and delay union supracondyler left femer kira cacat kekal ka ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kilang sy nie tiptop memang terbaik lahhh....mai nak cita skit...hari tu sy jd kemalangan kat tmpat keja... time tu Allah ya rabbi jaa yg taw mcm mna sakit..time kena tu boleh plak sy punya manager tak tengok tak ambil kisah.... tanya kabar tu telah laa...nak g claim socso pon saya sndiri yg g ambik borang dan isi sendiri.. kilang just isi untk gaji jaa...then saya dapat laa MC dlam 8bln lepas tu masuk keja mcm biasa..so bila masuk keja jaa.. ada la jgak bncang dngan majikan dngan perihal panyakit sy niee...dalam perbincangan tu boleh pulak majikan cakap kat sy yg sy nie salahkan diorg bila jd kemalangan..?? What the hekk..siap suruh sy janji lg dngan diorg lepas nie  bila ada jd apa2 lg diorg tak bg pekerja g report kat socso @  pjabat buruh.. diorg ckap tu tnggungjawab sndiri...mean that you kna diam2.. aku pon hairan ada jgak majikan mcm niee..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum, saya nk tnya pasal socso ni sbb saya bru saja ditimpa kemalangan di tmpat kerja kepala saya dijahit di sbb kn objek tajam yg terkena pada kepala saya dan dirawat di hospital swasta serta Mc selama 2 minggu dan kos rawatan smua hampir 10k dan ditanggung oleh company saya..company saya Cuba utk claim socso utk cover semula kos rawatan saya disebabkn company takda ambil apa2 insurance pekerja walaupun persekitaran kerja extreme..saya nk tanya adakah saya akan dpt apa2 pampasan dri socso sekiranya majikan Yang tolong apply kan untuk kita,..sebab majikan saya beritahu Yang saya takkan dapat apa2 pampasan dri socso di atas kecederaan saya,sekiranya dapat pun pampasan tersebut perlu di beri 100% kepada majikan sebagai cover duit rawatan semasa saya di hospital swasta kerana mereka telah menanggung kos rawatan saya..betul ke apa Yang majikan saya lakukan atau ada sapa2 Yang boleh explain lagi mendalam dlm kes saya ni. Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 11:32 PM | Show all posts
khairul7730 replied at 11-1-2020 02:17 PM
nak tanya ,jumpa jemaah doktor bila ,,sbb saya baru jumpa jemaah doktor semalam ,berapa lama surat ...

salam tuan, bila dah submit dokumen kat perkeso utk jumpa jemaah doktor, biasanya berapa lama baru blh jumpa doktor. Terima kasih tuan
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Syaza93 replied at 25-6-2020 06:18 PM
As’salam ..sya nak tnya .. kes sya penyakit khidmat de quarvains..sya oprte pda bln 9 ,jmpa jmaah d ...

Husb saya pon tunggu surat jumpa doktor jemaah. Pegawai perkeso ckp tunggu hbis pkpb baru doktor boleh bersidang. Sis dah jumpa doktor jemaah ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2020 02:13 PM | Show all posts
Kizuna_ replied at 26-11-2020 12:31 AM
Assalamualaikum, saya nk tnya pasal socso ni sbb saya bru saja ditimpa kemalangan di tmpat kerja kep ...

claim huk antara kita dengan perkeso.majikan takkan tahu kita dapat @ tidak claim huk.
buat tak tau ja jika dapat claim huk.jangan beri pada majikan.


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
assalam nk tnya sye ade history accident hancur tulang pinggul sikit and waktu tu sye kerja tp malangnya tempat kerja tkde socso.pastu sye tk claimlh pape waktu tu sye punya operation makan berbelas ribu.sbb kaki sye tk bleh tampung berat badan so dr decide pasang besi titanium and besi tu permanent.sye muda lagi umur sye waktu accident baru 18. pastu sye berhenti kerja. sye punya kes makan setahun mc .sye tk bleh kerja dgn pakai tongkat .pastu sye dh sihat sye kerja kat satu company ni tp sye dh tkde pilihan lain sye terpaksa ambik kerja berat .company sye tu kerja die cam angkat kotak sabun ade yg 12kg depend lah .pastu sbb besi tu betul2 dekat sye punya kulit tepi perut tu .baru ni die cam terkoyak sbb kan besi sye tu meradang sbb terlalu bnyk gerak dan die hakis kulit tu.so terkeluar isi.sye tunggu 4 bulan beli barang dressing itu ini .die tk tutup.sye gi klinik biasa die kata keloid pastu refer klinik skin.sye gi klinik skin kena marah pulak sbb diorg kata kes ni bukan under diorg .under ortho.yg sye peliknya klinik ortho pergi discharge sye cam tu je .walaupun sye mengadu pasal kulit tu.and sye gilah hospital lain utk refer ortho balik sbb dh cam teruk sampaj keluar lendir hijau .yerlah bawah isi tu betul2 besi.sbb sye ade history kena jangkitan kuman teruk kat hospital dan terpaksa dikuarintin. pastu sye claim socso yerlah sbb tempat kerja puncanya.pastu ramai tnya sye tk claim ke huk.mane thu dpt .sye mmg dikira cacat kekal sbb sye alami bnyak komplikasi .sye tk bleh kerja tempat berat.sye punya kaki pendek sebelah dlm 1cm .
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sye ade history accident thn lepas.sye kerja kat kedai makan waktu tu .and kedai tu tkde socso. sye hancur pinggul kiri and kena pasang besi permenant sbb kaki tkleh tampung badan dh.sye abis belas ribu gak operate.tp syg tk bleh nk claim pape.pastu skrg sye dh sihat skit sye kerja ngn  satu company ni sbb waktu tu pilihan pekerjaan tk banyak so sye ambik jerlah.pastu skrg sye dpt komplikasi sbb company tu kena angkat berat gaklah.cam sye kena angkat katon sabun ade yg 12 kg.sye punya besi ni betul2 sebelah tepi perut kat bahagian tulang situ.so kita akan banyak pergerakan jadi besi tu meradang die hakis kawasan kulit situ jadi isi keluar kat situ 4 bulan tk tutup.sye punya kes kena discharge camtu je even sye ngadu sakit and diorg refer sye ke klinik skin so sye gi klinik skin .diorg marah sye lak sbb diorg kata diorg tkde kaitan kes sye ni ortho je bleh settle.sye gilah klinik biasa utk dpt refer ke hospital terdekat .pastu kawan sye terlanggar sye dgn katon sabun mandi kat kawasan besi tu bleeding teruk sye kena operate .and dr potong bahagian daging lebih jahit balik.pastu bahagian tu terbukak balik ngn benang tertetas.pastu dr decide nk tmbah kulit.ade org kata kat sye try mintak huk.mane thu dptkan.tp sye pun tk sure lah pasal huk tu.sye cuma claim hus.skrg syr mc 74 hari dh.pastu dr nk buat procedur tmbah kulit lagilah bertambah mc sye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum, kes saya mcm kes di atas.. Patah tulang pipi dan di masuk kan 6 plate implant dan 6 screw ..agak nya berapa percent yg saya dpt kalau buat second claim.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2020 11:18 AM | Show all posts
AidilSyukrii replied at 27-12-2020 11:31 PM
Assalamualaikum, kes saya mcm kes di atas.. Patah tulang pipi dan di masuk kan 6 plate implant dan 6 ...

wslm...kena cek dgn doktor bahagian socso...doktor yg akan tentukan brp pampasan yg dpt..nk dpt bnyk skit ckp la mata jd kabur...ada rasa ngilu ke...rasa mcm cacat ke...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 30-12-2020 11:18 AM
wslm...kena cek dgn doktor bahagian socso...doktor yg akan tentukan brp pampasan yg dpt..nk dpt bn ...

Ohh mcmtu,  sakit kat kening tu dtg tiba2, mmg hari2 mesti ada.. Skrg ni pun kalau tdur sebelah kanan mmg akan terjaga, dan kdg rasa dkt mata kanan ni ada biji.. Taktau kenapa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 12:06 PM | Show all posts
AidilSyukrii replied at 7-1-2021 12:51 AM
Ohh mcmtu,  sakit kat kening tu dtg tiba2, mmg hari2 mesti ada.. Skrg ni pun kalau tdur sebelah ka ...

ckp je kt doktor mcm tu..kesan dr kemalangan tiba2 rasa sakit...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mezaghani replied at 22-12-2020 12:05 AM
Husb saya pon tunggu surat jumpa doktor jemaah. Pegawai perkeso ckp tunggu hbis pkpb baru doktor b ...

biasa setengah buoan dari takrih yang dia bagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
saya nk.tanya lah lepas cliam huk ,,boleh ke cliam lagi ,,sbb dh masuk 2 tahun lepas mohon huk harito ,,sakit masih tak hilang ,,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 11:01 AM GMT+8 , Processed in 0.083943 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list